Folie

De folies in ons assortiment zijn van hoge kwaliteit. Ze kunnen in het isolatieproces voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Een folie gebruikt u tegen vocht.  In ons assortiment bieden wij diverse folies aan. Wij verkopen klimaatfolie, dampremmende en dampdichte & dampdoorlatende en dampopen folie. Lees hieronder voor meer informatie over folies.

Waarom folie gebruiken bij isoleren?

Folie is essentieel tijdens het isoleren. Het is belangrijk dat vocht geen invloed op uw isolatie of constructie heeft. Vocht kan namelijk zorgen voor schimmel en houtrot. Behalve dat uw isolatielaag en uw woning daardoor aangetast worden, vormt het ook een gevaar voor uw gezondheid.

Door folie te gebruiken houdt u vocht weg bij uw isolatie. Welke folie voor u geschikt is, is afhankelijk van het isolatiemateriaal, de constructie en de ruimte die u wilt isoleren. Indien de juiste folie op de juiste manier wordt aangebracht, wordt de ruimte luchtdicht. Er zal dan niet langer sprake zijn van tocht, maar de constructie blijft wel ademen. Want ook dát is essentieel.

Er zijn verschillende soorten folie te onderscheiden: dampremmende folie, dampdichte folie, dampdoorlatende folie, damopen folieklimaatfolie en radiator folie. Op de productpagina’s leest u meer over elke specifieke folie.

Dampremmende of dampdichte folie

Dampremmende folie wordt aan de warme kant van het isolatiemateriaal geplaatst, oftewel aan de binnenzijde van de constructie. Een dampdichte folie hoort ook aan de warme zijde van het isolatiemateriaal. De folies verhinderen dat vochtige lucht in het isolatiemateriaal kan trekken. Waar een dampremmende folie nog kan ademen en niet volledig afsluit doet een dampdichte folie dit wel. Bij een dampdichte folie is echt alles afgesloten en kan vocht nooit in het isolatiemateriaal en in de constructie komen. Goede dampdichte folies zijn compleet lucht- en waterdicht. Een dampdichte folie is vooral geschikt wanneer u vochtige ruimtes isoleert, zoals bijvoorbeeld een badkamer of sauna. Een dampremmende folie is niet volledig dampdicht maar remt de doorlaatbaarheid van vocht toch voldoende. Deze folie gebruikt men in daken, wanden enz. 

Dampopen of dampdoorlatende folie

Dampopen folie en dampdoorlaten folie wordt altijd aangebracht aan de koude kant, dus de buitenzijde van de constructie. Het wordt geplaatst tussen isolatielaag en bijvoorbeeld dakbedekking, muur enz. Dampdoorlatende en dampopen folie maken de isolatie warmer. Ze zorgen er namelijk voor dat vocht dat zich in de constructie bevindt naar buiten kan, door de isolatielaag heen. Daarnaast zorgen ze er aan de andere kant voor dat vocht van buiten juist niet ín de constructie en het isolatiemateriaal kan trekken. Een dampopen folie laat meer waterdamp door dan een dampdoorlatende folie. Daarom wordt een dampopen folie vaker gebruikt bij vochtige ruimtes. 

Klimaatfolie

Dan is er ook nog klimaatfolie. Deze intelligente folie zorgt ervoor dat het juiste klimaat behouden blijft. De klimaatfolie wordt toegepast op de warme zijde, dus aan de binnenkant van de constructie. Klimaatfolie heeft een dampremmende werking wanneer het koud en vochtig, zoals in de winter, is. In de zomer, als het warm en droog is, heeft klimaatfolie juist een dampdoorlatende werking.

Radiator folie

Radiator folie wordt gebruikt achter radiatoren. Een radiator folie voorkomt dat de muur waartegen de radiator is geplaatst niet opwarmt.

Aanbrengen folie

Het aanbrengen van een folie is niet lastig. Wel is het belangrijk dat de folie altijd aan de juiste zijde wordt geplaatst. Bovendien is het van belang dat de folielaag geen openingen meer heeft. Zijn deze er wel? Maak ze dan dicht met speciale isolatietape. Ook deze tape vindt u in onze webshop, net als veel andere isolatie benodigdheden. Heeft u vragen over welke tape u nodig heeft, neem dan gerust contact op met ons.