Dampremmende folie

In tegenstelling tot dampopen folie wordt dampremmende folie aan de warme kant van het isolatiemateraal geplaatst. Deze folie voorkomt optrekkend vocht en zorgt ervoor dat de kans op beschadigingen, zoals houtrot, worden geminimaliseerd.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom dampremmende folie gebruiken

Dampremmende folie wordt voornamelijk gebruikt om beschadigingen, die kunnen worden veroorzaakt door vocht, te voorkomen. Het gebruik van dampremmende folie is om die reden dan ook zeer belangrijk. Vocht in uw constructie en het isolatiemateriaal is een niet te onderschatten probleem. 

Wanneer het dauwpunt wordt bereikt ontstaat er vrijwel altijd vocht. Om dit vocht weg te houden van uw isolatie, is het verstandig een dampremmende folie te gebruiken. Beschadigingen kunnen zo worden voorkomen. Zeker in vochtige ruimtes wordt daarom het gebruik van minimaal een dampremmende folie aangeraden.

Dampremmende folie tegen schimmel en houtrot

Het aanbrengen van dampremmende folie in vochtige ruimtes zoals een badkamer is dus absoluut van belang. Doet men dit niet, dan kan vocht veel schade veroorzaken aan de woning. Wanneer vocht zich ophoopt, kan schimmelvorming en houtrot ontstaan. 

Dampremmende of dampdichte folie?

Welke folie u het best kunt gebruiken is volledig afhankelijk van het type constructie. Het verschil is dat een dampremmende folie nog kan ademen en een dampdichte folie helemaal afsluit. Voor sommige constructies is dit een voordeel, voor andere constructies echter een nadeel.

Dampdichte folie kunt u het best gebruiken als u een erg vochtige ruimte wilt isoleren. Een goed voorbeeld hiervan is de badkamer. Indien er sprake is van klimaatklasse 3 of hoger, dan is dampdichte folie in veel gevallen de beste oplossing. Kiest u in een dergelijke ruimte in plaats van dampdichte folie voor dampremmende folie, dan zou het vocht dankzij de veel hogere dampdruk door de folie heen kunnen dringen. Als er een vochtophoping ontstaat, kan dit tot houtrot en schimmelvorming leiden. Dat is slecht voor de constructie en voor uw eigen gezondheid. Om deze reden is het van belang dat u de juiste folie voor de constructie gebruikt.

Twijfelt u welke het best bij uw constructie past? Dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen, zodat wij u van gepast advies kunnen voorzien.

Dampremmende folie wordt altijd aan de warme kant aangebracht. Voor vragen over het op de juiste wijze aanbrengen van de folie kunt u altijd contact opnemen.

Wanneer geen dampremmende folie?

Hoewel dampremmende folie veel voordelen heeft, zijn er ook bepaalde situaties waarin het af te raden is om te gebruiken. Heeft de constructie bijvoorbeeld al een dampremmende laag aan de buitenkant? Dan kan het gebruik van een dampremmende folie ervoor zorgen dat het vocht juist moeilijker wegtrekt waardoor het kan blijven zitten. Voor meer informatie daarover kunt u altijd contact met ons opnemen, zodat wij u van het juiste advies kunnen voorzien. 

Isolatienoord is hét adres voor betaalbaar isolatiemateriaal, waaronder dampremmende folie. Wij bieden kwalitatieve isolatiefolies aan tegen scherpe prijzen. In ons assortiment vindt u onder andere de dampremmende folie van Miofol. Dit is een kwalitatief merk dat hoog staat aangeschreven bij professionele isolateurs. Behalve de folies zelf, verkopen wij ook alle andere benodigdheden voor de isolatie van uw woning. Waaronder bijvoorbeeld isolatietape, die u kunt gebruiken om naden en eventuele beschadigingen in de folie af te dichten. Dit is zeer belangrijk, omdat vocht anders alsnog via de naden in de folie de constructie kan binnendringen. Door de naden goed af te dichten, kunt u zeker zijn van een optimale werking van de folie.

Heeft u vragen over dampremmende of dampdichte folie? Neem gerust contact met ons op.