PIR PIR isolatieplaten
PIR isolatie kopen? Bij Isolatienoord kunt u altijd terecht voor voordelige PIR platen. Het materiaal is enorm populair om daken, muren of vloeren mee te isoleren. PIR platen zijn stevig, licht van gewicht en bereiken een zeer hoge isolatiewaarde. PIR platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes.
Vragen over PIR isolatie? Neem dan gerust contact met ons op.
Wat is PIR isolatie?
PIR platen zijn isolatieplaten gemaakt van PIR, een harde kunststof dat veelvuldig wordt gebruikt voor thermische isolatie. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. Een moeilijk te onthouden woord, daarom hanteren we de afkorting PIR voor alle materialen gemaakt van deze kunststof. PIR isolatie heeft een gesloten cellenstructuur. Dit zorgt dat het materiaal altijd vrij van vocht blijft. Vocht kan er simpelweg niet doorheen komen. Door deze gesloten cellenstructuur kennen PIR platen een hoog thermisch isolatievermogen (RD-waarde). Dat wil zeggen dat PIR isolatie uitstekend warmte isoleert. In de zomer wordt de warmte zo lang mogelijk buiten de deur gehouden, maar in de winter zorgt PIR er juist voor dat de warmte niet uit uw woning kan ontsnappen en de kou van buiten niet naar binnen door kan dringen. Isoleren met PIR maakt uw woning dan ook niet alleen duurzamer en energiezuiniger, maar ook veel aangenamer qua leefklimaat.
Wat kan ik isoleren met PIR?
PIR isolatie is voor vrijwel elke isolatieklus te gebruiken. Zo zijn hellende daken, platte daken, spouwmuren, voorzetwanden, vloeren en badkamers allemaal met PIR isolatieplaten te isoleren.
Omdat PIR isolatie goed vochtbestendig is, kan ook van buitenaf met PIR worden geïsoleerd, bijvoorbeeld een plat of hellend dak. Daar komt nog bij dat PIR platen krimpvrij zijn. Wanneer ze geplaatst en afgewerkt zijn, zullen ze niet krimpen. Zou dit wel het geval zijn, dan kunnen er tochtkieren ontstaan, zeker als niet alles goed is afgedicht.
PIR isolatie is niet flexibel. Bij het plaatsen van PIR platen kunnen dan ook kieren en naden ontstaan. Worden deze niet goed afgedicht, dan kan het rendement van PIR isolatie een stuk minder uitpakken, omdat vocht en warme of koude lucht nog steeds uw woning kunnen binnen dringen. Dicht daarom alle naden en kieren tussen de PIR platen goed af. Gebruik hier speciale aluminium tape en purschuim voor welke u tevens in onze webshop kunt vinden.
Kan ik een schuin dak isoleren met PIR?
Een hellend dak is goed te isoleren met PIR isolatie. U kunt dit zowel van binnenuit als van buitenaf doen.
Een hellend dak aan de binnenkant isoleren? Bekijk dan goed hoe het dak is opgebouwd. Meestal is er een balken structuur met daarop een houten dakbeschot. Tussen de balken kunt u isoleren met PIR isolatieplaten. Om de dikte van het isolatiemateriaal te bepalen meet u de afstand tussen de balken en de dikte van de balken. Zo is eenvoudig te achterhalen welke dikte nodig is en of eventueel beter voor een ander materiaal gekozen kan worden. Als een hoog rendement, en dus een hoge Rd-waarde gewenst is, kiest u, indien mogelijk, voor PIR platen. Uiteraard zijn onze PIR platen 2-zijdig aluminium hiervoor heel geschikt. Maar wilt u het uzelf makkelijker maken, dan raden wij ook zeker onze reeds verlijmde PIR platen met plaatmateriaal als PIR + Gips, PIR + Fermacell, PIR + OSB, PIR + Agnes en PIR + Underlayment aan, zodat u meteen kunt isoleren en afwerken in één keer.
Een hellend dak van buitenaf na-isoleren met PIR? Dan zijn PIR renovatieplaten voor u de ideale oplossing. Deze platen zijn al voorzien van panlatten. Ze zijn eenvoudig en snel te bevestigen op uw al bestaande dakbeschot, waarna panlatten worden aangebracht en vervolgens de dakpannen weer worden gelegd.
Isolatiewaarde PIR platen
Het thermisch isolerende vermogen van materialen drukken we uit in een lambda waarde (warmtegeleiding) en vervolgens in de Rd-waarde (warmteweerstand). Op het vlak van deze isolatiewaardes scoort PIR isolatie uitmuntend. PIR platen kennen zeer lage lambda waardes, wat juist een hoge isolatiewaarde betekent. Omdat PIR lage lambda waardes heeft (dit kan per fabrikant verschillen), kunt u dunner isoleren; u heeft minder dikke platen nodig om tot het gewenste isolatievermogen te komen. Om de Rd-waarde te berekenen, moet u eerst de lambda waarde van een materiaal kennen, want de formule is als volgt: Rd-waarde = materiaaldikte in meter : lambda waarde.
Onze PIR platen van TermPIR hebben een maximale lambda waarde van 0,0215 w/mk, de IKO PIR platen die wij verkopen kennen een maximale bovengrens van 0,022 w/mk. In de realiteit is het vaak zelfs zo dat de daadwerkelijke lambda waarde van het overgrote deel van de PIR platen nóg lager ligt. Toch houden de fabrikanten de hoogst geteste lambda waardes aan als grens.
Dikte van PIR Isolatie met bijbehorende RD-waarde
✅20mm | 0,90 | ✅40mm | 1,80 | ✅60mm | 2,75 | ✅80mm | 3,65 | ✅100mm | 4,50 | ✅120mm | 5,45 |
✅30mm | 1,35 | ✅50mm | 2,30 | ✅70mm | 3,15 | ✅90mm | 4,05 | ✅110mm | 5,00 | ✅140mm | 6,35 |
Kan ik een plat dak isoleren met PIR?
Een plat dak is ook heel geschikt om te isoleren met PIR platen, maar dan wel alleen van buitenaf. Dankzij de uitstekende druksterkte en beloopbaarheid van PIR, worden ze veelvuldig gebruikt bij de isolatie van platte daken. Op een plat dak kan gemakkelijk regenwater blijven staan. Om dit te voorkomen kunt u uw bestaande platte dak isoleren met PIR afschotplaten. Deze platen hebben het grote voordeel dat hemelwater kan worden afgevoerd. Dit komt omdat de platen één aflopende zijde hebben met een verloopdikte van 10 of 20 milimeter. Deze platen zijn geschikt voor zowel verkleefde als mechanische dakbedekkingsystemen. Denk hierbij aan bitumen, EPDM of PVC dakbedekking.
Het platte dak kan ook van binnenuit worden geïsoleerd. Hierin raden wij u aan om dit niet met PIR, maar met een open isolatiemateriaal, zoals steenwol of glaswol te isoleren. Omdat een plat dak aan de buitenkant volledig dampdicht is, kan het isoleren met PIR-platen van binnenuit problemen opleveren met de vochthuishouding. Isoleren met steenwol of glaswol in combinatie met een klimaatfolie zorgt u ervoor dat vocht en condens naar binnen kan ventileren.
Kan ik een muur isoleren met PIR isolatie?
Een muur is uitermate goed te isoleren met PIR platen. Voor spouwmuren hebben we zelfs speciale PIR spouwplaten. Zeker in nieuwbouwprojecten raden wij deze vorm van spouwmuurisolatie aan. Het thermische isolatievermogen is zeer hoog en het isoleren met deze platen is ontzettend eenvoudig en snel. De spouwplaten hebben een tand- en groefverbinding, waardoor ze makkelijk en naadloos aan elkaar aansluiten. Maak de aansluitingen helemaal luchtdicht door ze af te plakken met isolatietape. Dit voorkomt koudebruggen.
Ook voorzetwanden zijn ideaal om te isoleren met PIR platen, zeker wanneer deze platen al verlijmd zijn met een afwerkingsmateriaal. Denk hierbij aan PIR + gips, PIR + Fermacell, PIR + OSB, PIR + Agnes en PIR + Underlayment. Uw voorzetwand is op deze manier snel gerealiseerd. Het werkt makkelijk, en het levert veel tijdswinst op.
Om uw badkamer te voorzien van de beste isolatiematerialen raden wij onze eigen verlijmde vochtwerende PIR + Gipsplaten aan. Deze materialen zorgen voor een gezonde en warme leefomgeving van uw badkamer. Vocht kan uw wanden zo niet aantasten.
Hoe PIR platen bevestigen?
PIR isolatieplaten zijn over het algemeen niet moeilijk te bevestigen. Hoe de PIR platen worden bevestigd, verschilt uiteraard per toepassing. Om PIR spouwplaten te bevestigen gebruikt u spouwankers of isolatiepluggen. Hiermee kunt u PIR isolatie op alle type binnenmuren monteren. PIR isolatie op het dak bevestigd u met drukverdeelplaten en dakschroeven. Hiermee blijven uw isolatieplaten op de juiste plaats zitten en wordt voorkomen dat PIR platen worden ingedrukt. PIR isolatieplaten kunnen met drukverdeelplaten en dakschroeven bevestigd worden op hout en staal. Wij verkopen combisets bestaande uit dakschroeven en drukverdeelplaten, maar drukverdeelplaten kunt u ook zonder dakschroeven bestellen. Daarnaast verkopen wij ook renovatieplaat schroeven speciaal bedoeld voor het bevestigen van PIR renovatieplaten. Voor het bevestigen van PIR + Gips of PIR Fermacell platen vindt u een uitgebreid assortiment gipsplaatschroeven. Deze zijn verkrijgbaar in lengtes van 35mm tot 170mm en geschikt voor alle verlijmde PIR platen met gips of Fermacell. Speciaal voor PIR + OSB, PIR + Underlayment en PIR + Spano kunt u plaatschroeven gebruiken. Op de productpagina bevestigingsmateriaal kunt u de verschillende soorten en maten schroeven vinden.
Kan ik een vloer isoleren met PIR?
PIR is ook zeer goed mogelijk als vloerisolatie bij een betonnen vloer. Bij nieuwbouw kiest u uiteraard voor isolatie onder de te storten vloer, maar bij een bestaande vloer moet u in sommige gevallen óp de vloer isoleren. Het best, en tevens het makkelijkst, is echter om toch onder de vloer te isoleren. Dit kan alleen als u een kruipruimte heeft. Bij kruipruimte isolatie worden de PIR platen tegen de onderkant van uw betonvloer bevestigd door middel van isolatielijm. Als u geen kruipruimte heeft, kunt u óp de vloer isoleren. Uw vloer wordt dan dus iets verhoogd, maar omdat PIR al bij geringe diktes hoge Rd-waardes haalt, kunt u slank isoleren, waardoor de ophoging van uw vloer beperkt blijft.
Een houten vloer is niet met alle PIR platen te isoleren vanwege het ademende karakter van hout. Wel is het mogelijk om een houten vloer van boven te isoleren met onze speciaal verlijmde PIR + spano vloerplaten. Deze zijn daarnaast ook geschikt voor een betonvloer. De vochtwerende spaanplaat voorkomt dat vocht in de vloer kan trekken. Deze PIR + spano vloerplaten hebben aan beide zijdes een aluminium cachering en zijn rondom voorzien van tand- en groefverbinding, zodat ze perfect in elkaar sluiten. Daarmee is dit een perfect product voor wanneer u geen kruipruimte heeft of heel weinig ruimte onder vloer heeft, maar toch uw vloer wilt isoleren.
Het is af te raden een houten vloer van onder te isoleren met PIR isolatie. Gebruik hier liever een ademend isolatiemateriaal als steenwol, glaswol, katoen, vlas- of houtvezelisolatie voor. Houdt wel rekening met een vochtige kruipruimte dat u een dampopen folie gebruikt.
PIR + Gips
Zoals u al eerder kon lezen kunt u bij Isolatienoord ook terecht voor reeds verlijmd plaatmateriaal met PIR platen. Eén van deze verlijmde PIR platen betreft PIR met gips. Dit zijn PIR platen die reeds zijn voorzien van gipsplaten. Het grote voordeel van PIR gips platen is dat ze u behalve isolatie ook gelijk een afwerklaag bieden. Dit scheelt uiteraard tijd, omdat u nu niet meer zelf nog gipsplaten moet bevestigen tegen de PIR platen.
PIR gips platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. Vrijwel elke afmeting PIR plaat en ook vrijwel iedere verkrijgbare dikte is ook te leveren als PIR gips plaat.
Ook iedere soort gipsplaat kan geleverd worden verlijmd met PIR platen, zoals gipsplaten ak, gipsplaten rk en de groene waterresistente gipsplaten.
PIR + OSB
PIR platen kunnen ook verlijmd worden met OSB platen. Deze PIR OSB platen zijn, net als de overige verlijmde PIR platen, geschikt voor isolatie doeleinden binnenshuis. Denk aan het realiseren van een voorzetwand of eventueel hellend dak isolatie aan de binnenkant. Monteer de PIR OSB platen met plaatschroeven en/of High Tack lijm. Met een flexibele purschuim purt u alles rondom af. Ook tussen twee PIR OSB platen gebruikt u purschuim om er een luchtdicht en dampdicht geheel van te maken.
PIR OSB platen zijn een goede keuze voor als de constructie zwaar belast gaat worden, bijvoorbeeld wanneer u zware wanddecoratie of beeldschermen wilt ophangen.
PIR platen direct tegen dakbeschot
PIR platen direct tegen dakbeschot plaatsen kan, maar wordt niet altijd per se aangeraden. Wanneer u PIR platen wel direct tegen het dakbeschot wilt plaatsen, moet u er absoluut zeker van zijn dat u beschikt over een damp open dak. Dat wil zeggen dat uw huidige dak uit alleen pannen en hout (het dakbeschot en panlatten) bestaat en er dus nog geen folies of isolatiemateriaal in het dak aanwezig zijn.
Gebruikt u PIR platen van 8 cm of dikker, dan zijn ventilatielatten niet nodig. Wilt u PIR platen die dunner dan 8 cm zijn direct tegen het dakbeschot monteren, dan gebruikt u wél eerst ventilatielatten.
Overigens adviseren wij bij isolatie tegen het dakbeschot liever steenwol of glaswol in combinatie met folies in plaats van PIR platen. Steenwol en glaswol zijn ademende materialen, en zijn daarom een veiligere keuze in dit geval. Direct tegen het dakbeschot isoleren komt vrij nauw en levert soms ingewikkelde situaties op, omdat niet altijd duidelijk is hoe het dak is opgebouwd en in welke mate het dak damp open in.
Enkelsteens muur isoleren binnenkant PIR
Hoewel het niet heel vaak meer voorkomt, zijn er wel degelijk nog huizen met een enkelsteens muur. Een enkelsteens muur isoleren aan de binnenkant kan heel goed met PIR. Plaats de PIR platen echter niet direct tegen de enkelsteens muur, maar plaats eerst horizontaal ventilatielatten. De PIR platen kunnen vervolgens tegen deze ventilatielatten bevestigd worden. Deze ventilatielatten zijn belangrijk om een ventilatiestroom achter het isolatiemateriaal te creëren. Dit komt de PIR platen ten goede; vocht kan zo altijd weg komen.
Binnenmuur isoleren met PIR
Een binnenmuur isoleren met PIR is zeer goed mogelijk. Zeker wanneer thermische isolatie gewenst is. PIR platen hebben immers de hoogst haalbare isolatiewaarde, terwijl ze juist een erg dun isolatiemateriaal zijn. Daarmee levert u dus de minste leefruimte in wanneer gekozen wordt om de binnenmuur te isoleren met PIR.
Een binnenmuur isoleren doet u meestal middels een voorzetwand. Dit is relatief eenvoudig te realiseren, ook wanneer u de klus zelf wilt klaren. De binnenmuur isoleren met PIR doet u zoals zojuist vermeld door voorzetwandisolatie toe te passen. U begint met het plaatsen van ventilatielatten horizontaal tegen de muur. Hier monteert u de PIR platen tegenaan. Daarna kunt u het afwerken met één of meerdere soorten plaatmateriaal.
Om deze isolatieklus te versnellen, kunt u ook kiezen voor PIR + gips platen of één van de andere verlijmde PIR producten. Of kies bijvoorbeeld voor PIR + OSB of PIR + Underlayment en bevestig hier daarna nog gipsplaten tegenaan.
Wat kost PIR isolatie?
PIR isolatie is relatief duur in vergelijking met andere isolatiematerialen zoals XPS isolatieplaten, EPS platen of minerale wolsoorten zoals glaswolplaten of steenwolplaten. Toch valt hier wel wat voor te zeggen. Want met PIR platen haalt u immers met gemak hoge isolatiewaardes. Daarbij kunt u met een PIR plaat veel slanker isoleren. Om eenzelfde isolatiewaardes te halen met andere isolatiematerialen moet u misschien wel twee keer zo dik isoleren. En dat betekent ook dat er twee keer zoveel materiaal aangeschaft moet worden, wat de totale prijs ophoogt. Kort gezegd; PIR platen zijn relatief gezien iets duurder, maar er kan ook een veel hoger rendement behaald worden met minder materiaal.
PIR is momenteel heel erg onderhevig aan prijsverhogingen. Dit is het gevolg van een schaarste in de grondstof MDI waarmee PIR wordt gemaakt en een zeer hoge vraag naar PIR platen. Als u eerder PIR besteld heeft en nu weer PIR platen wilt kopen dan kan het nu duurder uit pakken dan voorheen. Toch zijn en blijven wij bij Isolatienoord één van de goedkoopste aanbieders van PIR platen. Dus wilt u voordelig PIR platen kopen, dan kunt u bij ons altijd terecht. U koopt bij ons al PIR platen 20mm vanaf €7,67 per vierkante meter. Daarbij zijn onze PIR platen altijd uit voorraad leverbaar. In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde minimum en maximum prijzen van PIR dat nu beschikbaar is in onze webshop. Alle prijzen zijn berekend voor een afname van 50m² (bijgewerkt op en prijsweergave van 02-06-2023)
*Prijzen PIR zijn inclusief btw
✅ PIR platen 2-zijdig aluminium | €386,40 - €1334,20 | ✅ PIR + OSB | €863,45 - €2741,31 |
✅ PIR afschotplaten | €908,25 - €2188,90 | ✅ PIR + Underlayment | €1754,55 - €2897,65 |
✅ PIR renovatieplaten | €838,08 - €1916,28 | ✅ PIR + Fermacell | €1173,81 - €2407,68 |
✅ PIR spouwplaten | €550,20 - €1514,10 | ✅ PIR + Spano | €1293,60 - €2247,00 |
✅ PIR + Gips | €798,60 - €2131,80 | ✅ PIR + Agnes | €1709,45 - €2856,11 |
Wat kosten PIR isolatieplaten per m²?
U heeft zojuist kunnen zien wat de prijzen zijn van 50m2 PIR isolatie. Maar wat is dan een vierkante meterprijs van PIR? Hieronder vermelden we van de verschillende soorten PIR platen de gemiddelde minimum en gemiddelde maximum prijzen per vierkante meter:
✅ PIR platen 2-zijdig aluminium | €7,67 - €26,68 | ✅ PIR + OSB | €17,27 - €54,83 |
✅ PIR afschotplaten | €18,17 - €43,78 | ✅ PIR + Underlayment | €35,09 - €57,95 |
✅ PIR renovatieplaten | €16,76 - €38,33 | ✅ PIR + Fermacell | €23,48 - €48,15 |
✅ PIR spouwplaten | €11,00 - €30,28 | ✅ PIR + Spano | €25,87 - €44,94 |
✅ PIR + Gips | €15,97 - €42,64 | ✅ PIR + Agnes | €34,19 - €57,12 |
Na isoleren met PIR renovatieplaten
Bent u op zoek naar een makkelijke manier om uw schuine dak te isoleren? Zoek niet verder! Bij Isolatieoord bieden wij tegen concurrerende prijzen PIR-renovatieplaten die uw dak voorzien van isolatie met een hoge isolatiewaarde.
Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, onze isolatiematerialen zijn van de hoogste kwaliteit en zorgen voor een optimaal geïsoleerd dak. Met PIR-renovatieplaten kunt u eenvoudig de buitenzijde van uw schuine dak isoleren, zodat uw woning in de winter aangenaam warm blijft en in de zomer lekker koel.
<<< Bekijk hiernaast onze instructievideo.
Is PIR brandveilig?
Niemand zit te wachten op brand. Niet alleen de brand en de warmte die ermee gepaard gaat is gevaarlijk voor mens en dier, maar zeker ook de rookontwikkeling die zich bij een brand voor doet. Isolatiematerialen moeten idealiter zo min mogelijk brandbaar zijn. PIR isolatie is een materiaal dat moeilijk brandbaar is. Het wordt ingedeeld in brandklasse B. Dit betekent dat PIR platen een hoge brandveiligheid hebben en vaak het label ‘brandwerend’ meekrijgen.
Is PIR drukvast?
Ja, PIR platen zijn drukvast. De platen zullen niet knappen of vervormen wanneer er overheen wordt gelopen. De druksterkte van een PIR plaat is echter niet zo hoog als die van XPS platen. Dankzij de densiteit en sterkte van het materiaal, zijn PIR platen goed beloopbaar. PIR is daarom ook heel geschikt isolatiemateriaal voor plat dakisolatie en vloerisolatie. Wanneer men tijdens of na het verwerken van de PIR platen eroverheen loopt.
Kan PIR tegen vocht?
Een veelgehoorde vraag van klanten is: zijn PIR isolatieplaten vochtbestendig? Het antwoord hierop is: Ja, PIR platen zijn vochtbestendig. Zoals in de inleiding al vermeld bestaat een PIR plaat uit gesloten cellen. Die cellen nemen geen vocht op. De PIR platen met een aluminium cachering zijn daarbij nog meer beschermd tegen vocht. Deze aluminium cachering maakt een dampdichte laag die bovendien water- en vochtbestendig is.
Is PIR geluidsisolerend?
U vraagt zich misschien af of PIR goed is geluidsisolerend is. PIR isolatie is een uitstekende thermische isolatie, maar een slechte geluidsisolatie.
Wanneer u PIR platen gaat gebruiken tegen geluidsoverlast, dan hebben deze weinig tot geen werking. Gaat u PIR combineren met ecologische isolatie, glas- of steenwol, dan levert het u een goede geluids- en absorberende eigenschappen op. Kijk op de pagina geluidsisolatie voor meer informatie.
B keus PIR platen
Bij Isolatienoord kunt u ook terecht voor B keus PIR platen. B keus PIR platen zijn PIR platen die kleine foutjes of kleine beschadigingen hebben. Denk aan een deukje of geringe maatafwijking. De PIR platen boeten daarmee dus niet in qua isolatiewaarde. Omdat isolatiemateriaal vaak geen zichtwerk wordt, is er veel vraag naar B keus isolatie en dus ook naar B keus PIR platen. Om aan deze vraag te voldoen, proberen wij zoveel mogelijk B keus PIR platen in ons assortiment op te nemen. Omdat het aanbod B keus PIR platen nogal wisselt, kunnen we hier geen vast assortiment met maatvoeringen van maken. Bent u geïnteresseerd in B keus PIR platen, houd dan goed de pagina ‘B-keus isolatie’ op onze website in de gaten. Hierop vindt u alle B keus PIR platen die beschikbaar zijn, evenals overige B keus isolatie platen.
Welke merken PIR isolatie vindt u bij Isolatienoord
Bij Isolatienoord vindt u PIR platen van de merken Iko en TermPIR. Van Iko bieden wij de Iko Enertherm platen aan. Bij TermPIR gaat het om de TermPIR platen. Iko en TermPIR zijn Europese fabrikanten en gerenommeerde bedrijven met jarenlange ervaring in het maken van PIR producten. Moderne productielijnen en innovatieve technologieën maken dat hun producten tot de top behoren. Alle platen die wij verkopen zijn intensief en veelvuldig getest op hun isolerende vermogen, drukvastheid, beloopbaarheid en vochtgevoeligheid. Ze worden volgens duurzame richtlijnen geproduceerd en voldoen aan alle Europese eisen. Ook bieden wij ook Swisspor, Idelco, Steinbacher, Unilinn en Soprema aan.
PIR isolatie vergelijken
Met PIR platen kunt u slank isoleren. U heeft met PIR isolatie een minder dikke laag isolatiemateriaal nodig om een hoge Rd-waarde te halen dan wanneer u andere materialen zou gebruiken. Dus heeft u ruimtes waar het eigenlijk niet mogelijk is om met dikke lagen isolatiemateriaal te werken, dan is PIR isolatie een uitkomst. Dit is vaak het geval wanneer voorzetwanden geïsoleerd worden. U wilt logischerwijs zo weinig mogelijk woonruimte inleveren. Dun isoleren is dan de uitkomst. Wanneer u dan ook nog eens kiest voor onze al afgewerkte PIR platen, zoals PIR platen verlijmd met gips, underlayment, OSB, of fermacell, dan wordt een voorzetwand isoleren een nog makkelijkere klus. U heeft dan meteen een laag isolatie met afwerking.
Zoals we al eerder vertelden in dit artikel haalt u met een geringe dikte PIR een zeer hoge isolatiewaarde. Kijk maar eens in deze tabel waarin we verschillende isolatiematerialen vergelijken:
Isolatiemateriaal 10 cm dik met bijbehorende gemiddelde RD-waarde:
✅ PIR platen | 4,50 | ✅ Steenwol | 2,70 |
✅ XPS platen | 2,75 | ✅ Glaswol | 3,15 |
✅ EPS platen | 3,13 | ✅ Katoen | 2,55 |
✅ Houtvezel | 2,75 | ✅ Vlas | 2,37 |
PIR platen kopen?
PIR platen kunt u bij Isolatienoord altijd voordelig kopen. Wij verkopen alleen A-keus platen. Er is tegenwoordig namelijk niet veel PIR isolatie B-keus aanbod meer. Dit heeft enerzijds met verbeterde productielijnen te maken, zodat foutjes niet zo snel meer gemaakt zijn, en met recycling processen van de fabrikanten. Zij nemen PIR platen met kleine oneffenheden weer terug in het productieproces waarna ze later weer als een A-keus plaat van de band rollen. Anderzijds heeft het tekort aan grondstoffen om PIR isolatie te kunnen produceren ook te maken met schaarste in het B keus aanbod. Dit heeft niet alleen invloed op het aanbod B-keus, maar ook op het aanbod A-keus PIR isolatie. Tevens zorgt dit tekort voor oplopende levertijden en inkoopprijzen, waardoor ook de verkoopprijzen stijgen. Omdat wij groot hebben ingekocht, hebben wij het meeste continu op voorraad en kunnen wij nog steeds vlot uitleveren.
Isoleren met PIR isolatieplaten
Bent u van plan om uw woning te isoleren met PIR-platen? Isoleren met PIR is goede keuze, want met PIR-platen kunt u immers met een geringe dikte een hoge isolatiewaarde behalen. Bijvoorbeeld: U wilt een voorzetwand plaatsen in de woonkamer aan de binnenzijde voor de buitenmuur. De woonkamer is niet erg groot, dus u wilt een isolatie gebruiken dat niet teveel ruimte kost. Met PIR-platen van 80m dik bereikt u al een Rd-waarde van 3,60, terwijl u met steenwolplaten 80mm een Rd-waarde van 2,15 bereikt. U moet dus bijna twee keer dikker isoleren om een dezelfde isolatiewaarde bereiken. In dit geval is PIR de beste oplossing om zoveel mogelijk ruimte te behouden. Bekijk onze instructievideo hoe u een voorzetwand met PIR isoleert.
Heeft u vragen over PIR isolatie?
Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over PIR isolatie. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het isoleren met PIR.
Neem vrijblijvend contact met ons op