Houtskeletbouw

Houtskeletbouw is in Nederland een veel voorkomende bouwmethode. Het betekent eigenlijk niets meer dan dat de constructie van de woning compleet uit hout wordt opgetrokken. Deze constructie is als het ware een open frame die op de fundering van beton wordt opgebouwd. Het houten frame noemen we het skelet. Vandaar het woord houtskeletbouw.

Woningen gebouwd in houtskelet zijn makkelijk te isoleren. Isolatiemateriaal kan eenvoudig tussen de balken van het frame en in de spouw worden geplaatst en kan meerlaags worden aangebracht. Zo worden zowel daken als wanden en vloeren eenvoudig geïsoleerd. De constructie kan bovendien luchtdicht gebouwd worden. Houtskelet woningen worden met steenwol of glaswol geïsoleerd. Dit biedt naast optimale thermische ook een uitstekende akoestische isolatie.

Wilt u graag meer informatie, dan helpen wij u graag.

Houskeletbouw isoleren met steenwol en glaswol

Houtskeletconstructies isoleren met de minerale wolsoorten glaswol en steenwol brengt vele voordelen met zich mee. Een lagere energierekening, een hoger wooncomfort, een warmer huis in de winter en in de zomer lekker koel.

Isoleren doet u met isolatieplaten, bijvoorbeeld de Acoustifit glaswolplaten of met speciale vloerplaten van Rockwool. Glaswol en steenwol zijn ook beschikbaar op rol, zoals de Naturoll in verschillende varianten van Knauf.

 

Heeft u vragen over isoleren van houtskeletbouw? Neem gerust contact met ons op.