Constructieplaat

Om uw isolatieklus af te werken leveren wij naast plaatmateriaal als gipsplaten en gipsvezelplaten ook constructieplaten, zoals OSB 3 platen of vochtwerende spano platen. Deze platen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Constructieplaten koopt u bij Isolatienoord altijd voor een aantrekkelijke prijs.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Constructieplaat

Een constructieplaat wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt voor de constructie en hoeft om die reden niet per se mooi te zijn. Veelal blijven ze immers buiten het zicht. Is dat niet het geval, dan wordt de constructieplaat vaak van een likje verf voorzien. Er zijn verschillende soorten platen die als overeenkomst hebben dat ze allemaal uit twee of drie dunne lagen bestaan.

OSB plaat

U vindt bij Isolatienoord onder andere OSB 3 platen. OSB staat voor Oriented Strand Board. De platen bestaan uit meerdere met elkaar verlijmde lagen houtschilfers.
OSB platen zijn verkrijgbaar in vier verschillende categorieën: OSB 1 tot en met OSB 4. Wij verkopen OSB 3 platen. Deze constructieplaten zijn geschikt voor last dragende contructies in vochtige omstandigheden met een luchtvochtigheid van maximaal 80%.
OSB 3 platen worden veel gebruikt voor het afwerken of na-isoleren van voorzet- en scheidingswanden. Daarnaast worden ze ook vaak toegepast aan de binnenzijde van hellende daken. Het zorgt voor een stevigere constructie, stootvaste oppervlakte en u kunt er gemakkelijk iets aan ophangen. OSB 3 platen zijn verkrijgbaar met rechte kanten en met veer en groef verbinding.
OSB platen zijn vlakke platen. Ze zijn egaal zonder knoesten, gaten of bobbels. Dit komt door de samenstelling van de platen; samengeperste houtschilfers. OSB platen zijn in principe goed vergelijkbaar met multiplex, alleen OSB is veel goedkoper. Over het algemeen zijn OSB platen relatief goedkoop en duurzaam. OSB 3 platen zijn sterk, maar toch licht en makkelijk te plaatsen. Ze zijn bovendien ook geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes.

Spaanplaat

Naast de OSB 3 platen vindt u bij ons vochtwerende spano platen. Spano platen zijn spaanplaten en worden gemaakt van kleine stukjes houtspaanders die met een kunsthars worden samengeperst en in laagjes tot een plaat worden gevormd. Spano V313 platen zijn voorzien van een vochtwerende groene coating. Bovendien werken spano platen brandvertragend dankzij de opbouw van de platen. Daarnaast zijn de platen ongeschuurd, wat ze ook geschikt maak voor het gebruik in betonbekisting. Spano platen worden vaak gebruikt bij de afwerking van platte en hellende daken, zolders, scheidings- en voorzetwanden en vloeren. Spano platen zijn bij ons verkrijgbaar met rechte kanten rondom of met tand en groef verbinding.

Constructieplaat watervast

Constructieplaten met vochtwerende eigenschappen zijn prima toe te passen in de meer vochtige ruimtes.
Ook constructieplaten voor buiten hebben een speciale coating en zijn altijd vochtwerend. Gebruikt u een constructieplaat die niet vochtwerend is buiten of in een vochtige ruimte, dan is deze plaat binnen afzienbare tijd volgezogen met vocht en zal daardoor onbruikbaar zijn.
Kortom; voor gebruik buiten of in natte ruimtes kiest u altijd een constructieplaat die daar geschikt voor is.