PIR isolatie

Eigenschappen van PIR

PIR is een hard kunstofschuim dat gebruikt wordt voor warmte isolatie. Door de hoge densiteit zijn PIR platen goed beloopbaar, vooral voor platte daken en vloeren biedt dat een goede uitkomst. De lambda waarde van PIR zit gemiddeld op 0,022 W/mk, dit is echter verschillend per fabrikant. Hoe lager deze waarde is, des te hoger de isolatiewaarde. Dit houdt in dat u met PIR minder dikke platen nodig heeft dan andere isolatiematerialen. Het kopen van PIR isolatieplaten is ook om die reden verstandig. PIR platen zijn licht van gewicht en laten zich gemakkelijk op maat snijden met een isolatiemes.

Voordelen van PIR isolatieplaten 

  • Goede brandwerende eigenschappen
  • Neemt geen vocht op (spouwmuren en platte daken)
  • Geen schimmelvorming
  • Uitstekende thermische eigenschappen
  • Tijdens het verwerken komen er geen schadelijke vezels vrij
  • Hoge levensduur

Nadelen van PIR isolatieplaten  

  • PIR behoort niet tot de meest milieuvriendelijke isolatiematerialen
  • Geen flexibel materiaal
  • Prijzig

De toepassingen van PIR isolatie

In ons assortiment vindt u verschillende soorten PIR isolatieplaten. Voor elke plaat zijn eigen toepassingen. PIR platen 2-zijdig aluminium kunt u gebruiken voor hellende daken, platte daken, zolders, spouwmuren, wanden en vloeren. PIR afschotisolatie voor platte daken waarin u een minimale helling wilt creëren voor het afvoeren van hemelwater. PIR spouwplaat voor het isoleren van spouwmuren.

Wat moet u weten over PIR isolatie?

Kiest u voor PIR isolatie? Dan is het goed om te weten dat er diverse soorten PIR platen zijn. Welke platen u het best kunt aanschaffen, is onder andere afhankelijk van de toepassing, zoals u hierboven heeft kunnen lezen. Het is erg belangrijk dat u de naden tussen de platen goed dicht maakt. Doet u dit niet, dan zal het resultaat minder zijn en blijven er kieren over waar lucht en vocht doorheen kan. In onze webshop kunt u tape bestellen waarmee u de naden kunt dichten.

B-keus PIR isolatie

Heeft u besloten dat u met PIR platen wilt isoleren? Dan is het geen slecht idee om eventueel B-keus materiaal te overwegen. Aan isolatiemateriaal worden strenge eisen gesteld. Voldoen de platen niet helemaal aan de eisen? Dan worden deze als B-keus materiaal verkocht. Het verschil met onze normale PIR platen is dat deze platen kleine oneffenheden bevatten. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine dikteverschillen of beschadigingen. De kwaliteit is dus nét iets minder. Toch heeft isoleren met dit materiaal ook een groot voordeel: de prijs. Kiest u voor B-keus isolatiemateriaal, dan betaalt u ook minder. Bent u van plan om uw woning te isoleren, maar betaalt u hier liever niet te veel voor? Dan kunt u zelf muurisolatie toepassen met B-keus PIR platen.

 

Transparantie staat bij ons van Isolatienoord hoog in het vaandel. U weet daardoor altijd precies wat u koopt. Koopt u B-keus materiaal, dan wordt dit ook nadrukkelijk op de productpagina vermeld. Uiteraard kunt u ook voor materiaal van de hoogste kwaliteit bij ons terecht. En ook dan is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend.

Daarnaast vindt u in ons assortiment ook PIR wat wij verlijmen met verschillende plaatmaterialen. Zoals PIR + Gips en PIR + OSB. Deze unieke producten kunt u onder andere gebruiken voor het isoleren van voorzetwanden, zolders en plafonds. Wilt u een hellend dak na-isoleren op een bestaand dakbeschot, dan kunt u PIR renovatieplaten toepassen. Ook deze verlijmen we zelf in onze eigen productiehal.

Voor nog uitgebreidere informatie over PIR klikt u hier.

Heeft u vragen over PIR isolatie? Neem gerust contact met ons op.