PIR + OSB

OSB platen verlijmd op PIR platen. Deze combinatie biedt als voordeel dat u kunt isoleren en afwerken in één handeling. PIR + OSB platen worden veel gebruikt voor het isoleren van voorzetwanden, plafonds, binnenzijde van hellende daken en vloeren welke u vanaf de bovenkant wilt isoleren. OSB platen zijn ideaal voor het verstevigen van de constructie, materiaal is stootvast, maar ondanks zijn ruwe structuur niet echt geschikt voor zichtwerk. Daarom worden PIR + OSB platen het meest gebruikt voor het isoleren van garages. U kunt er wel voor kiezen om gipsplaten over PIR + OSB te monteren. Dit zorgt voor een sterke achterwand en met gips een mooi en strak resultaat.

Wat zijn PIR + OSB platen?

OSB platen worden gemaakt van drie lagen geperste houtvezels en vermengd met water en lijm. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het plaatmateriaal een stevig, stootvast geheel vormt. PIR platen bieden een hoge isolatiewaarde en zijn voorzien van een tweezijdig aluminium cachering. Deze laag heeft als werking dat condens- en vocht niet kan binnendringen in uw constructie. Wij verlijmen PIR + OSB zelf. Dit maakt het een uniek product en het biedt u veel voordelen.

Welke afmetingen zijn verkrijgbaar van PIR + OSB?

Omdat wij PIR + OSB zelf verlijmen kunnen wij u een maatwerk product leveren. Het OSB plaatmateriaal dat wij verlijmen op PIR is 9mm of 18mm dik met een afmeting van 244x60cm. PIR + OSB 9mm is voorzien van rondom rechte kanten en PIR + OSB 18mm rondom van veer en groef. Dit zorgt voor een betere verbinding om onderling de platen te bevestigen. De dikte van de PIR platen kunt u zelf kiezen. Dit hangt af van welke isolatiewaarde u wilt behalen. In ons brede assortiment vindt u PIR + OSB platen in de meeste voorkomende maten en diktes. Isoleert u liever met PIR + Gipsplaten? Kijk dan bij PIR + Gips.

Komt u er niet uit?

Wat kost PIR met OSB?

PIR verlijmd met OSB platen zijn in aanschaf duurder dan wanneer u de platen los van elkaar koopt. Dit komt omdat het een maatwerk product betreft, en we deze speciaal voor u verlijmen. Het grote voordeel van PIR met OSB is dat u kunt isoleren en afwerken in één handeling. Deze manier van isoleren is perfect wanneer u snel en efficiënt uw isolatieklus wilt klaren. Maar wat kost PIR met OSB? Dit laten we zien in het volgende overzicht. U vindt hier de gemiddelde minimum en maximum prijzen van PIR met OSB in verschillende uitvoeringen en diktes variërend van 2cm tot en met 14cm. Alle prijzen zijn berekend voor een afname van 50m² (bijgewerkt op en prijsweergave van 03-03-2022)

Gemiddelde prijs voor 50m² PIR  met OSB plus dikte 2cm t/m 14cm

✔️ PIR met OSB 9mm      €1249,15   – €2329,95
✔️ PIR met OSB 18mm €1384,95   – €2497,25

Wat kost PIR met OSB per m²?

Zoals gezegd staan in de tabel hiernaast de prijzen voor 50m² PIR met OSB. Uit ons assortiment verkopen wij PIR met OSB in de afmeting van 244cm lang en 60cm breed verlijmd met een OSB plaat van 9mm of 18mm dik. Maar waar komt de vierkante meter prijs dan op neer? Hieronder vermelden we van PIR met OSB de gemiddelde minimum en maximum prijzen per vierkante meter:

Gemiddelde m² prijs PIR met OSB 2cm t/m 14cm

✔️ PIR met OSB 9mm €21,73 – €43,42
✔️ PIR met OSB 18mm €24,10 – €46,54

U vindt PIR met OSB in onze webshop welke u eenvoudig kunt bestellen. Houdt wel rekening met een levertijd van twee tot vier werkdagen. Dit omdat we PIR met OSB speciaal voor verlijmen.

Voorzetwand isoleren met PIR + OSB

Hoe plaats ik PIR + OSB?

PIR + OSB is eenvoudig te plaatsen wanneer u een beetje handig bent. Om een voorzetwand te isoleren met PIR + OSB begint u met een rachelwerk. Dit zijn ventilatielatten die op een hartafstand van 60cm van elkaar tegen de binnenzijde van de buitenmuur worden geplaatst. Met behulp van afstandschroeven kunt u deze ventilatielatten vastschroeven en waterpas stellen. Vervolgens kunt u PIR + OSB plaatsen tegen het rachelwerk en vastmaken met High Tack lijm of plaatschroeven. Gebruik een flexibele purschuim om de platen rondom en onderling lucht- en dampdicht af te sluiten. Dit voorkomt dat vocht van buitenaf niet in uw constructie kan trekken. Om een goede ventilatie te garanderen is het van belang om een aantal stootvoegen van de buitenmuur te verwijderen. Hierdoor kan de ruimte tussen de muur en voorzetwand optimaal ventileren. PIR + OSB is ondanks zijn ruwe structuur niet echt geschikt voor zichtwerk. Het wordt om die reden dan ook het meest gebruikt voor ruimtes waar zichtwerk niet nodig is, zoals in een garage of een berging etc. U kunt er achteraf altijd nog voor kiezen om PIR + OSB te voorzien van gipsplaten. Hierdoor creëert u een sterk, stootvast en afgewerkt geheel.

Wat zijn de voordelen van PIR + OSB?

✔️ Stootvast en optimaal belastbaar

✔️ Isoleren en afwerken in één handeling

✔️ Eenvoudig te verwerken

✔️ Hoge isolatiewaarde en verkrijgbaar in 9mm en 18mm

 

Komt u er niet uit?

Heeft u vragen over PIR + OSB?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over PIR + OSB platen. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het isoleren met PIR + OSB.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten