Fermacell platen

Fermacell verkopen wij uit ons assortiment in PIR + Fermacell platen, gipsvezelplaten, vloerelementen en bijbehorende accessoires. Met ons aanbod van Fermacell kunt u praktisch uw hele huis isoleren en afwerken. Fermacell kunt u gebruiken als beton- en houtenvloer isolatie, hellend dakisolatie en voorzetwand isolatie. En als afwerking voor zolders, plafonds en scheidingswanden. Daarnaast is Fermacell ideaal geschikt als geluidsisolatie en bezit het goede vocht- en brandwerende eigenschappen.

Bekijk hieronder ons assortiment,

Fermacell platen

Wat is Fermacell?

Fermacell, in de praktijk ook wel gipsvezelkarton genoemd. Het materiaal bestaat voornamelijk uit gerecycled gips, papiervezels met een toevoeging van water. Dit mengsel wordt onder hoge druk en temperatuur tot een gipsvezelplaat geperst. Een zeer goede eigenschap van Fermacell is dat het vooral uit gerecycled materiaal bestaat wat overigens weer goed voor het milieu is. Fermacell zijn verkrijgbaar in plaatvorm zoals vloerelementen, plafond- en wandplaten

Gipsvezelplaten of gipsplaten?

Wat is het verschil tussen gipsvezelplaten en gipsplaten? Gipsplaten worden gemaakt van gips, bindmiddel en een laag karton als toplaag. Gipsvezelplaten worden gemaakt van gips, papiervezels en water. Beide materialen lijken veel op elkaar maar hebben toch verschillen. Een gipsvezelplaat is sterker en heeft meer draagkracht dan een gipsplaat. Daarintegen is een gipsplaat weer veel lichter en handzamer dan een gipsvezelplaat. Als het gaat om de brandveiligheid, vochtbestendigheid en geluidsdemping dan scoort de gipsvezelplaat vele malen beter dan de gipsplaat. Als het laatste belangrijk voor u is, dan kunnen wij u zeker gipsvezelplaten van Fermacell aanraden. Kijken we naar de kosten van beide materialen dan zijn gipsplaten goedkoper. Is prijs voor u belangrijk, kijk dan even bij gipsplaten.

 

Komt u er niet uit?

Waarom Fermacell?

Fermacell is goed voor het milieu omdat het recyclebaar is. Het materiaal is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is niet schadelijk voor de gezondheid. Dit betekent dat Fermacell platen bijdragen aan een gezond leefklimaat en modern wonen. Fermacell platen zijn bovendien multi-inzetbaar voor toepassingen in bijna de gehele woning. Zoals vloeren, muren, plafonds en zolders. Daarnaast is Fermacell goed bestand tegen vocht, brand en geluid.

Fermacell gipsvezelplaten

De gipsvezelplaten van Fermacell zijn sterke, stootvaste en brandwerende platen. De platen hebben een geluidsisolerende werking en zijn vochtbestendig. Dat betekent dat Fermacell platen ook gebruikt kunnen worden in ruimtes waar de luchtvochtigheid hoger is dan normaal. Gipsvezelplaten worden gebruikt voor de afwerking van scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds. Ook de binnenkant van hellende daken kunnen met deze platen bekleed worden. De gipsvezelplaten van Fermacell zijn verkrijgbaar met rechte kanten of afgeschuinde kanten in 10 of 12,5 milimeter dikte.

Fermacell vloerelementen

Naast de gipsvezelplaten produceert Fermacell ook vloerelementen. Dit zijn elementen opgebouwd uit twee lagen gipsvezelplaat. De beide platen zijn met een verspringing op elkaar verlijmd, zodat er een liplasverbinding ontstaat. De Fermacell vloerelementen passen hierdoor goed in elkaar en zijn makkelijk te leggen. Omdat Fermacell vloerelementen zijn vervaardigd van gipsvezelplaten, hebben ze dezelfde voordelen als de gipsvezelplaten. Wij leveren de vloerelementen Fermacell 2E11, welke 20 mm dik is, de Fermacell 2E32 welke 30 mm is, en de 2E26 die een dikte van 34mm heeft. Fermacell vloerelementen zijn geschikt voor vloeren van hout of beton.

PIR + Fermacell

Wij verlijmen speciaal voor u PIR platen met Fermacell gipsvezelplaten. Het voordeel van deze platen is dat u kunt isoleren en afwerken kunt in één handeling. Met PIR + Fermacell kunt u voorzetwanden, hellende daken en plafonds isoleren en afwerken. PIR + Fermacell is verkrijgbaar in de afmetingen 120x60cm en 260x60cm met keuze uit rechte of afgeschuinde kanten, en diktes variërend van 2cm tot 14cm PIR isolatie. 

Zijn Fermacell platen isolerend?

Platen als Fermacell vloerelementen en PIR + Fermacell platen zijn uitermate goed isolerend. Beide varianten fermacell zijn namelijk voorzien zijn van een isolatielaag. Dit kan uiteenlopen van steenwol tot PIR isolatie welke verlijmd zijn met Fermacell. Elk van deze platen kent dan ook zijn eigen toepassingsgebied. Zo zijn de vloerelementen van Fermacell zeer geschikt om een houten- of betonnen vloer van bovenaf te voorzien van isolatie en afwerking. PIR + Fermacell platen zijn daarintegen weer geschikt voor het isoleren en afwerken van de binnenzijde van een hellend dak, zolder, plafond of voorzetwand.

Is Fermacell brandwerend?

Zowel de vloerelementen als gipsvezelplaten van Fermacell zijn brandwerend. Hierbij moeten we echter wel vermelden dat de brandwerendheid van Fermacell afhankelijk is van de materiaaldikte. Hoe dikker een Fermacell plaat, hoe langer het duurt voordat de plaat bezwijkt door brand. Femacell vloerelementen en gipsvezelplaten zijn getest op een brandwerendheid van 30 tot maar liefst 120 minuten. Om deze reden hebben Fermacell platen dan ook het label 'niet-brandbaar bouwmateriaal' gekregen (conform EN 13501-1 ingedeeld in klasse A2-s1d0).

Kunnen Fermacell platen tegen vocht?

Fermacell platen kunnen goed tegen vocht. Natte ruimtes, zoals keukens en badkamers moeten een ondergrond hebben welke vochtbestendig en stabiel is. Fermacell laat zich hier prima voor lenen, dit omdat het materiaal stabiel blijft in droge als natte omstandigheden. Fermacell platen zijn dus uitermate geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes. Daarnaast vormt het een perfecte ondergrond voor stuc- en tegelwerken.

Is Fermacell geluidsisolerend? 

Fermacell is een uitstekende geluidsisolatie voor verschillende toepassingen. Zo zijn Fermacell vloerelementen perfect om contact- en luchtgeluid tegen te gaan bij houten- of betonnen vloeren. Fermacell gipsvezelplaten daarintegen zorgen in combinatie met glaswol of steenwol voor een opmerkelijke geluidsweerstand. Gipsvezelplaten van Fermacell worden dan ook vaak gebruikt in voorzet- en scheidingswanden, plafonds en de binnenzijde van hellende daken.

Fermacell vloerelementen

Wat kosten Fermacell platen?

De kosten van Fermacell platen kunnen verschillen per product. Zo is het belangrijk om te weten voor welke toepassing u Fermacell gaat gebruiken. Is het voor een vloer, of wilt u een wand of plafond isoleren en afwerken. Fermacell biedt voor deze toepassingen dan ook een verscheidenheid aan producten, welke in kosten per product dan ook verschillend kunnen zijn. Daarnaast zijn de kosten grotendeels afhankelijk van het aantal vierkante meters wat u nodig heeft. In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde prijzen per vierkante meter van Fermacell platen dat nu beschikbaar is in onze webshop. Alle prijzen zijn berekend inclusief btw. (bijgewerkt op en prijsweergave van 03-03-2022)

Gemiddelde prijzen per m²

✔️ Fermacell vloerelementen 

€22,10 – €37,42

✔️ Fermacell gipsvezelplaten

€8,26   – €10,84

✔️ PIR + Fermacell platen

€19,15 – €41,06

Komt u er niet uit?

Heeft u vragen over Fermacell?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over Fermacell platen. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het isoleren met Fermacell.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten