Steenwol

Voordelig steenwol isolatie kopen doet u bij Isolatienoord. Steenwol is een isolatiemateriaal dat bekend staat om zowel de goede thermische als de gunstige akoestische eigenschappen. Steenwol isolatie is een zeer veelzijdig materiaal dat bruikbaar is voor verschillende toepassingen, zoals daken, muren, wanden en vloeren. U kunt bij ons makkelijk en goedkoop online steenwol bestellen.

Wat is steenwol?

Steenwol wordt ook wel rotswol genoemd. Het is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van de gesteentes basalt en diabaas die bij een temperatuur van 1400 ˚C gesmolten worden. Tijdens het stollingsproces wordt alles tot draden gesponnen en na toevoeging van een natuurlijk bindmiddel ontstaat er vervolgens een mat van steenwol.

Steenwol isolatie

Steenwol is verkrijgbaar als plaat of op rol. Omdat steenwol platen veel meer voordelen bieden ten opzichte van steenwol op rol, hebben wij de keuze gemaakt alleen nog steenwol platen te verkopen. Steenwol is geschikt voor dakisolatie van binnenuit, voor scheidings- en voorzetwand isolatie en uiteraard ook voor vloerisolatie bij houten vloeren.

Wat is het verschil tussen glaswol en steenwol?

Steenwol en glaswol zijn beide minerale wolsoorten. Ze hebben dan ook veel overeenkomende eigenschappen. Zo zijn beide materialen lichtgewicht en duurzaam. Bovendien zijn ze op dezelfde eenvoudige manier te verwerken.
Toch zijn er ook verschillen. Hoewel steenwol en glaswol beide uitstekend warmte isoleren, scoort glaswol op dat punt net iets beter. Letten we op de akoestische isolatie, dus de mate van het isoleren van geluid, dan komt steenwol als winnaar uit de bus. Wilt u meer informatie over de overeenkomsten en verschillen tussen steenwol en glaswol, dan kunt u ook ons kennisbank artikel hierover lezen.

Steenwol of glaswol?

Kiest u met deze wetenschap nu voor steenwol of glaswol? Deze keuze hangt voornamelijk af van het belangrijkste doel van isoleren. Is dat warmte isolatie of is dat geluidsisolatie of misschien warmte én geluidsisolatie. In het eerste geval zou de keuze vallen op glaswol. Maar is geluidsisolatie, oftewel akoestische isolatie, het voornaamste doel, dan zou steenwol de beste optie zijn. Ook wanneer zowel naar warmte als akoestische isolatie wordt gestreefd, is steenwol de beste optie van de beide minerale wolsoorten.
Heeft de prijs de doorslaggevende rol, dan kan best voor glaswol gekozen worden, omdat dit isolatiemateriaal ten opzichte van steenwol over het algemeen een tikkeltje goedkoper is. Kortom; kiezen voor steenwol of glaswol is een kwestie van goed kijken naar de gewenste eisen en op basis daarvan de knoop door te hakken.  

Rockwool steenwol

Bij Isolatienoord vindt u steenwol isolatiematerialen van het merk Rockwool. Rockwool is de grootste en meest bekende producent van steenwol isolatie. Steenwol van Rockwool is dan ook van de hoogste kwaliteit. Bovendien wordt alle steenwol van Rockwool duurzaam en volgens strenge milieu eisen geproduceerd.
In ons assortiment vindt u Rockwool steenwol platen 039, 037 en 035. Deze getallen geven de lambda waarde van de steenwol plaat aan. De Rockwool steenwol 035 heeft dus een lambda waarde van 0,035. Hoe lager deze waarde, des te beter de steenwol isoleert. Natuurlijk weegt ook de dikte van de steenwol plaat mee. Door deze te delen door de lambda waarde komen we op de Rd-waarde. Om u de rekensom te besparen, vindt u bij ieder isolatiemateriaal, dus ook bij de Rockwool steenwol platen, de Rd-waarde.

Steenwol kopen 

Bij Isolatienoord vindt u een breed aanbod steenwol isolatiematerialen van het merk Rockwool. Wij verkopen steenwol platen variërend in diktes van 5 tot en met 20 centimeter. De prijzen lopen uiteen van €2,51 tot €10,69 per vierkante meter. De prijs van steenwol is met name afhankelijk van de isolatiewaarde en de dikte. Immers, hoe dikker de plaat is, hoe meer steenwol er in gaat. Daarnaast hanteren wij staffelkortingen; dus koopt u meer steenwol platen, dan betaalt  u per m2 uiteindelijk minder.
Steenwol kopen doet u eenvoudig in onze webshop.

Voordelen Rockwool steenwol kopen 

Rockwool steenwol is relatief goedkoop;

Rockwool steenwol is licht van gewicht;

Rockwool steenwol heeft goede isolatiewaardes;

Rockwool steenwol is naast een goede warmteisolator ook zeer goed in akoestische isolatie;

Rockwool steenwol is brandwerend, het zal pas bij 1500 C˚ smelten;

Rockwool steenwol is een natuurlijk en duurzaam isolatiemateriaal;

Rockwool steenwol is oneindig recyclebaar;

Rockwool steenwol blijft vrij van bacteriën en schimmels dankzij de waterafstotende eigenschap.

Nadelen Rockwool steenwol kopen

Rockwool steenwol laat bij het snijden of zagen van de steenwolplaten schadelijke vezels vrij die bij inademing voor luchtwegklachten kunnen zorgen. Bovendien zijn deze vezels ook irriterend voor de huid, ogen en slijmvliezen in de neus. Persoonlijke bescherming wordt daarom ook ten zeerste aangeraden wanneer u werkt met steenwol;

Rockwool steenwol is in vergelijking met glaswol iets duurder.