Gipsplaten en toebehoren

Soorten gipsplaten

Gipsplaten, ook wel gipskartonplaten genoemd. Bestaat uit een kern van gips met aan beide kanten een laag gerecycled karton. Gipsplaten worden binnenshuis toegepast als afwerking van wanden en plafonds. Gipsplaten zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Het verschil zit vaak in de randafwerking. In ons assortiment vindt u gipsplaten met een afgeschuinde kant (AK) en met ronde kanten (RK). Ook vindt u bij ons de vochtwerende gipsplaten (groene plaat). Welke u voor vochtige ruimtes kunt toepassen.

Gipsplaat afgeschuinde kant (AK)

Deze gipsplaat is aan de twee lengtezijden voorzien van een afgeschuinde kant en worden veelal toegepast in wand- als plafond beplating. Door gipsplaten met de afgeschuinde kant tegen elkaar te monteren ontstaat er een voegnaad. Deze naad kunt u vlak afwerken met een voegenvuller of een pleister.

Gipsplaat ronde kant (RK)

Deze gipsplaat is aan de lengtezijden voorzien van een ronde kant en worden veelal toegepast als plafond beplating. De gipsplaten worden met de ronde kant tegen elkaar gemonteerd. Hierdoor ontstaat er een sierlijke naad tussen de platen wat niet hoeft worden afgewerkt.

Vochtwerende groene gipsplaat (WR)

Deze gipsplaat wordt gebruikt in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld, badkamer, toilet en wasserette. De groene laag is geïmpregneerd en zorgt ervoor dat er geen water kan worden opgenomen. Wat er er vervolgens voor zorgt dat u geen last krijgt van schimmel en rotvorming in uw constructie.

Voordelen gipsplaten

  • Goedkoop
  • Licht van gewicht
  • Eenvoudig te verwerken
  • Ideaal voor grote oppervlakken

 

Heeft u vragen over gipsplaten? Neem gerust contact met ons op.

Comments (5.779)