PIR isolatie

PIR platen kopen? Bij Isolatienoord kunt u altijd terecht voor voordelige PIR isolatie. PIR platen zijn populair om mee te isoleren. De platen hebben veel voordelen en zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen. PIR isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen. Bij ons kunt u PIR platen kopen tegen zeer scherpe prijzen. Wij leveren diverse zelfs A-keus PIR platen tegen B-keus prijzen!

PIR platen kopen

PIR isolatie is één van de meest populaire materialen om mee te isoleren. Dat is niet gek, want het materiaal isoleert zeer efficiënt én is makkelijk in de verwerking.

PIR is een kunstof

De PIR isolatieplaten zijn platen gemaakt van PIR, een harde kunststof dat veelvuldig wordt gebruikt voor warmteisolatie. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. Een moeilijk te onthouden woord, daarom hanteren we de afkorting PIR voor alle materialen gemaakt van deze kunststof.
PIR heeft een gesloten cellenstructuur. Dit zorgt dat het materiaal altijd vrij van vocht blijft. Vocht kan er simpelweg niet doorheen komen. Door deze gesloten cellenstructuur kent PIR een hoog thermisch isolatievermogen. Dat wil zeggen dat PIR uitstekend isoleert. Warmte wordt in de zomer zolang mogelijk buiten gehouden, en in de winter kan de warmte niet ontsnappen uit uw woning en kou van buiten dringt niet door naar binnen. Isoleren met PIR maakt uw woning dan ook niet alleen duurzamer en energiezuiniger, maar ook veel aangenamer qua leefklimaat.
Het thermisch isolerende vermogen van materialen drukken we uit in een lambdawaarde (warmtegeleiding) en vervolgens in de Rd-waarde (warmteweerstand). Op het vlak van deze isolatiewaardes scoort PIR uitmuntend. PIR kent zeer lage lambda waardes, wat juist een hoge isolatiewaarde betekent. Omdat PIR lage lambda waardes heeft (dit kan per fabrikant verschillen), kunt u dunner isoleren; u heeft minder dikke platen nodig om tot het gewenste isolatievermogen te komen. Onze Gor Stal PIR platen hebben een lambda waarde van 0,0215 w/mk, de Iko platen die wij verkopen hebben een lambda waarde van 0,022 w/mk. In de realiteit is het vaak zelfs zo dat de daadwerkelijke lambda waarde van het overgrote deel van de PIR platen nóg lager ligt. Toch houden de fabrikanten de hoogst geteste lambda waardes aan als grens. Dat wil zeggen dat de PIR platen altijd minimaal deze lambda waarde halen, maar meestal zelfs nog een lagere, en dus betere, score behalen op de lambda ladder.
De Rd-waarde is juist hoog bij PIR isolatiematerialen, zeker bij de dikkere PIR platen van bijvoorbeeld 12 of 14 centimeter die Rd-waardes van respectievelijk 5,45 en 6,35 hebben. De Rd-waarde wilt u het liefst zo hoog mogelijk. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter het thermische isolatievermogen.

PIR isolatie en brandveiligheid

Niemand zit te wachten op brand. Niet alleen de brand en de warmte dat ermee gepaard gaat is gevaarlijk voor mens en dier, maar zeker ook de rookontwikkeling die zich bij een brand voordoet. Isolatiematerialen moeten idealiter zo min mogelijk brandbaar zijn. PIR is een materiaal dat moeilijk brandbaar is. Het wordt ingedeeld in brandklasse B. Dit betekent dat PIR een hoge brandveiligheid heeft en vaak het label ‘brandwerend’ meekrijgt. Bovendien is PIR brandvertragend dankzij de chemische structuur van het materiaal. Dat wil overigens niet zeggen dat PIR helemaal niet kan branden. Bij brand duurt het echter wel zeer lang voor PIR ook ontsteekt. Wanneer het in aanraking komt met vuur, vat PIR niet meteen vlam. Als PIR na een tijdje inderdaad wel gaat branden, kan er dikke en giftige rook vrijkomen. Toch is bij tests van Iko PIR platen gebleken dat ze een zeer lage rookontwikkeling hebben bij ontbranden. Daarbij smelt en druppelt de PIR niet.
Om PIR platen extra brandwerend te maken kan men er voor kiezen om PIR platen te kopen die zijn voorzien van een extra brandwerende laag plaatmateriaal zoals een gipsplaat of een Fermacell gipsvezelplaat, waarbij laatstgenoemde als onbrandbaar materiaal is bestempeld. PIR + gips of PIR + Fermacell zorgt daarbij niet alleen voor een extra brandwerende laag maar ook voor een meteen afgewerkte PIR plaat. Dat zorgt dus ook nog eens voor tijdswinst.
Hoewel ieder materiaal een eigen brandklasse krijgt toebedeeld, hangt de brandwerendheid natuurlijk ook af van de constructie waarin het materiaal zich bevindt. Zo zal PIR in een spouw of in een betonvloer minder makkelijk vlam vatten dan isolatiemateriaal in een houten constructie. Bij houtskeletbouw wordt daarom ook aangeraden te isoleren met een minerale wol als glaswol of steenwol, omdat deze praktisch onbrandbaar zijn.

PIR en vocht

Een veelgehoorde vraag van klanten is: zijn PIR platen vochtbestendig? Het antwoord hierop is: Ja, PIR platen zijn vochtbestendig. Zoals in de inleiding al vermeld bestaat PIR uit gesloten cellen. Die cellen nemen geen vocht op. De PIR platen met een aluminium cachering (verderop in artikel meer daar over) zijn daarbij nog meer beschermd tegen vocht. Deze aluminium film maakt een dampdichte laag die bovendien waterdicht is.
De vochtbestendigheid van PIR platen is ook één van de redenen waarom PIR veelvuldig gebruikt wordt bij het isoleren van (platte) daken en vochtige spouwmuren. Voor deze laatste toepassing vindt u in ons aanbod de PIR spouwplaat.
Door de vochtbestendigheid hebben schimmels geen schijn van kans.

PIR platen zijn sterk, drukvast en beloopbaar

PIR platen zijn uitermate sterk en zeer goed beloopbaar dankzij de hoge densiteit. Daarom zijn ze ideaal om te gebruiken als isolatiemateriaal in platte daken en vloeren. Wanneer men tijdens of na het verwerken van de platen eroverheen loopt, bijvoorbeeld tijdens het bedekken van het dak, dan zullen de platen niet vervormen of kapot gaan. Ook wanneer alles is geïsoleerd en is afgewerkt kan er met een gerust hart overheen gelopen worden. Deze eigenschap is zeer belangrijk, want wanneer isolatiemateriaal beschadigd raakt of gedeukt wordt, kan de isolatiewaarde dalen.
Daar komt nog bij dat PIR platen krimpvrij zijn. Wanneer ze geplaatst en afgewerkt zijn, zullen ze niet krimpen. Als dit wel het geval zou zijn, kunnen er tochtkieren ontstaan, zeker als niet alles goed is afgedicht.

Dun isoleren met PIR isolatieplaten

Met PIR platen kunt u slank isoleren. Met andere woorden: u heeft een minder dikke laag isolatiemateriaal nodig om een hoge Rd-waarde te halen. Dus heeft u ruimtes waar het eigenlijk niet mogelijk is om met dikke lagen isolatiemateriaal te werken, dan is PIR een uitkomst. Dit is vaak het geval wanneer voorzetwanden geïsoleerd worden. U wilt logischerwijs zo weinig mogelijk woonruimte inleveren. Dun isoleren is dan de uitkomst. Wanneer u dan ook nog eens kiest voor onze al afgewerkte PIR platen, zoals PIR platen verlijmd met gips, underlayment, OSB, of fermacell, dan wordt een voorzetwandje isoleren een nog makkelijkere klus. U heeft dan meteen een laag isolatie met afwerking.
Zoals we al eerder vertelden in dit artikel haalt u met een geringe dikte PIR een zeer hoge isolatiewaarde. Kijk maar eens in deze tabel waarin we verschillende isolatiematerialen vergelijken:

 

Materiaal isolatieplaat 8 centimeter dik

Gemiddelde Rd-waarde

PIR Iko

3,60

XPS

2,25

Steenwol Rockwool

2,15

EPS

2,50

Katoenisolatie

2,05

 

Uit bovenstaande is duidelijk op te maken dat PIR indrukwekkende isolatiewaardes haalt in dunnere lagen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Om dezelfde isolatiewaarde als PIR te halen zult u meerlaags of met dikker materiaal moeten isoleren. Meer weten over Rd-waardes? In ons artikel over Rd-waardes in de kennisbank leest u alles over deze waarde en hoe deze te berekenen is.

PIR platen zijn licht en makkelijk verwerkbaar

Van een plaat zo sterk als die van PIR zou u kunnen verwachten dat hij zwaar zou zijn. Maar niets is minder waar. PIR platen zijn licht van gewicht. Ze zijn heel makkelijk te sjouwen en te monteren. Ook het op maat snijden van een PIR plaat is zo gepiept met een isolatiemes. PIR is een stevig en niet flexibel materiaal. Het is dus niet net als steenwol en glaswol makkelijk overal in te drukken. Na het plaatsen van de platen, ontstaan er kieren en naden. Deze dicht u met tape en purschuim.

PIR isolatie is duurzaam en heeft een lange levensduur

Hoewel men het op het eerste gezicht niet zou zeggen, mogen we PIR toch een duurzaam product noemen. Een uitleg:
Bij het productieproces van PIR komen schadelijke stoffen vrij. Door te werken in gecontroleerde en geoptimaliseerde ruimtes, kan een deel van deze stoffen weggevangen worden. Toch komt een klein deel wel in het milieu terecht. Maar daar tegen over staat dat de fabrikanten steeds efficiënter werken. De fabrieken van onze Iko PIR platen hebben een lage CO2-uitstoot en recyclen hun afval dat ontstaat bij het produceren van PIR. Bovendien wordt de energie die het kost om PIR te produceren ten minste 80 keer bespaard wanneer het als isolatiemateriaal is verwerkt in een woning. Daarbij is PIR isolatie dun. Minder materiaal staat gelijk aan lichtere constructies en daarmee een besparing aan bouwmaterialen. Daarnaast kent PIR een zeer lange levensduur. Als PIR goed is verwerkt, dus alle kieren en naden afgedekt, zodat water en lucht (kou en/of warmte) niet binnen kunnen komen, gaat het zeer lang mee; de PIR platen verouderen niet. Dit betekent dat het isolerende effect hetzelfde blijft en er dus steeds minder CO2-uitstoot is bij woningen geïsoleerd met PIR.

Wat kost PIR?

PIR isolatie is relatief duur in vergelijking met andere isolatiematerialen zoals XPSEPS of minerale wolsoorten. Toch valt hier wel wat voor te zeggen. Want met PIR haalt u immers met gemak hoge isolatiewaardes. Daarbij kunt u met PIR platen veel slanker isoleren. Om eenzelfde isolatiewaardes te halen met andere isolatiematerialen moet u misschien wel twee keer zo dik isoleren. En dat betekent ook dat er twee keer zoveel materiaal aangeschaft moet worden, wat de totale prijs ophoogt. Kort gezegd; PIR is relatief gezien iets duurder, maar er kan ook een veel hoger rendement behaald worden met minder materiaal.
PIR is momenteel heel erg onderhevig aan prijsverhogingen. Dit is het gevolg van een schaarste in de grondstof MDI waarmee PIR wordt gemaakt. Als u eerder PIR besteld heeft en nu weer PIR wilt kopen dan kan het nu duurder zijn dan voorheen. Toch zijn en blijven wij bij Isolatienoord één van de goedkoopste met PIR platen. Dus wilt u voordelig PIR platen kopen, dan kunt u bij ons altijd terecht. U koopt bij ons al PIR platen vanaf €5,35 per stuk. Daarbij zijn onze PIR platen altijd uit voorraad leverbaar.

Welke dikte PIR kiest u?

PIR platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, van heel dun tot heel dik. Bij ons beginnen de platen bij een dikte van 2 centimeter en lopen op tot een dikte van 14 centimeter. Het is logisch dat u met zoveel keus zich afvraagt: welke dikte PIR ben ik nodig? Het antwoord daarop is onder meer afhankelijk van hoeveel ruimte u hebt, voor welk doeleinde u de PIR platen wilt gebruiken en welke Rd-waarde u beoogt.
In nieuwbouw kunt u vaak de dikste varianten kiezen, want er is nog niets. Maar bij renovatieprojecten bent u meestal gebonden aan de ruimte die er is. Ook de constructie waarin u PIR wilt gebruiken kan bepalen welk soort PIR plaat en welke dikte u het best gebruikt. Een stelregel is in de meeste gevallen wel om voor zo’n dik mogelijke isolatielaag te kiezen. Immers, dan haalt u ook een hoger isolatievermogen. Houdt bij het kiezen van PIR isolatiemateriaal ook de regels uit het bouwbesluit in uw achterhoofd. Hierin wordt aangegeven welke Rc-waardes behaald moeten worden bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie en het vervangen van oude isolatielagen in constructies. Zo weet u goed welke dikte u minimaal nodig bent om bepaalde waardes te halen.
Met betrekking tot isolatie is in het bouwbesluit onderstaande vastgelegd:

Minimale Rc-waarde bij nieuwbouw, renovatie en grondige verbouwing:

Constructie

Minimale Rc-waarde in m²K/W

Dak

6,0

Gevel

4,5

Vloer

3,5

Bij het vervangen van een bestaande isolatielaag, gelden er ook eisen vanuit het bouwbesluit:

Constructie

Minimale Rc-waarde in m²K/W

Dak

2,0

Gevel

1,3

Vloer

2,5

 

Zijn de huidige Rc-waardes hoger? Dan zullen nieuwe isolatielagen ook minimaal aan dezelfde Rc-waarde moeten voldoen. Dit principe geldt ook wanneer niet alleen het isolatiemateriaal vervangen wordt, maar ook de constructie zelf. Bijvoorbeeld een nieuwe vloer + isolatie.

Heeft u een (deels) ongeïsoleerd huis, dan is het verstandig om alsnog te isoleren. Dit noemen we na-isoleren. Maakt het na-isoleren deel uit van een ingrijpende renovatie/verbouwing, dan gelden de regels voor nieuwbouw, waarbij voor het dak een minimale Rc-waarde van 6,0 m²K/W moet worden, en voor de gevel 4,5 m²K/W en de vloer 3,5 m²K/W.
Als er alleen na-geïsoleerd wordt en er geen andere vergaande verbouwingen plaatsvinden, dan is de norm een minimale Rc-waarde van 1,3 m²K/W.

Kan ik mijn hellend dak isoleren met PIR platen?

Een hellend dak is goed te isoleren met PIR. U kunt dit zowel van binnen als van buiten doen.
Een hellend dak aan de binnenkant isoleren? Bekijk dan goed hoe het dak is opgebouwd. Meestal is er een balken structuur met daarop een houten dakbeschot. Tussen de balken kunt u dan isoleren. Om de dikte van het isolatiemateriaal te bepalen, meet u de afstand tussen de balken en meet u ook de dikte van de balken. Zo is eenvoudig te beslissen welke dikte nodig is en of eventueel beter voor een ander materiaal gekozen kan worden. Als een hoog rendement en dus een hoge Rd-waarde gewenst is, kiest u, indien mogelijk, voor PIR platen. Uiteraard zijn onze PIR platen met tweezijdige cachering hiervoor heel geschikt. Maar wilt u het uzelf makkelijker maken, dan raden wij ook zeker onze reeds verlijmde PIR platen met plaatmateriaal als gipsfermacellOSB en underlayment aan, zodat u meteen kunt isoleren en afwerken in één keer.
Een hellend dak van buitenaf na-isoleren met PIR? Dan zijn PIR renovatieplaten voor u de ideale oplossing. Deze platen zijn al voorzien van tengels. Ze zijn eenvoudig en snel te bevestigen op uw al bestaande dakbeschot, waarna panlatten worden aangebracht en vervolgens de dakpannen weer worden gelegd.

Kan ik mijn platte dak isoleren met PIR isolatie?

Een plak dak is ook heel geschikt om te isoleren met PIR, maar dan wel alleen van buitenaf. Dankzij de uitstekende drukvastheid en beloopbaarheid van PIR platen, worden ze veelvuldig gebruikt bij de isolatie van platte daken.
Op een plak dak kan gemakkelijk regenwater blijven staan. Om dit te voorkomen kunt u uw bestaande platte dak isoleren met PIR afschotplaten. Deze platen hebben het grote voordeel dat hemelwater kan worden afgevoerd. Dit komt omdat de platen één aflopende zijde hebben met een verloopdikte van 1 of 2 centimeter. Deze platen zijn geschikt voor zowel verkleefde als mechanische dakbedekkingsystemen. Denk hierbij aan bitumen, EPDM of PVC dakbedekking.
Een plat dak kan ook geïsoleerd worden van binnenuit, maar daarvoor gebruikt u minerale wol zoals steenwol of glaswol, maar geen PIR.

Kan ik mijn (spouw)muur isoleren met PIR isolatieplaten?

Een spouwmuur is uitermate goed te isoleren met PIR. Hiervoor hebben we zelfs speciale PIR spouwplaten. Zeker in nieuwbouwprojecten raden wij deze vorm van spouwmuurisolatie aan. Het thermische isolatievermogen is zeer hoog en het isoleren met deze platen is ontzettend eenvoudig en snel. De spouwplaten hebben een tand- en groefverbinding, waardoor ze makkelijk en naadloos aan elkaar aansluiten. Maak de aansluitingen helemaal luchtdicht door ze af te plakken met isolatietape. Dit voorkomt koudebruggen.
Ook voorzetwanden zijn ideaal om te isoleren met PIR platen, zeker de platen verlijmd met plaatmateriaal zijn bij uitstek dé beste keus voor deze toepassing. Het werkt zo makkelijk, en het levert zoveel tijdswinst op.

Kan ik mijn vloer isoleren met PIR?

PIR is ook zeer goed mogelijk als vloerisolatie, zeker voor een betonnen vloer. Bij nieuwbouw kiest u uiteraard voor isolatie onder de te storten vloer, maar bij een bestaande vloer moet u in sommige gevallen óp de vloer isoleren. Het best, en tevens het makkelijkst, is echter om toch onder de vloer te isoleren. Dit kan alleen als u een kruipruimte heeft. Bij kruipruimte isolatie worden de PIR platen tegen de onderkant van uw betonvloer bevestigd door middel van lijm. Toch wordt voor het isoleren van de kruipruimte vaak niet gekozen voor PIR, vanwege de relatief hoge aanschafwaarde. Een goed alternatief is in dit geval EPS isolatiemateriaal. Om hetzelfde isolatievermogen te behalen, heeft u wel een dikkere laag materiaal nodig, maar in een kruipruimte is dat geen probleem; het is in principe een ongebruikte ruimte.
Als u geen kruipruimte heeft, kunt u op de vloer isoleren. Uw vloer wordt dan dus iets verhoogd, maar omdat PIR al bij geringe diktes hoge Rd-waardes haalt, kunt u slank isoleren, waardoor de ophoging van uw vloer beperkt blijft.

Een houten vloer is niet met alle PIR platen te isoleren vanwege het ademende karakter van hout. Wel is het mogelijk om een houten vloer van boven te isoleren met onze speciaal verlijmde PIR + spano vloerplaten. Deze zijn ook geschikt voor een betonvloer. De vochtwerende spaanplaat voorkomt dat vocht in de vloer kan trekken. Deze PIR + spano vloerplaten hebben aan beide zijdes een aluminium cachering en zijn rondom voorzien van tand- en groefverbinding, zodat ze perfect in elkaar sluiten. Daarmee is dit een perfect product voor wanneer u geen kruipruimte heeft of heel weinig ruimte onder vloer heeft, maar toch uw vloer wilt isoleren.
Het is af te raden een houten vloer van onder te isoleren met PIR. Gebruik hier liever steen- of glaswol voor.

Hoe bevestig ik PIR platen in de spouwmuur?

Om PIR spouwplaten te bevestigen gebruikt u spouwankers. Met deze spouwankers kunt u PIR platen op alle type binnenmuren monteren. Ons spouwankerssysteem zorgt voor een constructieve verankering tussen binnen- en buitenmuur en houdt de isolatiematerialen stevig op hun plaats. Voor het bevestigen met spouwankers plaatst u eerst de isolatieplaten tegen de binnenmuur en bevestigd deze met alleen de plug. Zo heeft u geen last van uitstekende spouwankers en kunt u vrij werken. Tijdens het opmetselen van de buitenmuur kunt u de spouwankers aanbrengen met behulp van een inslagpijp. De spouwankers worden vervolgens verbonden tussen de voegen van de gemetselde muur. Op deze manier zijn binnenmuur, isolatiemateriaal en buitenmuur met elkaar verbonden en blijft een stevige constructie over.
Er zijn verschillen in de afmetingen van de spouwankers. Vooral de lengtes zijn daarin belangrijk. Voor alle informatie over en specificaties van onze spouwankers, kunt u terecht op de productpagina. In onderstaande tabel ziet u welke spouwankers geschikt zijn voor welke diktes PIR isolatiemateriaal:

 

Afmetingen spouwankers

Geschikt voor PIR platen van dikte

8x120/220mm

Maximaal 6 centimeter

8x140/240mm

Maximaal 8 centimeter

8x160/260mm

Maximaal 10 centimeter

8x180/280mm

Maximaal 12 centimeter

8x200/300mm

Maximaal 14 centimeter

 

Hoe bevestig ik PIR isolatieplaten op mijn dak?

PIR platen in daken bevestigd u met drukverdeelplaten en dakschroeven. Hiermee blijven uw isolatieplaten op de juiste plaats zitten en wordt voorkomen dat PIR platen worden ingedrukt. PIR platen kunnen met drukverdeelplaten en dakschroeven bevestigd worden op hout en staal. Wij verkopen combisets van Eurofast bestaande uit dakschroeven en drukverdeelplaten, maar drukverdeelplaten kunt u ook zonder dakschroeven bestellen. Daarnaast verkopen wij van het merk PGB ook dakschroeven speciaal bedoeld voor het bevestigen van PIR renovatieplaten. Op de productpagina kunt u de verschillende soorten en maten drukverdeelplaten en dakschroeven vinden.

Hoe bevestig ik PIR platen op of onder mijn vloer?

Als u uw betonvloer van onderaf isoleert, dus in de kruipruimte, dan heeft het de voorkeur deze tegen de onderkant van uw vloer te lijmen met een high tack kit of met een goede isolatielijm zoals Isolatielijm Seal Advice PUG 190. Mocht lijmen niet lukken vanwege een te onregelmatig oppervlak in een broodjesvloer, dan kan er met kunststof schotelpluggen gewerkt worden om de PIR platen vast te zetten.
Wanneer u op de vloer isoleert kunt u de PIR platen ook op de vloer verlijmen. Een andere mogelijkheid is ze los te leggen, waarna een cementdekvloer over de platen gestort wordt.

Wat zijn PIR platen met aluminium cachering

In ons assortiment vindt u PIR platen die zijn voorzien van een alumium cachering. Oftewel, de platen zijn aan beide zijdes bekleed met een aluminium toplaag. Cachering betekent niets anders dan 'bedekking'. Deze cachering is een reflecterende, gasdichte en dampdichte toplaag, opgebouwd uit meerdere lagen.
PIR platen met een cachering zijn de standaard PIR platen. Platen zonder deze cachering zijn niet in ons assortiment opgenomen.

Voordelen PIR platen met aluminium cachering 

Isolatiemateriaal met cachering is vooral van belang bij de isolatie van bijvoorbeeld platte daken, omdat daar vaak nog een bitumen dakbedekking overheen komt. Wanneer het dak dan gebrand wordt, beschermd de aluminium laag tegen smelten of branden van het isolatiemateriaal. Bovendien zorgt de cachering voor een aanvullende bescherming tegen vocht. PIR platen zijn van zichzelf al vochtwerend, maar bij PIR met aluminium cachering krijgt de vochtbestendigheid nog een extra boost. De aluminium toplaag zorgt er tevens voor dat zonlicht wordt weerkaatst zodat warmte als het ware terug wordt gereflecteerd.

Toepassingen van PIR isolatie

In dit artikel heeft u kunnen lezen dat PIR isolatiemateriaal geschikt is voor zeer uiteenlopende doeleinden. Praktisch elk deel van uw woning kan met PIR geïsoleerd worden. Hellende daken, platte daken, zolders, spouwmuren, wanden en vloeren zijn allen geschikt voor PIR isolatie.

Omdat PIR geen flexibel materiaal is, zullen er bij het plaatsen van deze platen kieren en naden ontstaan. Het is uiterst belangrijk om deze allemaal te dichten. Wordt dit niet (goed) afgedicht, dan zal het resultaat een stuk minder zijn. Vocht en lucht (warmte en/of kou) kunnen nog steeds uw woning binnendringen. Dicht alle kieren en naden daarom af en gebruik daar speciale tape en purschuim voor die u tevens in onze webshop kunt vinden.

B-keus PIR isolatie

Heeft u besloten dat u met PIR platen wilt isoleren? Dan is het geen slecht idee om eventueel B-keus materiaal te overwegen. Aan isolatiemateriaal worden strenge eisen gesteld. Voldoen de platen niet helemaal aan de eisen? Dan worden deze als B-keus materiaal verkocht. Het verschil met onze normale PIR platen is dat deze platen kleine oneffenheden bevatten. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine dikteverschillen of beschadigingen. De kwaliteit is dus nét iets minder. Toch heeft isoleren met dit materiaal ook een groot voordeel: de prijs. Kiest u voor B-keus isolatiemateriaal, dan betaalt u ook minder. Bent u van plan om uw woning te isoleren, maar betaalt u hier liever niet te veel voor? Dan kunt u zelf muurisolatie toepassen met B-keus PIR platen.

A-keus PIR isolatie voor B-keus prijzen

Tegenwoordig is er niet veel B-keus PIR aanbod. Dit heeft enerzijds met de fabrikanten te maken. Zij verbeteren en ontwikkelen hun productielijnen steeds meer, waardoor er minder vaak foutjes gemaakt worden en er als gevolg daarvan minder B-keus platen zijn. Daarnaast recyclen de fabrikanten hun eigen B-keus platen. Wanneer er PIR platen met kleine beschadigingen, oneffenheidjes of geringe maatafwijkingen zijn, worden ze terug genomen in het productieproces waarna ze later weer als A-keus plaat van de band komen rollen.
Anderzijds heeft het gebrek aan B-keus PIR isolatiemateriaal te maken met een tekort aan grondstoffen voor de productie van PIR. Door dit tekort wordt er uiteraard minder PIR isolatiemateriaal gemaakt. Dit heeft niet alleen invloed op het aanbod B-keus, maar ook op het aanbod A-keus PIR platen. Tevens zorgt dit tekort voor oplopende levertijden en inkoopprijzen, waardoor ook de verkoopprijzen stijgen.
Om onze klanten die toch graag B-keus PIR platen willen kopen toch tegemoet te komen, leveren wij nu een selectie A-keus PIR platen tegen B-keus prijzen. U krijgt met deze aanbiedingen dus A-keus kwaliteit geleverd tegen veel lagere prijzen. U ziet in de productcategorie PIR platen 2 zijdig aluminium welke platen tegen B-keus prijzen leverbaar zijn. Zo blijft het mogelijk om bij Isolatienoord nog steeds goedkope PIR platen te kopen zonder in te leveren op kwaliteit. Profiteer hier van nu het nog kan! 

PIR platen verlijmd met plaatmateriaal

In onze productiehal verlijmen wij zelf PIR platen met plaatmateriaal. Het grote voordeel van PIR verlijmd met plaatmateriaal is dat u kunt isoleren en afwerken in één handeling en met één product. Een mooie tijdsbesparing! Wij leveren:

PIR + Gips

PIR + Fermacell

PIR + OSB

PIR + Underlayment

PIR + Spano

Deze unieke producten kunt u onder andere gebruiken voor het isoleren van voorzetwanden, zolders en plafonds. Wilt u een hellend dak na-isoleren op een bestaand dakbeschot, dan kunt u PIR renovatieplaten toepassen. Ook deze verlijmen we zelf in onze eigen productiehal. Daardoor kunt u bij ons PIR platen verlijmd met plaatmateriaal zeer goedkoop kopen. Dankzij onze eigen productie kunnen wij kostenefficient werken en zijn we niet afhankelijk van tussenpersonen. Zo kunnen wij goedkope PIR platen met plaatmateriaal bijven garanderen voor u.
Onze verlijmde PIR platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en maatvoeringen. Klik voor alle maten en specificaties op de productcategorieën.

Omdat wij alles zelf op bestelling verzagen en verlijmen, kan er soms een ietwat langere levertijd op deze verlijmde PIR platen zitten. Tijdens het bestellen vragen we u hier rekening mee te houden.
Let op: omdat PIR platen verlijmd met plaatmateriaal op bestelling en op maat gemaakte producten zijn, kunnen we dergelijke bestellingen niet retour nemen.

Merken PIR isolatie

Bij Isolatienoord vindt u PIR platen van de merken Iko en Gor Stal. Van Iko bieden wij de Iko Enertherm platen aan. Bij Gor Stal gaat het om de termPIR platen.
Iko en Gor Stal zijn Europese fabrikanten en gerenommeerde bedrijven met jarenlange ervaring in het maken van PIR producten. Moderne productielijnen en innovatieve technologieën maken dat hun producten tot de top behoren. Alle platen die wij verkopen zijn intensief en veelvuldig getest op hun isolerende vermogen, drukvastheid, beloopbaarheid en vochtgevoeligheid. Ze worden volgens duurzame richtlijnen geproduceerd en voldoen aan alle Europese eisen.

Transparantie Isolatienoord

Transparantie staat bij ons van Isolatienoord hoog in het vaandel. U weet daardoor altijd precies wat u koopt. Koopt u B-keus materiaal, dan wordt dit ook nadrukkelijk op de productpagina vermeld. Uiteraard kunt u ook voor materiaal van de hoogste kwaliteit bij ons terecht. En ook dan is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend.

In ons kennisbank artikel over PIR kunt u nog meer lezen.

 

Heeft u vragen over PIR isolatie? Neem gerust contact met ons op.