Gipsvezelplaat

Isolatienoord is uiteraard hét adres voor onder meer dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Maar daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor plaatmateriaal zoals gipsvezelplaten.

Gipsvezelplaat

Een gipsvezelplaat bestaat uit gips, cellulosevezels, gerecycled papier en karton. Die combinatie maakt van een gipsvezelplaat een zeer sterke en stootvaste plaat. Tegelijkertijd betekent dit dat een gipsvezelplaat wél wat zwaarder is dan een normale gipsplaat, maar nog steeds ook makkelijk te verwerken.
Gipsvezelplaten zijn toe te passen als afwerking in scheidings- en voorzetwanden, plafonds en de binnenkant van hellende daken.

Fermacell gipsvezelplaten

Onze gipsvezelplaten zijn van het merk Fermacell. Uit ervaring weten wij dat deze platen van uitzonderlijk goede kwaliteit zijn. De Fermacell gipsvezelplaten hebben een hoge belastbaarheid en stabiliteit. Omdat ze een extreem goede weerstand bieden tegen mechanische belasting, kunnen de platen zowel dragen als verstijfd worden toegepast.
De Fermacell gipsvezelplaten leveren wij in diktes van 10 en 12,5 millimeter in verpakkingen van 1,56 vierkante meter.

Gipsvezelplaten zagen

Gipsvezelplaten kunnen tijdens het verwerken op maat gemaakt worden door ze te breken of te snijden. Nauwkeuriger is echter om de gipsvezelplaten te zagen. Hier gebruikt u een metalen zaag zoals een invalzaag met geleider voor. De gipsvezelplaten kunnen daarna met lijm of schroeven worden gemonteerd. Met Fermacell voegengips en gaasband kunt u de gipsvezelplaten afwerken.  

Brandwerende gipsvezelplaat

Gipsvezelplaten zijn vrijwel onbrandbaar. Deze eigenschap noemen we brandwerend. De brandwerendheid van gipsvezelplaten wordt bereikt door de samenstelling van het product. De brandwerendheid van gipsvezelplaten is ingedeeld in de brandklasse A2-sd1d0, wat betekent dat het om praktisch onbrandbaar materiaal gaat. Het kan een brand daarom wel 30 tot 120 minuten vertragen. Bovendien is er met gipsvezelplaten nauwelijks sprake van rookvorming en druppelvorming bij een brand.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 12

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 12

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren