Plaatmateriaal

Klein begonnen met de verkoop van vooral minerale wolsoorten is Isolatienoord inmiddels flink gegroeid. En wij blijven doorgroeien. Ons assortiment was al uitgebreid, maar deze is ondertussen ook aangevuld met plaatmateriaal. Net als met onze andere producten betekent plaatmateriaal kopen bij ons dat u nooit teveel betaalt en altijd de scherpste prijs geniet.
Bij het aanschaffen van plaatmateriaal wordt al snel aan gipsplaten gedacht. Maar ons assortiment plaatmateriaal bestaat uit veel meer dan dat. We bieden voor diverse doeleinden platen aan en leveren daarnaast ook alle producten om het materiaal mee af te werken. Zo vindt u bij ons alle benodigdheden onder één dak.

Plaatmateriaal voor elke gelegenheid

Ons aanbod plaatmateriaal bestaat uit gipsplaten, gipsvezelplaten, constructieplaten, houtvezelcementplaten en bouwhout. Een uiteenlopend assortiment met oplossingen voor elke afwerking en ieder probleem. Maar wat gebruikt u waar voor? Hieronder volgt een uitleg over de verschillende soorten plaatmateriaal die wij leveren.

Gipsplaat: meest bekende plaatmateriaal

Plaatmateriaal kopen kan bijvoorbeeld in de vorm van gipsplaten. Gipsplaten zijn één van de meest gebruikte afwerkingen in woningen en panden. Deze platen bestaan in de kern uit gips waarna aan de buitenzijdes karton is aangebracht. Het karton zorgt voor stabiliteit en maakt dat de trekkrachten op de juiste manier worden opgevangen.
Wij verkopen gipsplaten van het merk Siniat in AK- (met afgeschuinde kant, 12,5mm dik) en RK-uitvoering (met ronde kant, 9,5mm dik) in verschillende lengtes. Gipsplaten met een afgeschuinde kant hebben twee afgeschuinde kanten. Ze worden vooral gebruikt voor de afwerking van wanden en plafonds. De gipsplaten worden met de afgeschuinde kanten tegen elkaar gemonteerd waarna er een voegnaad ontstaat. Deze voegnaad is makkelijk weg te werken met voegenvuller of gipspleister waarna een vlak, egaal oppervlak ontstaat.
Gipsplaten RK hebben aan de lange zijden juist ronde kanten. Ze worden voornamelijk gebruikt bij het afwerken van geïsoleerde plafonds. Voordeel hierbij is dat afwerken niet nodig is, de ontstane naad wordt als sierlijk beschouwd. De gipsplaten RK zijn iets dunner dan de gipsplaten AK.
Met behulp van gipsplaatschroeven bevestigd u de gipsplaten op hout of staal.
Afwerken met gips kan in uw hele huis, zelfs in vochtige ruimtes als badkamers en toiletten.
Gipsplaten hebben als voordeel dat ze relatief goedkoop zijn en dat ze makkelijk te verwerken zijn. Gipsplaten zijn groot, maar wel licht van gewicht. Dankzij hun grootte zijn grote oppervlakken snel voorzien van gipsplaten.

 isolatie gipsplaten en gipsvezelplaten

Gipsvezelplaten zijn onbrandbaar en zeer sterk

Naast gipsplaten kunt u ook kiezen voor gipsvezelplaten, speciaal van het merk Fermacell.
Waar een gipsplaat gemaakt is van gips en karton, is een gipsvezelplaat gemaakt van gips, cellulosevezels, gerecycled papier en karton. Het is een veel sterkere en zwaardere plaat die daarnaast ook stootvaster is. De Fermacell gipsvezelplaten worden geclassificeerd als niet brandbaar bouwmateriaal brandklasse A2 en werken daarnaast geluidsisolerend. Net als gipsplaten zijn gipsvezelplaten makkelijk te monteren, echter zijn hiervoor wel speciale Fermacell schroeven nodig. De Fermacell platen worden veel gebruikt bij het (af)maken van scheidingswanden, voorzetwanden, plafonds en voor de afwerking van de binnenkant van hellende daken.

Constructieplaten: perfect voor daken, zolders, wanden en vloeren

Tot ons aanbod plaatmateriaal behoren ook constructieplaten gemaakt van spano of van OSB.
Spanoplaten zijn vochtwerende spaanplaten en zijn relatief goedkoop. Ze bestaan uit kleine stukjes houtspaanders die met kunsthars onder hoge temperatuur tot een plaat zijn geperst. Als constructieplaat erg geschikt in zolders, vloeren en scheidings- en voorzetwanden, maar ook in platte en hellende daken. Dankzij de vochtwerende eigenschappen (te herkennen aan de groene kleur) van onze spanoplaten, zijn deze platen ook geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes. Wij leveren spanoplaten met rondom tand en groef afwerking of met rechte kanten.
OSB platen worden vooral gebruikt voor het afwerken of na het na-isoleren van voorzet- en scheidingswanden. Ook aan de binnenzijde van hellende daken kunnen worden afgewerkt met OSB. Deze platen bestaan uit verschillende lagen houtschilfers die met een bindmiddel tot platen zijn gemaakt. OSB platen zorgen voor een stevigere, stootvaste oppervlakte waar gemakkelijk iets aan opgehangen kan worden.

Sterke houtvezelcementplaten

Ook houtvezelcementplaten behoren tot ons mooie aanbod. Deze platen kunnen het best omschreven worden als zeer sterk en uitermate flexibel. Ze zijn bovendien prima bestand tegen vocht en verschillende weersomstandigheden. Deze houtvezelcementplaten zijn brandwerende platen die ook geluidsdempend werken.
Houtvezelcementplaten kunnen gerust een zeer hoogwaardig materiaal genoemd worden. Ze bestaan uit van hout en cement; juist deze combinatie maakt het een extreem sterk materiaal. Dit materiaal wordt vaak toegepast in de houtskeletbouw, gevels, wanden en vloeren.

Geimpregneerde ventilatielatten van vurenhout

Binnen ons assortiment vindt u ook bouwhout. Het gaat dan om geimpregneerde ventilatielatten van vurenhout. Het gebruik van ventilatielatten achter de isolatielaag zorgt voor een ventilerende luchtstroom, zodat hinderlijke schimmel- en vochtproblemen voorkomen kunnen worden. De ventilatielatten brengt u aan als een rachelwerk op de muur of plafond achter de isolatielaag.  

Ook de beste producten voor de afwerking van plaatmateriaal

Uiteraard bieden we ook een breed assortiment met kwaliteits producten voor de afwerking van uw gipsplaten. Denk onder andere aan gipsplaatschroeven, voegband, acrylaatkit en afwerkmortel, maar ook gipspleister en voorstrijkmiddel. Afwerkmortel is een veelgebruikt product bij de afwerking van gipsplaten. Het is een zeer sterk uitvlakmiddel en daarmee ideaal om voegen te dichten tussen plaatmateriaal, zoals gipsplaten. Ook scheuren en gaten in muur en plafond zijn weg te werken met afwerkmortel. Wij leveren kant en klare afwerkmortel in emmers en afwerkmortel in zakken dat zelf gemengd moet worden met water. Let bij het aanbrengen van de mortel wel op dat de omgeving droog en stofvrij is gemaakt. Dit bevordert de hechting van de mortel.

Voegenlijm en schroeven voor de vloerelementen

Ook voor andere materialen zijn talloze producten verkrijgbaar die zorgen voor een perfecte afwerking. Zo zijn voor de afwerking van gipsvezelplaten bijvoorbeeld voeglijm, voegengips en gaasband beschikbaar. De voegenlijm is er voor het verlijmen en voegen van gipsvezelplaten met rechte kanten. De lijm wordt aangebracht in het middel op de zijkant van de gipsvezelplaat. Uiteraard leveren we bij deze lijm een spuitmond.  
Voor de mechanische montage van gipsvezelplaten en vloerelementen is bij ons een grote variatie aan snelbouwschroeven van Fermacell verkrijgbaar. Deze schroeven zijn behandeld tegen corrosie en bieden een optimale verzinkbaarheid. Dankzij metrisch schroefdraad zijn de schroeven voor vloerelementen perfect om Fermacell vloerelementen te bevestigen. Dit speciale schroefdraad zorgt dat de schroeven makkelijk door de plaat heen dringen.

Vooral voor constructie en minder voor de sier

Het aanbod plaatmateriaal is, zo kunnen we best concluderen, erg groot. In de meeste gevallen worden deze materialen vooral gebruikt voor de constructie en zijn ze er niet echt voor de sier. Komt het plaatmateriaal wel in het zich, werk deze dan netjes af met een verflaag.
Bij het kiezen van plaatmateriaal is het van belang of het binnen of buiten verwerkt gaat worden. Voor binnen is het daarnaast van belang om te weten of de platen in een vochtige ruimte komen.

Heeft u vragen over plaatmateriaal? Neem dan gerust contact met ons op.