Veelgestelde vragen

Dampremmende folie

Op deze pagina leest u onze antwoorden op veelgestelde vragen over dampremmende folie. Staat het antwoord op uw vraag niet op deze pagina? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord!

In ons assortiment verkopen wij verschillende soorten dampremmende folie. Deze verschillen in afmeting, kwaliteit en prijs. De goedkoopste die wij aanbieden is de PE-folie en is alleen geschikt onder een te storten betonvloer. De meest gebruikte en kwalitatief de betere is de Miofol 125S van het merk MG-bouw Deze is geschikt voor zowel dak, muur, wand en vloer. Daarnaast vindt u twee tussen varianten die kwalitatief iets minder presteren, maar in prijs wel gunstiger zijn. Dit zijn Miofol 100S en de Eurovent standaard N. Dampremmende folie vindt u in afmetingen van 37,5 m² en 75 m².

Lees meer
on 7 feb. 2023

Het aanbrengen van een dampremmende folie is niet heel moeilijk. Het belangrijkste is dat de folie aan de juiste zijde van het isolatiemateriaal geplaatst wordt. Daarnaast is het van belang om de juiste kant boven te plaatsen. Lees daarom altijd goed welke kant van de folie onder of boven komt.
U kunt dampremmende folie horizontaal of verticaal aanbrengen. Om ervoor te zorgen dat alles ook echt dicht is, zorgt u voor overlapping van verschillende banen dampremmende folie.
U kunt de dampremmende folie vastnieten. Eventueel is de folie ook vast te lijmen met bijvoorbeeld de Illbruck OT301 of Soudal Vapourseal universele lijm. Met tape kunt u alle overlappende banen folie aan elkaar tapen en ook eventuele kieren zijn op deze manier af te plakken. U zou er ten slotte nog voor kunnen kiezen om ook de nietgaatjes te dichten met tape.

Lees meer
on 7 feb. 2023

Een dampremmende folie wordt, net als dampdichte folie, aan de warme kant van het isolatiemateriaal geplaatst. Om het wat visueler te maken: stel u wilt een voorzetwand isoleren, dan begint u met een dampopen folie, plaatst daarna het isolatiemateriaal, zoals een glaswol of steenwol en eindigt met het aanbrengen van een dampremmende folie. Na deze dampremmende folie kunt u afwerken met bijvoorbeeld gipsplaten. In dit voorbeeld ziet u dat de dampremmende folie dus aan de warme zijde komt. Om het beter te onthouden kunt u ook denken aan de woonzijde. De dampremmende folie komt altijd het dichtst bij uw woonomgeving ten opzichte van de dampopen folie. Deze wordt namelijk aan de koude zijde geplaatst, dus het verst van uw woonomgeving af.

Lees meer
on 7 feb. 2023

U gebruikt dampremmende folie als u wilt verhinderen dat vocht (in de vorm van gecondenseerde lucht) vanuit uw woning in een geïsoleerd deel van uw woning kan trekken, bijvoorbeeld in dak of wand. Deze condensatie kan het isolatiemateriaal (en soms ook de constructie) aantasten. Het isolatiemateriaal kan zijn isolatiewaarde verliezen en een houten constructie kan gaan schimmelen of zelfs rotten. Om dat te voorkomen wordt een dampremmende folie geplaatst.

Lees meer
on 7 feb. 2023

Dampremmende folie is een isolatiefolie die problemen met vocht in uw isolatie en/of uw constructie kan voorkomen. Dit vocht komt uit uw woning en wil zijn weg naar buiten vinden. Dit kan door goed te ventileren (ramen open), maar toch is het nooit te voorkomen dat vocht ook uw dak en wanden in trekt. Daar zou het uw isolatiemateriaal kunnen aantasten, alsook de bouwconstructie, zeker als deze van hout is. Een dampremmende folie verhindert dit. Door een dampremmende folie op de juist manier te gebruiken kunt u veel problemen met vocht voorkomen. In tegenstelling tot dampdichte folie, kan dampremmende folie nog ademen en sluit niet helemaal volledig af. Een dampremmende folie is dus niet hetzelfde als dampdichte folie, maar remt de doorlaatbaarheid van vocht toch voldoende.  

Lees meer
on 7 feb. 2023