Dakisolatie

U wilt graag uw dak isoleren. Heel begrijpelijk, het verhoogt uw wooncomfort en verlaagt juist uw energierekening. Dakisolatie kan op verschillende manieren en ook met diverse materialen. Wat voor u geschikt is, hangt af van een aantal factoren. Heeft u bijvoorbeeld een plat dak, of wilt u juist uw hellende dak isoleren? Zoekt u PIR isolatie of juist steenwol? Heeft u bevestigingsmateriaal, zoals dakschroeven of purschuim nodig? Op onze website kunt u alle benodigde informatie vinden. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op voor advies.

 

 

Plat dak isolatie

Uw platte dak kan van buiten of van binnen worden geïsoleerd, en eventueel boven de bestaande dakbedekking. De voorkeur gaat naar isoleren van buitenaf, ook wel warm dakisolatie genoemd. Bij deze methode komt de isolerende laag van bijvoorbeeld PIR of EPS aan de buitenkant van uw platte dak, dus op de dragende constructie. Isoleren op de bestaande dakbedekking met behulp van XPS platen is ook mogelijk. Uw bestaande dakbedekking functioneert dan als waterdichte afdeklaag.

Isoleren van binnenuit kennen we ook onder de noemer koud dak isolatiemethode. Hierbij plaatst u steenwol of glaswol als isolerende laag aan de binnenzijde van uw dak. U gebruikt een folie om vocht tegen te gaan.

 

Hellend dak isolatie

Een hellend dak wordt meestal van binnenuit geïsoleerd, vaak met steenwol en glaswol of met PIR. Het gebruik van een dampremmende folie wordt ten zeerste aangeraden. Zo weet u zeker dat condensvorming verleden tijd is en vocht niet in aanraking komt met uw isolatiemateriaal of dakconstructie. Om na het isoleren alles mooi en strak af te werken raden wij u het gebruik van onze gipsplaten aan.

Een hellend dak kan ook van buitenaf geïsoleerd worden met PIR platen. Bij een dakhelling kleiner dan 25 graden is het noodzakelijk om eerst een waterkerende dampopen folie te plaatsen.

 

Heeft u nog vragen over het isoleren van daken? Neem gerust contact met ons op.