Folie

De folies in ons assortiment zijn van hoge kwaliteit. Ze kunnen in het isolatieproces voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Een folie gebruikt u tegen vocht.  In ons assortiment bieden wij diverse folies aan. Wij verkopen klimaatfolie, dampremmende en dampopen folie. Lees hieronder voor meer informatie over folie.

Waarom folie gebruiken bij isoleren?

Folie is essentieel tijdens het isoleren. Het is belangrijk dat vocht geen invloed op uw isolatie of constructie heeft. Dit kan zorgen voor schimmel en houtrot. Behalve dat uw isolatielaag en uw woning daardoor aangetast worden, vormt het ook een gevaar voor uw gezondheid.

Door folie te gebruiken houdt u vocht weg bij uw isolatie. Welke folie voor u geschikt is, is afhankelijk van het isolatiemateriaal, de constructie en de ruimte die u wilt isoleren. Indien de juiste folie op de juiste manier wordt aangebracht, wordt de ruimte luchtdicht. Er zal dan niet langer sprake zijn van tocht, maar de constructie blijft wel ademen. Want ook dát is essentieel.

Er zijn drie soorten folie te onderscheiden: dampremmende folie, damopen folie en klimaatfolie.

Dampremmende folie:

Dampremmende folie wordt ook wel dampdichte folie genoemd. Deze folie wordt aan de warme kant van het isolatiemateriaal geplaatst, oftewel aan de binnenzijde van de constructie. De dampremmende folie verhindert dat vochtige lucht in het isolatiemateriaal kan trekken. Goede dampdichte folies zijn lucht- en waterdicht. Deze folie is vooral geschikt wanneer u vochtige ruimtes isoleert, zoals bijvoorbeeld een badkamer.

Dampopen folie:

Damopen folie is ook bekend als dampdoorlatende folie. Deze folie wordt altijd aangebracht aan de koude kant, dus de buitenzijde van de constructie. Dus tussen isolatielaag en bijvoorbeeld dakbedekking, muur enz. Een dampdoorlatende folie maakt de isolatie warmer. Het zorgt er namelijk voor dat vocht dat zich in de constructie bevindt naar buiten kan, door de isolatielaag heen. Mar aan de andere kant zorgt een dampopen folie er voor dat vocht juist niet ín de constructie en het isolatiemateriaal kan trekken.  

Klimaatfolie:

Dan is er ook nog klimaatfolie. Deze intelligente folie zorgt ervoor dat het juiste klimaat behouden blijft. Deze folie wordt toegepast op de warme zijde, dus aan de binnenkant van de constructie. Klimaatfolie heeft een dampremmende werking wanneer het koud en vochtig, zoals in de winter, is. In de zomer, als het warm en droog is, heeft deze folielaag juist een dampdoorlatende werking.

Aanbrengen isolatiefolie

Het aanbrengen van een isolatiefolie is niet lastig. Wel is het belangrijk dat de folie altijd aan de juiste zijde wordt geplaatst. Bovendien is het van belang dat de folielaag geen openingen meer heeft. Zijn deze er wel? Maak ze dan dicht met speciale isolatietape. Ook deze tape vindt u in onze webshop, net als veel andere isolatie benodigdheden.

Isolatiefolie bij Isolatienoord

Bestelt u isolatiefolie in onze webshop, dan bent u verzekerd van een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Isolatienoord is namelijk hét adres om betaalbaar te isoleren.

Advies nodig?

Heeft u toch nog vragen omtrent isolatiefolie of weet u niet welke folie voor u het meest geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op. Indien een isolatiefolie toch aan de verkeerde kant is toegepast, dan kan dit meer nadelen dan voordelen opleveren. Ons advies is en blijft dan ook altijd: bij twijfel het liefst contact met ons opnemen.

Ook voor andere vragen over isoleren en isolatiematerialen kunt u altijd bij ons terecht.