XPS kantplank liplas cementgrijs 4+1cm Rd:1,20 (p/stuk)

  • Rd-waarde: 1,20
  • Lengte: 120cm
  • Dikte: 4+1cm
XPS kantplanken verlijmen wij speciaal voor u. Hierdoor is de levertijd 2 tot 5 werkdagen.
Vanaf € 17,50 p/stuk
  • Verzendkosten € 60,- incl btw
  • Levering aan bedrijven en particulieren door heel Nederland
  • Altijd op de hoogte van de leverdatum en tijden door eigen tranport en planning
  • XPS kantplanken verlijmen wij speciaal voor u. Hierdoor is de levertijd 2 tot 5 werkdagen.

Anderen kochten ook

Stel een vraag

Omschrijving

XPS kantplank bestaande uit een 1cm dik cementgrijze houtvezelcementplaat verlijmd op een XPS isolatieplaat. De kopse kanten zijn beide voorzien van een liplas verbinding. Dit zorgt voor een naadloze verbinding onderling. XPS kantplanken zijn vochtongevoelig, rot en schimmelvrij en heeft daarnaast een goede isolerende werking.

Toepassing

XPS kantplanken kunnen worden toegepast op plaatsen waar een koudebrug ontstaat. Denk hierbij aan overgangen van een geïsoleerde muur naar een vloerconstructie waarbij muurisolatie niet overgaat in de vloerisolatie. Of als afwerking onder bovenliggende kozijnen.

Verwerken en monteren van geïsoleerde kantplanken

Plaatsing onder onderdorpel of kozijn:

Bij plaatsing tussen fundering en onderdorpel of kozijn brengt u over de hele lengte van de bovenzijde van de kantplank twee strepen oplosmiddelvrije kit aan om zo vochttransport tussen de kantplank en de dorpel te voorkomen. Plaats de kantplank tussen fundering en kozijn of dorpel, maar zorg er daarbij voor dat de kantplank iets terug ligt ten opzichte van de voorzijde dorpel/kozijn. Klem de kantplank vervolgens vast met wiggen en ondersabel de kantplank dan met specie.

Plaatsing onder gevelsysteem:

Bij plaatsing onder gevelsystemen worden kantplanken tegen de achterconstructie oftewel de zijkant van de betonvloer verlijmd. Dit kunt u doen met cementgebonden tegellijm, met een universele PU-lijm of met high tack lijmkit. Breng op de hele omtrek van de te verlijmen zijde van de kantplank een streep lijm aan. Daarna ook om de 30cm strepen lijm aanbrengen op de volle breedte of middels een zigzag patroon de hele breedte van lijm voorzien. Let op dat de open werktijd van de meeste lijmen slechts tien minuten is. Plaats de kantplank daarna op de zijkant van de betonvloer en druk goed aan. Bij gebruik van tegellijm of PU-lijm is stempelen nodig om een optimale hechting van de lijm op de ondergrond te verkrijgen. Bij gebruik van high tack kit is stempelen niet nodig.

Laat tussen twee kantplanken altijd 4 mm over zodat er ruimte is voor uitzetten. Gebruik alleen oplosmiddelvrije lijmen voor onze geïsoleerde kantplanken.

Mechanisch bevestigen kantplanken

Let  op:  Komen de kantplanken meer dan 35% boven het maaiveld uit of zijn ze 400 mm of hoger, dan dient u de kantplanken ook mechanisch te bevestigen. Gebruik hier inslagpluggen of betonschroeven voor. Let hierbij op dat u wel gaten voorboort en kies hiervoor de juiste maat boor voor de te gebruiken schroeven.

De kantplanken kunnen geschilderd worden, maar gebruik muurverf zonder oplosmiddelen. Daarnaast moet de gebruikte verf dampdoorlatend zijn.

Opslag geïsoleerde kantplanken

Het opslaan van geïsoleerde kantplanken doet u vlak, droog en uit de volle zon. De planken dienen horizontaal bewaard te worden. Bescherm ze tegen alle weersinvloeden. Liefst afdekken met zeil; de verpakking dient niet als bescherming. Laat verpakkingen zitten tot u toe ben aan het verwerken van de planken.

Voordelen

  • Snel en gemakkelijk te plaatsen
  • Hoge isolatiewaarde
  • Vochtwerend en ongevoelig voor rot en schimmel

Xps kantplanken zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes: 15/20/25/30/35/40/45cm. Indien u een afwijkende hoogte wenst kunt u gerust contact met ons opnemen. Deze XPS kantplank heeft een lengte van 120cm voorzien van een liplas verbinding. De XPS isolatie is 4cm dik met daarop verlijmd een 1cm dikke houtvezelcementplaat in de kleur cementgrijs.

 

Heeft u vragen over XPS kantplanken? Neem gerust contact met ons op.