Rockwool

Rockwool is ‘s werelds grootste steenwol producent. Het merk Rockwool is een internationaal begrip dat zijn roots in Denemarken heeft. Dankzij hun jarenlange ervaring heeft Rockwool een breed assortiment met steenwol isolatiematerialen weten te ontwikkelen. In onze webshop vindt u Rockwool producten om u vrijwel uw hele woning mee te isoleren, zoals bijvoorbeeld een ruime selectie steenwol platen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-19 van 19

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Rockwool Roermond

Rockwool vindt zijn oorsprong in Denemarken. Daar werd het bedrijf in 1909 opgericht. Inmiddels is het al jaren marktleider op gebied van brandwerende steenwol isolatie en zijn er zo’n 24 vestigingen te vinden in 16 landen. Rockwool heeft vestigingen in onder andere Belgïe, Polen, Duitsland, maar ook verder weg in Rusland, de VS en in Canada. Rockwool is ook in Nederland te vinden. Eén van de grootste Rockwool fabrieken staat in Roermond. Deze fabriek valt onder Rockwool B.V., dat weer onderdeel is van de grotere Rockwool Group. Rockwool kent ondertussen meerdere dochterondernemingen. Rockfon en Rockpanel zijn daarvan de bekendste namen.

Rockwool Isolatie

Steenwol van Rockwool kan gebruikt worden als dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en plafondisolatie. Rockwool is een veelvuldig gebruikt materiaal in de houtskeletbouw.
Hét grote pluspunt van Rockwool steenwol is dat de isolatiematerialen niet alleen warmte isolerend werken maar ook uitmuntend scoren op het gebied van geluidsisolatie. Met de toepassing van Rockwool steenwol slaat u dus twee vliegen in één klap: zowel warmte als geluid worden geïsoleerd.

Rockwool dakisolatie

Door uw dak te isoleren kunt u wellicht de grootste warmtewinst pakken. Zo houdt u niet alleen de warmte binnen, maar daalt ook uw energierekening omdat u veel minder hoeft te stoken. Dakisolatie kan heel goed toegepast worden met steenwol van Rockwool. Gebruik de Rockwool materialen om het dak van binnenuit te isoleren. Zeker in houten constructies is Rockwool sterk aan te raden, omdat steenwol een open structuur heeft en ademend is.
Door Rockwool als thermische isolatie in uw dak aan te brengen, isoleert u ook meteen tegen geluid. Steenwol heeft namelijk zeer goede geluiddempende eigenschappen. Heeft u bijvoorbeeld veel hinder van regenbuien op uw platte dak, dan kan dit flink verbeteren na het isoleren met Rockwool.
Gebruik voor dakisolatie met steenwol Rockwool isolatieplaten. Deze platen laten zich goed tussen houten constructies klemmen. Dakisolatie met Rockwool is op deze manier een zeer eenvoudige klus.

Rockwool vloerisolatie

Zoals wij al vertelden, kent Rockwool vele toepassingen. Zo kunnen steenwol platen van Rockwool ook uitstekend dienst doen als vloerisolatie. Het is één van de meest gekozen materiaal wanneer een houten vloer geïsoleerd dient te worden. En dat is logisch, want Rockwool kent hoge isolatiewaardes. En net als met andere isolatiematerialen, geldt ook nu: hoe dikker het materiaal, hoe hoger de Rd-waarde en dus hoe beter het thermisch isoleert. Daarom adviseren wij ook vaak zo dik mogelijk te isoleren wanneer de ruimte er voor is.
Maar in het geval van Rockwool steenwol is niet alleen de dikte van belang voor de Rd-waarde. Ook de persing heeft hier invloed op. Hoe harder een Rockwool plaat geperst is, des te meer steenwol er in de plaat zit. Dit bepaald de lambdawaarde. Hoe meer materiaal er in de plaat zit, hoe dichter deze wordt en dus hoe beter deze isoleert. Wij leveren Rockwool platen met lambdawaarde 037 en 039. De Rockwool platen 037 hebben een hardere persing en isoleren daardoor beter. Nemen we bijvoorbeeld een Rockwool 039 plaat van 15 cm dikte, dan heeft deze een Rd-waarde van 3,80. Zeker geen misselijke score. Maar zetten we daar tegenover de Rockwool 037 plaat van 15 cm, dan levert deze een Rd-waarde van 4,05. Dat betekent dat de laatste dus beter isoleert. Logischerwijs zijn de Rockwool 037 steenwol platen dan ook iets duurder dan de 039 varianten.

Rockwool wandisolatie

Steenwol kan ook heel goed als wandisolatie toegepast worden. We hebben het dan over voorzetwand- en scheidingswandisolatie. De Rockwool platen laten zich gemakkelijk in een houten frame plaatsen. Het grote voordeel van scheidingswandisolatie met Rockwool: de goede geluidsisolerende kenmerken. Wilt u geluiden uit naastgelegen ruimtes weren, dan is isoleren met Rockwool een heel goed idee.

Rockwool geluidsisolatie

We vermeldden al eerder dat Rockwool het geweldig doet als het op geluidsisolatie aankomt. Rockwool steenwol absorbeert geluid en vermindert geluidstrillingen. Het is daarom ideaal om te gebruiken om geluidshinder aan te pakken. Rockwool kan als geluidsisolatie toegepast worden in de vloer, wand maar zeker ook in het plafond. Dat laatste is heel handig wanneer u luidruchtige bovenburen hebt, en daar graag geen last meer van wilt hebben. Door Rockwool als geluidsisolatie aan te brengen, verhoogt u uw eigen woongenot.

Rockwool platen

Bij Isolatienoord vindt u Rockwook platen. Dit zijn isolatieplaten van steenwol. Ze zijn makkelijk hanteerbaar en lichtgewicht. Bovendien zijn ze zeer eenvoudig te plaatsen in het dak, plafonds, de vloer, wanden en muren. Rockwool platen worden gemaakt van basalt, een steensoort die zeer hoge temperaturen aan kan. De rockwool platen zijn dan ook bestempeld als brandveilig.

Rockwool Rc-berekening

Wie bezig is met nieuwbouw, verbouw of renovatie is daarmee ook automatisch bezig met isoleren. Dan komt al gauw het bouwbesluit om de hoek kijken. Hierin zijn minimale Rc-waardes vastgelegd die gehaald dienen te worden. Een Rc-waarde kan berekend worden met behulp van een hele rits aan andere waardes. Deze formule is geen eenvoudige formule. Om dit toch iets gemakkelijker te maken heeft Rockwool een rekenhulp om de Rc-waarde te berekenen.