Dampopen folie

Er zijn verschillende redenen om dampopen folie te gebruiken. Een van de voornaamste redenen is om vocht uit uw constructie te laten onttrekken. Te veel vocht kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor zowel uw gezondheid, maar daarnaast kan het ook zorgen voor houtrot. Dampopen folie is daarnaast handig omdat het waterdicht is en op die manier water kan tegenhouden. Het helpt kortom om problemen te voorkomen en is daarom onmisbaar. Lees hieronder verder.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De reden om een dampopen folie te gebruiken

Er zijn een aantal belangrijke voordelen om dampopen folie toe te passen.

  • Vocht verdampt sneller door het gebruik van deze folie. Dit zorgt ervoor dat er minder snel problemen ontstaan bij uw constructie.
  • Naast vocht van binnenuit, zorgt het er ook voor dat er geen vocht kan bijkomen van buitenaf. Ook daarom is het handig om dampopen folie te gebruiken.

Dampdoorlatende of dampopen folie gebruiken

Bij deze folies is het altijd van belang om het aan te brengen aan de koude kant.

Er ligt een essentieel verschil tussen deze twee vormen van folie, maar ook een overeenkomst. Beiden worden namelijk aan de koude kant van de constructie geplaatst. Bij de ene folie komt echter meer waterdamp door dan bij de andere folie. Meer waterdamp komt logischerwijs door bij de damp-open folie. Bij de keuze tussen deze twee soorten folie is het dan ook van belang om daarmee rekening te houden. Elke specifieke soort bouw kan een andere folie vereisen.

Zonder damp-open folie meer kans op condensatieproblemen

Vanuit de behoefte om luchtdicht te bouwen is dit materiaal ontstaan. Luchtdicht bouwen betekent namelijk een energiebesparing, en die besparing kan best hoog oplopen. Door met damp-open folie te gaan werken, laat je het dak ademen. De vochtige lucht die zich vaak in het dak ophoopt kan met behulp van deze folie snel door de isolatie en door het dak afgevoerd worden of gemigreerd worden zoals men dat in jargon ook wel noemt. Aan de andere kant komt er uiteraard geen vocht naar binnen. Je isolatielaag wordt op deze manier nooit vochtig. Gebleken is dat de kans op condensatieproblemen vele malen groter wordt als je geen gebruik maakt van damp-open folie. Om die reden is het gebruik van dit materiaal dus niet geheel onverstandig.

Damp-open folie is UV-gestabiliseerd

Damp-open folie biedt minder risico dan andere producten en het beschikt over zeer sterk waterafstotende kwaliteiten. Ook is damp-open folie UV-gestabiliseerd en kun je het zowel naad- als kierloos verwerken. Eventueel kun je nog kiezen voor een extra onderlaag of een high breathable filter voor nog meer zekerheid. In de wetenschap dat schimmels en bacteriën door condensatie problemen kunnen ontstaan en je dakconstructie sterk aan kunnen tasten, is het gebruik van een damp-open folie beslist het aanbevelen waard. Met de folie houd jij je dakconstructie in perfecte conditie. En de dakconstructie is allesbepalend voor de algehele gezondheid van jouw dak. Problemen aan het dak zijn altijd vervelend. Problemen met de dakconstructie al helemaal, gezien het feit dat het vervangen van de dakconstructie verre van goedkoop is