Constructieplaten

Om uw isolatieklus af te werken leveren wij naast plaatmateriaal als gipsplaten en gipsvezelplaten ook constructieplaten, zoals OSB 3 platen of vochtwerende spano platen. Deze platen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Constructieplaten koopt u bij Isolatienoord altijd voor een aantrekkelijke prijs.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarvoor gebruik ik een constructieplaat

Een constructieplaat wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt voor de constructie en hoeft om die reden niet per se mooi te zijn. Veelal blijven ze immers buiten het zicht. Is dat niet het geval, dan wordt de constructieplaat vaak van een likje verf voorzien. Er zijn verschillende soorten platen die als overeenkomst hebben dat ze allemaal uit twee of drie dunne lagen bestaan.
De constructieplaten voor buiten hebben een speciale coatinglaag en zijn altijd vochtwerend. Gebruikt u een constructieplaat die niet vochtwerend is buiten of in een vochtige ruimte, dan is deze plaat binnen afzienbare tijd volgezogen met vocht en zal daardoor onbruikbaar zijn.
Kortom; voor gebruik buiten of in natte ruimtes kiest u altijd een constructieplaat die daar geschikt voor is.

OSB 3 constructieplaten

U vindt bij Isolatienoord onder andere OSB 3 platen. OSB staat voor Oriented Strand Board. De platen bestaan uit meerdere met elkaar verlijmde lagen houtschilfers.
OSB platen zijn verkrijgbaar in vier verschillende categorieën: OSB 1 tot en met OSB 4. Wij verkopen OSB 3 platen. Deze constructieplaten zijn geschikt voor last dragende contructies in vochtige omstandigheden met een luchtvochtigheid van maximaal 80%.
OSB 3 platen worden veel gebruikt voor het afwerken of na-isoleren van voorzet- en scheidingswanden. Daarnaast worden ze ook vaak toegepast aan de binnenzijde van hellende daken. Het zorgt voor een stevigere constructie, stootvaste oppervlakte en u kunt er gemakkelijk iets aan ophangen. OSB 3 platen zijn verkrijgbaar met rechte kanten en met veer en groef verbinding.

Voordelen OSB 3 constructieplaten

OSB platen zijn vlakke platen. Ze zijn egaal zonder knoesten, gaten of bobbels. Dit komt door de samenstelling van de platen; samengeperste houtschilfers. OSB platen zijn in principe goed vergelijkbaar met multiplex, alleen OSB is veel goedkoper. Over het algemeen zijn OSB platen relatief goedkoop en duurzaam. OSB 3 platen zijn sterk, maar toch licht en makkelijk te plaatsen. Ze zijn bovendien ook geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes.

Spano constructieplaten

Naast de OSB 3 platen vindt u bij ons ook goedkope vochtwerende spano platen. Spano platen zijn spaanplaten en worden gemaakt van kleine stukjes houtspaanders die met een kunsthars worden samengeperst en in laagjes tot een plaat worden gevormd. Spano platen worden vaak gebruikt bij afwerking van platte en hellende daken, zolders, scheidings- en voorzetwanden en vloeren. Spano platen zijn bij ons verkrijgbaar met rechte kanten rondom of met tand en groef verbinding.

Voordelen Spano platen

Spano platen werken brandvertragend vanwege de opbouw van de platen. De platen zijn vochtwerend, wat u kunt herkennen aan de groene coating op de platen. Daarnaast zijn de platen ongeschuurd, wat ze ook geschikt maak voor het gebruik in betonbekisting.

Constructieplaten in vochtige ruimtes

Dankzij de vochtwerende eigenschappen kunt u de bij ons verkrijgbare constructieplaten prima toepassen in de meer vochtige ruimtes.

Afwerken met OSB 3 of Spano platen

De OSB 3 en Spano constructieplaten worden veelvuldig gebruikt voor het afwerken van voorzet- en scheidingswanden. Ook gebruikt men de platen aan de binnenkant van hellende daken. De platen zijn makkelijk te verlijmen met isolatielijm. Gebruik plaatschroeven om ze ook mechanisch te bevestigen. 

Goedkope constructieplaten

Bij ons vindt u constructieplaten voor lage prijzen. Contructieplaten zoals OSB 3 en Spano zijn sowieso relatief goedkoop te noemen. De platen hebben een lange levensduur, zijn duurzaam en daarnaast is OSB 3 volledig recyclebaar.

Kant-en-klaar: OSB 3 verlijmd met PIR platen

Wilt u isoleren en afwerken tegelijk? Dan zijn PIR platen verlijmd met OSB 3 de perfecte oplossing voor u. De platen worden voor u op maat gemaakt in onze eigen productiehal. Groot voordeel daarvan is ook dat u zelf de isolatiewaarde kunt kiezen; een dikkere plaat PIR levert u een hogere isolatiewaarde op.

Kant-en-klaar: Spano verlijmd met PIR platen

Natuurlijk kunt u ook PIR platen verlijmd met Spano platen kopen. Door te isoleren en af te werken in één handeling wint u tijd. U kiest zelf de dikte van de PIR plaat. Tevens kunnen wij u PIR + Spano vloerplaten leveren, zodat u in één gemakkelijke handeling uw bestaande betonnen of houten vloer kunt isoleren en direct beloopbaar maakt.

Ander plaatmateriaal verlijmd met PIR isolatieplaten

Naast PIR platen verlijmd met OSB 3 of Spano platen, kunt u bij ons ook terecht voor PIR verlijmd met ander plaatmateriaal, zoals PIR + gipsplaten, underlayment of PIR + Fermacell platen. Kijk voor de mogelijkheden onder het kopje PIR isolatie op onze website.