Steenwol

Steenwolisolatie staat vooral bekend om zijn goede thermische en akoestische eigenschappen. Nog een voordeel is dat het materiaal een zeer brandwerende werking heeft. U kunt steenwolisolatie bestellen en gebruiken voor veel verschillende toepassingen. Voor daken, muren, wanden en vloeren is dit isolatiemateriaal namelijk zeer geschikt. Wilt u meer weten over de eigenschappen, voor- en nadelen en de toepassingen van steenwol, bekijk dan hieronder ons assortiment.

Eigenschappen van steenwol

Steenwol, ook wel rotswol genoemd, is een isolatiemateriaal dat vervaardigd wordt uit basalt of diabaas. Dit wordt gesmolten bij een temperatuur van 1400 graden en hierna tot een wolpakket gesponnen. Door middel van harsen en oliën wordt de steenwolisolatie gebonden en tot een mat gemaakt. Door dit proces is het materiaal onbrandbaar en 100% recyclebaar. De meest bekende fabrikant is Rockwool. Het kopen van steenwolisolatie is aan te raden vanwege de vele voordelen.

Steenwol heeft zowel thermische als akoestische eigenschappen, waardoor het materiaal geschikt is voor diverse toepassingen. Denk hierbij aan daken, muren en vloeren.

Voordelen van steenwol isolatie 

  • Relatief hoge isolatiewaarde; lambda waarde tussen 0,033 en 0,041
  • Materiaal blijft langdurig zijn isolerende eigenschappen behouden
  • Onbrandbaar isolatiemateriaal (brand-klasse A1)
  • Relatief goedkoop isolatiemateriaal
  • Veelzijdig toepasbaar

Nadelen van steenwolisolatie 

  • Irritatie: het materiaal kan een irriterende werking hebben. Gebruik bij het verwerken ten alle tijde handschoenen en een stofmasker.
  • Met steenwol wordt een lagere isolatiewaarde gehaald ten opzichte van een PIR-plaat.

Voor welke toepassingen kan ik steenwolisolatie gebruiken 

In ons assortiment vindt u verschillende soorten steenwol. De steenwolplaten 037 en 041 zijn veelzijdig toe te passen, denk daarbij aan hellende daken, zolders, plafonds, voorzetwandenscheidingswanden en vloeren. De steenwolrollen zijn met name geschikt voor hellende daken en plafonds. De steenwol vloerplaten kunt u toepassen voor het isoleren van zwevende vloeren.

Isolatienoord biedt u een ruim assortiment steenwol met verschillende diktes en voor iedere toepassing. Dit allemaal tegen betaalbare prijzen.

Heeft u vragen over het isoleren met steenwol? Neem gerust contact met ons op.