Folie

De folie die te verkrijgen is in ons assortiment is van een hoge kwaliteit en wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt met betrekking tot isolatiewerkzaamheden. De folie kan worden gebruikt tegen vocht wanneer je bezig bent met de isolatiewerkzaamheden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, want vocht is een niet te onderschatten probleem die ernstige gevolgen kan hebben. Dit kan er namelijk voor zorgen dat u te maken krijgt met houtrot.

Maar het is bovendien ook nog eens ongezond in het algemeen. Wees daarom verstandig en schaf altijd goede folie aan. In ons assortiment zijn verschillende soorten te vinden. Zo verkopen wij klimaatfolie, maar ook dampremmende en dampopen folie.

Bestelt u folie in onze webshop, dan kunt u zeker zijn van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Isolatienoord is namelijk hét adres om betaalbaar te kunnen isoleren. Isolatienoord is ooit begonnen als klein bedrijf dat zich gespecialiseerd had in minerale wolsoorten. Inmiddels bieden we echter alle benodigdheden aan voor de isolatie van uw constructie, waaronder dus isolatiefolies.

 

Folie

Waarom folie zo belangrijk is voor de isolatie

Folie is essentieel voor de isolatie van uw woning. Als u de woning succesvol wilt isoleren, is het namelijk van belang dat u een droge lucht heeft en dat er geen sprake is van tocht. De juiste isolatiefolie kan u daarbij helpen. Welke isolatiefolie u nodig heeft is afhankelijk van de ruimte die u wilt isoleren. Als u de juiste folie gebruikt en deze op de juiste manier aanbrengt, wordt de ruimte luchtdicht. Er zal dus niet langer sprake zijn van tocht, maar de constructie blijft wel ademen. Ook dat is namelijk essentieel.

Ons assortiment isolatiefolies

In ons assortiment vindt u diverse folies. Het is belangrijk dat u voor de isolatiefolie kiest die het best op uw specifieke situatie aansluit. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten folie. Daarnaast kunt u voor vragen ook altijd contact met ons opnemen.

Dampremmende folie

Om te beginnen hebben we dampremmende isolatiefolie. Deze folie wordt aan de warme kant van het isolatiemateriaal geplaatst, oftewel aan de binnenzijde van de constructie. Deze folie is ideaal wanneer u een vochtige ruimte isoleert. Een goed voorbeeld hiervan is de badkamer. Door middel van dampremmende isolatiefolie voorkomt u dat het vocht in het isolatiemateriaal trekt. Goede dampremmende folies zijn lucht- en waterdicht.

Damp-open folie

Damp-open isolatiefolies worden juist aan de buitenzijde van de constructie geplaatst, in tegenstelling tot dampremmende folies. Deze damp-open isolatiefolie zorgt ervoor dat vocht dat zich eventueel in de constructie bevindt, de constructie kan verlaten. Bovendien voorkomen de damp-open folies dat er vocht van buitenaf in de constructie trekt.

Klimaatfolie

Tot slot is er ook nog klimaatfolie. Dit is een intelligente isolatiefolie die ervoor zorgt dat uw woning het juiste klimaat behoudt. Ook deze folie wordt aan de warme zijde aangebracht. Wanneer het koud en vochtig is, in de winter dus, heeft deze isolatiefolie een dampremmende werking. In de zomer, als het warm en droog is, dan heeft de folielaag een dampdoorlatende werking.

Het aanbrengen van de isolatiefolie

Het aanbrengen van de folielaag hoeft niet lastig te zijn. Wel is het van belang dat de folielaag geen openingen meer bevat. Deze kunt u wegwerken door middel van speciale isolatietape. Ook deze tape kunt u in onze webshop bestellen, net als al uw overige isolatie benodigdheden.

Advies nodig?

Heeft u nog vragen over isolatiefolie? Twijfelt u bijvoorbeeld over welk type isolatiefolie in uw geval het meest geschikt is? Neemt u dan gerust contact met ons op. Indien u een folielaag aanbrengt die niet ideaal is voor de betreffende constructie, dan kan dit meer nadelen dan voordelen met zich meebrengen. Bij twijfel raden wij u daarom aan om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u vervolgens gepast advies geven.