Muurisolatie

Uw muur isoleren is een goede keuze als u er graag behaaglijk bij wilt zitten. Binnen is het lekker warm, de kou houdt u buiten de deur. Daarnaast wordt omgevingsgeluid afgeremd en, niet geheel onbelangrijk, uw energienota daalt. Muurisolatie kan op meerdere manieren en met verschillende producten gerealiseerd worden. Denkt u bijvoorbeeld aan glaswol of steenwol in uw scheidingswand of isoleer uw spouwmuur met PIR platen. Ook voor isolatiemateriaal

  1. Scheidingswand isoleren
  2. Spouwmuur isoleren
  3. Voorzetwand isoleren

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie is de meest gekozen optie om een buitenmuur te isoleren. Het betekent dat de spouwruimte tussen uw binnen- en buitenmuur gevuld wordt met isolatiemateriaal zoals PIR platen en in minder voorkomende mate met steenwol.

Voorzetwand isoleren

Is er in uw woning geen spouw aanwezig, dan kunt u uw muren isoleren met behulp van voorzetwandisolatie. Dit houdt in dat u aan de binnenkant van uw muur isoleert, dus in uw woning. Om te isoleren met voorzetwanden gebruikt u glaswol. Ook kunt u PIR gebruiken.

Scheidingswand isoleren

Een scheidingswand isoleert u gemakkelijk met glaswol. Naast warmtewinst biedt dit ook geluidsisolatie. Werk uw wanden netjes af met gipsplaten.

 

Heeft u vragen over het isoleren van muren? Neem gerust contact met ons op.