IKO

IKO is een grote, wereldwijde speler in de bouwwereld. Het bedrijf, dat van origine Canadees is en groot geworden is in dakbedekking, is inmiddels ook uitgegroeid tot een volwaardige en zeer gewaardeerde PIR platen producent. Onder de merknaam IKO Enertherm worden uitstekend isolerende PIR platen aangeboden. Met IKO Enertherm PIR isolatie kan uw complete woning geïsoleerd worden. Bij Isolatienoord kunt u terecht voor een zeer ruim assortiment IKO Enertherm PIR platen. Zo vindt u bij ons IKO Enertherm platen van 120x60cm en 240x120 cm. Ook IKO PIR platen met tand & groef verbinding vindt u in ons PIR aanbod. Hieronder vindt u een greep uit de brede selectie IKO PIR producten. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

IKO Insulations

IKO Insulations is een onderdeel van de wereldwijd actieve IKO Group. De IKO group is niet alleen thuis in de isolatiebranche, maar is ook een vooraanstaande fabrikant van dakbedekkingsmaterialen en waterdichtingsoplossingen. IKO Group heeft internationaal meer dan 30 fabrieken en 4500 werknemers. De IKO Group vindt zijn oorsprong in Canada. IKO werd in 1951 opgericht in Canada en lijfde onder andere het Nederlandse Nebiprofa in. 
IKO Insulations is binnen de IKO Group verantwoordelijk voor de isolatieproducten. Deze isolatieproducten zijn gemaakt van PIR en betreffen de welbekende IKO Enertherm PIR platen. IKO Insulations heeft twee grote fabrieken waar de IKO Enertherm platen gemaakt worden. Deze fabrieken staan in Clermont-Ferrand, Frankrijk en in Klundert, Nederland.


IKO Enertherm

De PIR platen van IKO worden onder de naam IKO Enertherm verkocht. Deze PIR platen voldoen aan de strenge hedendaagse eisen. Zo leveren de IKO Enertherm PIR platen de hoogste Rd-waardes. Doordat IKO Enertherm platen zulke hoge isolatiewaardes halen, is er een minder dikke laag isolatiemateriaal nodig ten opzichte van andere materialen. Bovendien is IKO Enertherm met een massa van ± 32 kg/m³  licht van gewicht en is het materiaal dankzij het handzame formaat altijd makkelijk te plaatsen. IKO Enertherm PIR is vormvast. Door de fijne celstructuur kan er met een lagere densiteit toch goede mechanische eigenschappen behaald worden. Daardoor blijft de IKO Enertherm plaat vormvast en behoudt het de hoge isolatiewaarde decennia lang. 
IKO Enertherm PIR platen halen brandklasse B s2,d0. Dit is een heel brandveilige score. Enertherm platen hebben bij brand een zeer lage rookontwikkeling, daarnaast smelten en druppelen ze niet. 
Vocht kan de IKO Enertherm platen niet aantasten. De wateropname van de platen is zeer laag. En omdat vocht geen invloed op de platen heeft, zijn de platen ook rot- en schimmelvrij.


IKO Enertherm Alu

Vaak worden de IKO Enertherm platen als IKO Enertherm Alu(minium) aangeduid. Dit betekent niets anders dan dat de platen Enertherm voorzien zijn van een dubbele aluminium cachering. Beide zijdes van de platen zijn dus bekleed met een aluminium toplaag. Deze aluminium cachering vormt een dampremmende laag en zorgt er bovendien voor dat zonlicht wordt weerkaatst.


IKO Enertherm PIR platen tand groef

IKO levert PIR platen met rechte zijdes, maar heeft daarnaast ook een brede selectie PIR platen in hun assortiment met een tand & groef verbinding rondom. DIt betekent dat deze Enertherm PIR platen aan alle vier zijdes een tand & groef verbinding hebben. Zo kunnen de platen goed in en aan elkaar gemonteerd worden. Dit zorgt er voor dat de platen bijna naadloos aansluiten. Hierdoor kunnen koudebruggen zo goed als mogelijk voorkomen worden. De IKO Enertherm Alu platen met tand & groef verbinding zijn toepasbaar als dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Ook de IKO spouwplaten hebben een tand & groef verbinding. 


IKO Enertherm dakisolatie

Met PIR platen van IKO Enertherm kan ieder dak geïsoleerd worden. Plat dakisolatie kan van buitenaf toegepast worden met IKO Enertherm platen. Dit kan met de gewone tweezijdige aluminium PIR platen van IKO, bijvoorbeeld de 12 centimeter dikke IKO Enertherm PIR plaat met een Rd-waarde van maar liefst 5,45 voor een optimale warmte isolatie. Het kan zelfs nog beter, met de IKO Enertherm plaat van 14 cm, die u een Rd-waarde van wel 6,35 oplevert! Nu zijn dit platen van 120x60 centimeter. Uiteraard kan het uw voorkeur genieten om met grotere platen uw dak te isoleren, zeker als het een groot dak betreft. Deze grotere platen zijn 120x240 cm. Vanzelfsprekend zijn deze PIR platen aangeraden wanneer grote oppervlakte geïsoleerd moeten worden. Om plat dakisolatie van buitenaf helemaal af te maken, zijn ook de IKO Enertherm afschotplaten aangeraden. Hiermee loopt het platte dak schuin af waardoor regenwater makkelijk van het dak weg kan komen. Deze afschotplaten van IKO zijn verkrijgbaar met een verloop van 1 of 2 centimeter. Een IKO Enertherm afschotplaat 2 cm heeft uiteraard het grootste verloop. 
Ook schuine daken zijn zowel via de binnenkant als via de buitenkant te isoleren met IKO Enertherm platen. Isoleert u het schuine dak langs de binnenkant, dan zijn de PIR platen eenvoudig met plaatmateriaal als gips, underlayment en/of osb af te werken.
Probeer bij dakisolatie altijd een zo dik mogelijke isolatielaag aan te brengen. De meeste warmte gaat verloren via het dak. Juist daarom dient dakisolatie zo optimaal mogelijk te zijn. Gebruik dus dikke IKO PIR platen van 14 of 12 cm, of als dat niet mogelijk is IKO Enertherm platen 10 cm.  

IKO Enertherm vloerisolatie

Een betonvloer kan perfect met IKO Enertherm PIR platen geïsoleerd worden. Een nieuw te storten betonvloer kan voor het beton storten geïsoleerd worden, maar ook al bestaande vloeren kunnen van een isolatielaag voorzien worden. Hierbij kan er gekozen worden om de vloer van onderaf te isoleren of bovenop de bestaande vloer IKO Enerther platen te monteren. Een vloer van onderaf isoleren kan alleen als er een kruipruimte of kelder aanwezig is, zodat de IKO Enertherm platen tegen het plafond van de kruipruimte/kelder bevestigd kunnen worden. 
Wanneer de vloer van onderaf wordt geïsoleerd, dan worden meestal voor de 120x60 centimeter IKO Enertherm platen gekozen. De platen moeten immers wel de kruipruimte in kunnen komen, en hoe groter ze zijn, hoe moeiljiker dat zal gaan. Ook de hoogte van de kruipruimte is belangrijk bij het isoleren van de onderkant van de vloer. Is de ruimte tussen plafond en bodem van de kruipruimte maar gering, dan kan het best voor een dunne IKO PIR plaat gekozen worden, zoals de 4 cm dikke IKO Enertherm plaat of zelfs nog dunner. Is er meer ruimte, dan zijn er Enertherm platen van 5, 6 en 7 cm dik. Natuurlijk kan ook gekozen worden voor een 8 cm dikke IKO Enertherm PIR plaat of nog dikker. Uiteraard geldt: hoe dikker de plaat, hoe beter de isolatiewaarde uiteindelijk is. 
Om de IKO PIR platen naadloos tegen elkaar te plaatsen, zijn er IKO Enertherm PIR platen met een tand & groef verbinding beschikbaar. Deze platen zijn aan alle vier zijden voorzien van de zogenoemde t&g verbinding. Ze sluiten zo goed op elkaar aan, zijn makkelijk te plaatsen en u kunt koudebruggen eerder voorkomen. 

IKO Enertherm muurisolatie

Met IKO PIR platen kan uw hele woning geïsoleerd worden. Zo is ook muurisolatie makkelijk toe te passen wanneer gekozen wordt voor IKO Enertherm platen.
Speciaal voor spouwmuurisolatie heeft IKO Enertherm spouwplaten. Deze spouwplaten zijn meestal voorzien van een tand & groef verbinding. Zo zijn ze niet alleen makkelijk te plaatsen, maar sluiten ze ook perfect op elkaar aan.
Ook voor gevelisolatie kan gebruik gemaakt worden van IKO Enertherm platen. DIt wordt vaak bij renovatieprojecten toegepast
Een binnenmuur isoleren? Ook daar zijn de IKO Enertherm PIR platen geschikt voor. Met voorzetwandisolatie is dit snel realiseerbaar. Houd bij het maken van een voorzetwand wel rekening met de dikte. Want hoe dikker deze wand wordt, hoe meer ruimte u inlevert. Door een voorzetwand met IKO PIR platen te creëren, kunt u slank werken. IKO PIR platen halen namelijk de hoogste isolatiewaardes, terwijl ze toch erg dun zijn. Zo kan met een IKO Enertherm plaat 5 cm al een Rd-waarde gescoord worden van 2,27. Geen enkel ander isolatiemateriaal kan dat met een dikte van maar 5 cm halen. Maar als het kan
, kies dan voor een zo dik mogelijke isolatielaag, zodat de isolatiewaarde het hoogst is. Daarmee kunt u uiteindelijk veel gas besparen.
Een ander groot pluspunt van IKO Enertherm PIR platen als voorzetwandisolatie: ze zijn snel en eenvoudig af te werken. Met plaatmateriaal als OSB en/of gips maakt u de voorzetwand helemaal af.
Voor muurisolatie kunnen de IKO PIR platen met rechte zijden, maar ook IKO Enertherm met tand & groef verbinding gebruikt worden. Naast de 120x60 platen, kunnen ook de langere 240x120 cm IKO platen gekozen worden.