Steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal dat bekend staat om zowel de goede brandwerende, thermische als de gunstige akoestische eigenschappen. Steenwol isolatie is een zeer veelzijdig materiaal dat bruikbaar is voor verschillende toepassingen, zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, maar ook ideaal voor de houtskeletbouw. Uit ons assortiment verkopen wij steenwol platen van het merk Rockwool. Deze platen zijn stevig, flexibel en licht van gewicht waardoor ze eenvoudig verwerkbaar zijn. Om steenwol op maat te maken kunt u gebruik maken van een isolatiemes.

Bekijk hieronder ons assortiment steenwol

Wat is steenwol?

Steenwol is een type isolatiemateriaal dat wordt geproduceerd uit gesteente. Het is gemaakt van basalt- en diabaas die worden verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 1400 °C. Op deze hoge temperatuur smelten de gesteenten en worden ze tot vezels of draad gesponnen.

Het gesmolten gesteente wordt door een roterend proces geslingerd, waarbij de vezels bij elkaar komen door middel van luchtstromen. Tijdens dit proces wordt een natuurlijk bindmiddel toegevoegd om de vezels aan elkaar te hechten en een samengeperste plaat van steenwol te vormen. Deze platen kunnen vervolgens worden gebruikt voor isolatiedoeleinden in de bouw- en renovatie.

Welke soorten steenwol isolatie zijn verkrijgbaar?

Er zijn verschillende soorten steenwol beschikbaar, die variëren in hun samenstelling en toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten steenwol:

Steenwolplaten: Dit is de meest voorkomende vorm van steenwol isolatie. Het wordt geleverd in de vorm van platen en wordt gebruikt voor het isoleren van daken, wanden en vloeren. Steenwolplaten zijn licht, veerkrachtig en flexibel, waardoor u ze makkelijk verwerkt. U heeft bij Isolatienoord keuze uit drie soorten steenwolplaten, waarbij Rockwool steenwolplaten 035 de hoogste Rd-waarde behalen.

Steenwol spouwplaten: Deze spouwplaten bieden thermische isolatie en helpen ook bij het verminderen van geluidsoverdracht. Ze zijn waterafstotend en bestand tegen vocht en schimmelgroei, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het isoleren van een spouwmuur. Steenwol spouwplaten zijn veerkrachtig en soepel en makkelijk met een isolatiemes op te maat te snijden. 

Steenwol voor een scheidingswand Steenwol voor een scheidingswand
Voorzetwand isoleren met steenwol Voorzetwand isoleren met steenwol

Welke toepassingen kan ik met steenwol isoleren?

Steenwol isolatie kan op verschillende gebieden worden toegepast in de bouw. Hier zijn enkele specifieke toepassingen van steenwolisolatie:

Platdak isolatie: Steenwol is alleen geschikt voor het van binnenuit isoleren van een platdak. De vezelstructuur van steenwolisolatie maakt het gemakkelijk om ze op de juiste te snijden zonder dat de stevigheid verloren gaat.

Hellend dak isolatie: Steenwol kunt u ook gebruiken voor de isolatie van hellende daken. De ruimtes tussen de balken van de constructie kunt u eenvoudig vullen met steenwol isolatie. Zorg wel dat u de juiste folies gebruikt.

Geluidsisolatie: Steenwol isolatie met geluidsisolerende en thermische eigenschappen zijn bijzonder geschikt voor de isolatie van spouwmuren, houten vloeren, voorzetwanden, scheidingswanden en plafonds. Ze helpen geluidsoverdracht te verminderen en zorgen voor een comfortabele en stille omgeving.

Houtskeletbouw: Dit is een populaire bouwmethode die bekend staat om zijn duurzaamheid en energie-efficiëntie. Steenwol kunt u voor de houtskeletbouw zowel voor het dak, wand en vloer gebruiken. Voor deze toepassingen is het aan te raden om dampremmende- en dampopen folies te gebruiken.

Wat is de RD-waarde van steenwol isolatie?

Het thermisch isolerende vermogen van materialen wordt uitgedrukt in lambda-waarde (warmtegeleiding) en vervolgens in de Rd-waarde (warmteweerstand). Steenwol presteert goed op het gebied van isolatiewaarde. Steenwol heeft een gemiddelde lambda-waarde, wat resulteert in een goede isolatiewaarde. Om de Rd-waarde te berekenen, is het nodig om de lambda-waarde van het steenwolmateriaal te kennen. De formule voor de Rd-waarde is als volgt: Rd-waarde = materiaaldikte in meters : lambda-waarde.

Steenwol heeft een lambda-waarde van ongeveer 0,035 W/mK tot 0,040 W/mK. De exacte lambda-waarde kan variëren afhankelijk van de fabrikant en het specifieke product. Het is belangrijk om de lambda-waarde van het gebruikte steenwol te controleren bij het berekenen van de Rd-waarde. Het gebruik van steenwolisolatie met de laagste lambda-waardes (0,035 W/mK) stelt u in staat om dunner te isoleren, wat voordelen biedt op het gebied van ruimtebesparing en gewichtsbeperkingen. Steenwolisolatie zorgt voor een effectieve thermische isolatie, wat resulteert in energiebesparing en een comfortabel binnenklimaat. Wilt u nog dunner isoleren en toch een hoge isolatiewaarde bereiken? Kies dan voor PIR.

Het is altijd raadzaam om de specificaties en aanbevelingen van fabrikanten te raadplegen bij het kiezen en installeren van steenwolisolatiematerialen, om ervoor te zorgen dat u de optimale isolatiewaarden behaalt voor uw specifieke toepassing.

Rd-waardes van Rockwool steenwolplaten 037 (0,037 W/mK)

  ✅50mm  1,35   ✅60mm  1,60   ✅75mm  2,00   ✅80mm  2,15   ✅90mm  2,42   ✅100mm  2,70
  ✅120mm  3,20   ✅140mm  3,75   ✅150mm  4,05   ✅160mm  4,30   ✅180mm  4,85   ✅200mm  5,40

Hoe moet ik steenwol aanbrengen?

Het verwerken van steenwol isolatie kan op verschillende manieren, afhankelijk van de toepassing en de specifieke vereisten van het isolatieproject. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het aanbrengen van steenwolisolatie:

Voorbereiding: Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vrij is van stof en vuil. Verwijder eventuele losse delen of oude isolatie.

Snijden van steenwol: Meet de afstand tussen de balken of staanders waar u steenwol wilt aanbrengen. Snij de steenwol op de juiste maat met een isolatiemes of een zaag met fijne vertanding.

Aanbrengen steenwol: Klem de steenwolplaten tussen balken of staanders tegen het dakbeschot, plafond of wand. Zorg ervoor dat de isolatieplaten goed aansluiten op de ondergrond en onderling, zonder naden of kieren.

Bevestiging: Steenwol hoeft u niet te bevestigen, het materiaal klemt zich zelf vast tussen de balken. Indien u met steenwol spouwplaten werkt is dit anders. Deze platen worden rechtstreeks op het binnenblad bevestigd met spouwankers of isolatiepluggen.

Folie plaatsen: Zorg er altijd voor dat u een dampremmende folie, dampopen folie of een klimaatfolie gebruikt. Dit kan verschillend zijn per toepassing. Komt u hier niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Afwerking: Na het aanbrengen van steenwol en de juiste folies brengt u panlatten haaks op constructie aan, waarna u het geheel kunt afwerken met een plaatmateriaal zoals gipsplaten of Fermacell platen.

Steenwol aanbrengen Steenwol aanbrengen

Plat dak van binnenuit isoleren met steenwol?

Kan ik een plat dak van binnenuit isoleren met steenwol? Ja, dat kan. Echter moet u wel rekening houden met een paar belangrijke aandachtspunten. Omdat een platdak aan de bovenzijde altijd lucht- en dampdicht is, is het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde alleen mogelijk met een open isolatiemateriaal. Dit kan met steenwol, maar ook met een glaswol of een ecologische isolatie.

In onze instructievideo leggen wij stap-voor-stap uit hoe u met steenwol uw plat dak het beste van binnenuit kunt isoleren.

<<<< Bekijk hier onze instructievideo

Wat is het verschil tussen glaswol en steenwol?

Steenwol en glaswol zijn beide minerale wolsoorten. Ze hebben dan ook veel overeenkomende eigenschappen. Zo zijn beide materialen lichtgewicht en duurzaam. Bovendien zijn ze op dezelfde eenvoudige manier te verwerken.
Toch zijn er ook verschillen. Hoewel steenwol en glaswol beide uitstekend warmte isoleren, scoort glaswol op dat punt net iets beter. Letten we op de geluidsisolatie, dus de mate van het isoleren van geluid, dan komt steenwol als winnaar uit de bus. Wilt u meer informatie over de overeenkomsten en verschillen tussen steenwol en glaswol, dan kunt u ook ons kennisbank artikel hierover lezen.

Steenwol of glaswol kiezen?

Kiest u met deze wetenschap nu voor steenwol of glaswol? Deze keuze hangt voornamelijk af van het belangrijkste doel van isoleren. Is dat warmte isolatie of is dat geluidsisolatie of misschien warmte én geluidsisolatie. In het eerste geval zou de keuze vallen op glaswol. Maar is geluidsisolatie, oftewel akoestische isolatie, het voornaamste doel, dan zou steenwol de beste optie zijn. Ook wanneer zowel naar warmte als geluidsisolatie wordt gestreefd, is steenwol de beste optie van de beide minerale wolsoorten.
Heeft de prijs de doorslaggevende rol, dan kan best voor glaswol gekozen worden, omdat dit isolatiemateriaal ten opzichte van steenwol over het algemeen een tikkeltje goedkoper is. Kortom; kiezen voor steenwol of glaswol is een kwestie van goed kijken naar de gewenste eisen en op basis daarvan de knoop door te hakken.  

Welke merken steenwol isolatie zijn er?

Bij Isolatienoord vindt u steenwol van het merk Rockwool en van Knauf Insulations. Rockwool is de grootste en meest bekende producent van steenwol isolatie. Steenwol van Rockwool is dan ook van de hoogste kwaliteit. Bovendien wordt alle steenwol van Rockwool duurzaam en volgens strenge milieu eisen geproduceerd. In ons assortiment vindt u Rockwool steenwolplaten 037 en 035. Deze getallen geven de lambda waarde van de steenwol plaat aan. De Rockwool steenwol 037 heeft dus een lambda waarde van 0,037. Hoe lager deze waarde, des te beter de steenwol isoleert. Natuurlijk weegt ook de dikte van de steenwol plaat mee. Door deze te delen door de lambda waarde komen we op de Rd-waarde. Om u de rekensom te besparen, vindt u bij ieder isolatiemateriaal, dus ook bij de Rockwool steenwol platen, de Rd-waarde.

Nieuw in ons assortiment: steenwolplaten van het gerenommeerde merk Knauf Insulations. Waar Knauf Insulations vooral bekend is van hun kwalitatieve glaswol producten, levert het merk nu ook hoogwaardige steenwolplaten af. De steenwol van Knauf Insulations heet Rock4All en kenmerkt zich door de hoge Rd-waardes.   

Steenwol van Rockwool en Knauf Insulation Steenwol van Rockwool en Knauf Insulation

Wat kost steenwol?

Steenwol is in vergelijking met glaswol een iets duurdere isolatie. Maar gaat u het bijvoorbeeld vergelijken met isolatie als EPS, XPS of PIR platen dan is steenwol een goedkoper alternatief, maar zeker geen slechte keuze. Besluit u steenwol te gaan kopen om uw woning te isoleren? Dan zijn de kosten grotendeels afhankelijk van de grootte en welk deel van de woning u wilt isoleren, evenals het soort steenwol isolatie waar u voor kiest. Maar ook de kosten per vierkante meter variëren per dikte, lambdawaarde en type steenwol (platen of rollen). In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde vierkante meter prijzen per dikte van steenwol isolatie dat nu beschikbaar is in onze webshop. Alle prijzen zijn berekend inclusief btw. (bijgewerkt op en prijsweergave van 12-06-2023)

*Prijzen steenwolplaten 037 zijn per m² inclusief btw

  ✅ Steenwol 50mm vanaf €3,71 per m²   ✅ Steenwol 120mm vanaf €8,82 per m²
  ✅ Steenwol 60mm vanaf €4,68 per m²   ✅ Steenwol 140mm   vanaf €10,08 per m²
  ✅ Steenwol 75mm vanaf €5,88 per m²   ✅ Steenwol 150mm   vanaf €10,95 per m²
  ✅ Steenwol 80mm  vanaf €6,10 per m²    ✅ Steenwol 160mm    vanaf €11,78 per m² 
  ✅ Steenwol 90mm vanaf €7,00 per m²   ✅ Steenwol 180mm   vanaf €14,13 per m²
  ✅ Steenwol 100mm vanaf €7,23 per m²   ✅ Steenwol 200mm   vanaf €14,73 per m²

 

Wat kost steenwol isolatie per 50 m²?

U heeft zojuist kunnen zien wat de prijzen van steenwol per vierkante meter zijn. Maar wat is dan de prijs voor 50 vierkante meter steenwol? Hieronder vermelden we van steenwol isolatie de gemiddelde minimum en gemiddelde maximum prijzen per 50 vierkante meter:

*Prijzen steenwolplaten 037 zijn per 50 m² inclusief btw

  ✅ Steenwol 50mm vanaf €185,50   ✅ Steenwol 120mm vanaf €441,00
  ✅ Steenwol 60mm vanaf €234,00   ✅ Steenwol 140mm vanaf €504,00
  ✅ Steenwol 75mm vanaf €294,00   ✅ Steenwol 150mm vanaf €547,50
  ✅ Steenwol 80mm vanaf €305,00   ✅ Steenwol 160mm vanaf €589,00
  ✅ Steenwol 90mm vanaf €350,00   ✅ Steenwol 180mm vanaf €706,50
  ✅ Steenwol 100mm vanaf €361,50   ✅ Steenwol 200mm vanaf €736,50
Schuin dak isoleren met steenwol Schuin dak isoleren met steenwol

Is steenwol duurzaam?

Steenwol wordt over het algemeen beschouwd als een duurzame isolatie vanwege verschillende factoren:

Hernieuwbaar en recyclebaar: Steenwol wordt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals basalt en diabaas, die in overvloed beschikbaar zijn. Deze gesteentes raken niet uitgeput en kunnen worden gewonnen zonder schade aan het milieu. Bovendien is steenwol isolatie recyclebaar, wat betekent dat het aan het einde van de levensduur kan worden hergebruikt of gerecycled tot nieuwe isolatiematerialen.

Lange levensduur: Steenwol isolatie heeft een lange levensduur en behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende vele jaren. Dit minimaliseert de behoefte aan vervanging en vermindert daardoor de milieu-impact.

Energiebesparing: Steenwol zorgt voor energiebesparing doordat het helpt om warmte- en koudeverlies in uw woning te verminderen. Dit leidt tot een lager energieverbruik en een verbetering voor het milieu.

Geluidsisolatie: Steenwol heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen, waardoor het geluidsoverdracht tussen ruimtes kan verminderen. Dit draagt bij aan een comfortabelere en rustigere leefomgeving.

Is steenwol brandveilig?

Ja, steenwol is een brandveilig isolatiemateriaal. Het heeft zeer goede brandwerende eigenschappen die een bijdrage lveren aan de brandveiligheid van uw woning. Enkele redenen waarom steenwol als brandveilig wordt beschouwd, zijn:

Steenwol heeft een zeer hoog smeltpunt, meestal boven 1000°C. Dit betekent dat het materiaal bestand is tegen hoge temperaturen en niet gemakkelijk smelt of brandt.

Steenwol produceert bij verhitting minder rook dan andere isolatiematerialen.

Steenwol is praktisch onbrandbaar en helpt verspreiding van vuur te vertragen.

Het is belangrijk op te merken dat brandveiligheid niet alleen afhangt van het isolatiemateriaal, maar ook van andere factoren, zoals de constructie van de woning.

Is steenwol isolatie drukvast?

Steenwol heeft een druksterkte variërend van 30 tot 45 kPa, wat niet als extreem hoog kan worden beschouwd. Het unieke aspect van steenwol is echter dat de mechanische eigenschappen kunnen worden afgestemd op verschillende toepassingen.

In bepaalde gevallen kan een hoge druksterkte gunstig zijn, terwijl het in andere gevallen kan leiden tot een slechte pasvorm. Bijvoorbeeld in dakbedekking zijn er verschillende klassen die gebaseerd zijn op de druksterkte van het product en die moeten worden afgestemd op het beoogde gebruik. Een hogere klasse komt overeen met een product dat regelmatig een bepaalde belasting kan weerstaan.

Het is belangrijk om de juiste steenwolisolatieklasse te kiezen die geschikt is voor de specifieke toepassing en de vereiste belasting.

Is steenwol vochtbestendig?

Steenwol isolatie heeft van nature een bepaalde mate van waterbestendigheid. Het materiaal is niet gevoelig voor wateropname en behoudt zijn isolerende eigenschappen, zelfs wanneer het in contact komt met vocht. Dit betekent dat steenwol niet zal rotten en schimmelen.

Hoewel steenwol waterbestendig is, is het belangrijk op te merken dat het niet volledig waterdicht is. Het kan vocht doorlaten als het wordt blootgesteld aan langdurige en hoge vochtigheidsniveaus, bijvoorbeeld in het geval van lekkages of condensatieproblemen. Daarom is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het dak, de muren of de wanden waarop de steenwol wordt aangebracht met de juiste folies te combineren

Om de waterbestendigheid van steenwol te garanderen is het raadzaam om folies op een correcte manier lucht- en dampdicht aan te brengen.

Is steenwol een goede geluidsisolatie?

Ja, steenwol wordt beschouwd als een uitstekend isolatiemateriaal voor geluidsisolatie. Het heeft goede geluidsisolerende eigenschappen dankzij de vezelstructuur en dichtheid van het materiaal.

Steenwol werkt op twee manieren om geluid te verminderen:

Geluidsabsorptie: Steenwol isolatie heeft een open vezelstructuur die geluidsgolven kan absorberen. Wanneer geluid door de vezels gaat, wordt het omgezet in warmte-energie. Dit helpt om geluid te dempen en de nagalm of galm in een ruimte te verminderen. Het gebruik van steenwol in bijvoorbeeld plafonds, muren of vloeren kan zorgen voor een betere akoestiek in de ruimte.

Geluidsisolatie: Steenwol kan dienen als een barrière voor geluidsoverdracht. De vezelstructuur en massa van steenwolplaten of -rollen kunnen geluidsgolven blokkeren en voorkomen dat ze zich verspreiden naar aangrenzende ruimtes. Dit helpt bij het verminderen van geluidsoverdracht tussen kamers of van binnen naar buiten.
Het geluidsisolerende vermogen van steenwol hangt af van verschillende factoren, zoals de dikte, dichtheid en verwerking. Door de juiste steenwol isolatie te kiezen, kan een effectieve geluidsisolatie worden bereikt.

Het is belangrijk om te vermelden dat naast het isolatiemateriaal ook andere factoren van invloed kunnen zijn op de totale geluidsisolatie van een ruimte, zoals luchtlekken, deuren, ramen en andere openingen.

Wat zijn de nadelen van steenwol isolatie?

Hoewel steenwolisolatie veel voordelen heeft, zijn er ook enkele mogelijke nadelen om in overweging te nemen:

Dikte in vergelijking met PIR isolatie: Een nadeel van steenwol is dat het bij een gelijke isolatiewaarde over het algemeen dikker is dan sommige andere isolatiematerialen, zoals PIR platen. Om bijvoorbeeld een Rd-waarde van 3,60 te bereiken, zult u een steenwolplaat van 140 mm dikte nodig hebben, terwijl een PIR-plaat met een dikte van 80mm dezelfde isolatiewaarde kan bieden. Dit kan van invloed zijn op de beschikbare ruimte in uw constructie.

Vezelirritatie: Steenwol bestaat uit kleine vezels die irriterend kunnen zijn voor de huid, ogen en luchtwegen. Het is belangrijk om bij het werken met steenwol isolatie beschermende kleding, handschoenen, een veiligheidsbril en een stofmasker te dragen om blootstelling aan de vezels te minimaliseren. Voor mensen met gevoelige luchtwegen of allergieën kan het werken met steenwol hinderlijk zijn.

Hoewel steenwol isolatie deze nadelen heeft, biedt het ook aanzienlijke voordelen, zoals uitstekende thermische isolatie, geluidsisolatie en brandveiligheid.

Houten vloer isoleren met steenwol isolatie Houten vloer isoleren met steenwol isolatie

Best verkocht

0 Veelgestelde vragen over Steenwol

Ja, steenwol is een brandveilig isolatiemateriaal. Het heeft zeer goede brandwerende eigenschappen die een bijdrage lveren aan de brandveiligheid van uw woning. Enkele redenen waarom steenwol als brandveilig wordt beschouwd, zijn: Steenwol heeft een zeer hoog smeltpunt, meestal boven 1000°C. Dit betekent dat het materiaal bestand is tegen hoge temperaturen en niet gemakkelijk smelt of brandt. Steenwol produceert bij verhitting minder rook dan andere isolatiematerialen. Steenwol is praktisch onbrandbaar en helpt verspreiding van vuur te vertragen. Het is belangrijk op te merken dat brandveiligheid niet alleen afhangt van het isolatiemateriaal, maar ook van andere factoren, zoals de constructie van de woning.

Steenwol wordt ook wel rotswol genoemd. Het is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van de gesteentes basalt en diabaas die bij een temperatuur van 1400 ˚C gesmolten worden. Tijdens het stollingsproces wordt alles tot draden gesponnen en na toevoeging van een natuurlijk bindmiddel ontstaat er vervolgens een mat van steenwol.

Ja, steenwol wordt beschouwd als een uitstekend isolatiemateriaal voor geluidsisolatie. Het heeft goede geluidsisolerende eigenschappen dankzij de vezelstructuur en dichtheid van het materiaal. Steenwol werkt op twee manieren om geluid te verminderen: Geluidsabsorptie: Steenwol isolatie heeft een open vezelstructuur die geluidsgolven kan absorberen. Wanneer geluid door de vezels gaat, wordt het omgezet in warmte-energie. Dit helpt om geluid te dempen en de nagalm of galm in een ruimte te verminderen. Het gebruik van steenwol in bijvoorbeeld plafonds, muren of vloeren kan zorgen voor een betere akoestiek in de ruimte. Geluidsisolatie: Steenwol kan dienen als een barrière voor geluidsoverdracht. De vezelstructuur en massa van steenwolplaten of -rollen kunnen geluidsgolven blokkeren en voorkomen dat ze zich verspreiden naar aangrenzende ruimtes. Dit helpt bij het verminderen van geluidsoverdracht tussen kamers of van binnen naar buiten. Het geluidsisolerende vermogen van steenwol hangt af van verschillende factoren, zoals de dikte, dichtheid en verwerking. Door de juiste steenwol isolatie te kiezen, kan een effectieve geluidsisolatie worden bereikt. Het is belangrijk om te vermelden dat naast het isolatiemateriaal ook andere factoren van invloed kunnen zijn op de totale geluidsisolatie van een ruimte, zoals luchtlekken, deuren, ramen en andere openingen.

Steenwol en glaswol zijn beide minerale wolsoorten. Ze hebben dan ook veel overeenkomende eigenschappen. Zo zijn beide materialen lichtgewicht en duurzaam. Bovendien zijn ze op dezelfde eenvoudige manier te verwerken. Toch zijn er ook verschillen. Hoewel steenwol en glaswol beide uitstekend warmte isoleren, scoort glaswol op dat punt net iets beter. Letten we op de geluidsisolatie, dus de mate van het isoleren van geluid, dan komt steenwol als winnaar uit de bus.

De isolatiewaarde van steenwol, en andere isolatiematerialen, is onder andere uit te drukken in een lambda waarde en in een Rd-waarde. Vooral de laatste isolatiewaarde wordt veel gebruikt om aan te geven hoe goed een materiaal warmte kan isoleren, oftewel hoe goed de thermische isolatie is. Deze isolatiewaardes zijn bij steenwol uitstekend. De lambda waarde van steenwol ligt gemiddeld tussen de 0,033 en 0,040. Zo hebben de Rockwool 037 steenplaten een lambda waarde van 0,037, maar haalt de Knauf Rock4All wel een lambda waarde van 0,035. Goede isolatiewaardes dus!

Heeft u vragen over steenwol?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over steenwol isolatie. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het isoleren met steenwol.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten