Betaalbare steenwolisolatie

Steenwolisolatie staat vooral bekend om zijn goede thermische en akoestische eigenschappen. Nog een voordeel is dat het materiaal een zeer brandwerende werking heeft. U kunt steenwolisolatie bestellen en gebruiken voor veel verschillende toepassingen. Voor daken, muren, wanden en vloeren is dit isolatiemateriaal namelijk zeer geschikt.

 1. Eigenschappen van steenwol
 2. Voor- en nadelen van steenwol
 3. Voor welke toepassingen gebruik ik steenwol

 

Bekijk hieronder ons assortiment.

Eigenschappen van steenwol

Steenwol, ook wel rotswol genoemd, is een isolatiemateriaal dat vervaardigd wordt uit basalt of diabaas. Dit wordt gesmolten bij een temperatuur van 1400 graden en hierna tot een wolpakket gesponnen. Door middel van harsen en oliën wordt de steenwolisolatie gebonden en tot een mat gemaakt. Door dit proces is het materiaal onbrandbaar en 100% recyclebaar. De meest bekende fabrikant is Rockwool. Het kopen van steenwolisolatie is aan te raden vanwege de vele voordelen.

Steenwol heeft zowel thermische als akoestische eigenschappen, waardoor het materiaal geschikt is voor diverse toepassingen. Denk hierbij aan daken, muren en vloeren.

Voordelen van steenwolisolatie bestellen

 • Relatief hoge isolatiewaarde; lambda waarde tussen 0,033 en 0,041
 • Materiaal blijft langdurig zijn isolerende eigenschappen behouden
 • Onbrandbaar isolatiemateriaal (brand-klasse A1)
 • Relatief goedkoop isolatiemateriaal
 • Steenwol neemt geen vocht op en is ongevoelig voor schimmels
 • Veelzijdig toepasbaar

Nadelen van steenwolisolatie bestellen

 • Irritatie: het materiaal kan een irriterende werking hebben. Gebruik bij het verwerken ten alle tijde handschoenen en een stofmasker.
 • Met steenwol wordt een lagere isolatiewaarde gehaald ten opzichte van een PIR-plaat.

Voor welke toepassingen kan ik betaalbare steenwolisolatie bestellen?

In ons assortiment vindt u verschillende soorten steenwol. De steenwolplaten 037 en 041 zijn veelzijdig toe te passen, denk daarbij aan hellende daken, zolders, plafonds, voorzetwanden, scheidingswanden en vloeren. De steenwol spouwplaat van Rockwool kunt u toepassen als isolatie in gevels en spouwmuren. De steenwolrollen zijn met name geschikt voor hellende daken en plafonds. De steenwol vloerplaten kunt u toepassen voor het isoleren van zwevende vloeren.

Isolatienoord biedt u een ruim assortiment steenwol met verschillende diktes en voor iedere toepassing. Dit allemaal tegen betaalbare prijzen.

 

Heeft u vragen over het isoleren met steenwol? Neem gerust contact met ons op.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.