Glaswol

Glaswol is een bekend isolatiemateriaal dat veel wordt toegepast voor daken, muren, wanden en vloeren. Glaswol van Knauf is zeer prettig om mee te werken, het isolatiemateriaal is licht van gewicht en laat zich eenvoudig op maat snijden met een isolatiemes. Glaswol is ten opzichte van steenwol een iets goedkopere isolatie, maar biedt wel goede isolatiewaardes. In ons ruime assortiment van Knauf vindt u zowel rollen als platen glaswol. Glaswol aanschaffen tegen scherpe prijzen is dus mogelijk. 

Bekijk hieronder ons ruime assortiment.

Eigenschappen & de voor- en nadelen van glaswol 

Glaswol kent zeer goede geluidsdempende eigenschappen wat tegenwoordig heel populair is. Daarnaast biedt dit isolatiemateriaal ook goede thermische prestaties. Glaswol wordt gevormd door een samenstelling van zand en gerecycled glas. Dit materiaal is vrijwel onbrandbaar. Door een toevoeging van ECOSE®-technology is glaswol van Knauf voelbaar zachter, geurloos en irriteert het de huid niet. Dat maakt dit isolatiemateriaal een duurzaam en milieuvriendelijk product. Het gebruiken van glaswol wordt dan ook aangeraden voor verschillende toepassingen.

Voordelen van glaswol 

  • Lage verwerkingskosten
  • Duurzame keuze
  • Veelzijdig toepasbaar
  • Onbrandbaar (euro-brandklasse A1/A2)
  • Uitstekende isolatiewaardes
  • Sluit naadloos aan dankzij een flexibele vezelstructuur

Nadelen van glaswol

  • Met glaswol wordt een lagere isolatiewaarde gehaald ten opzichte van een PIR-plaat

Toepassing van Glaswol

De glaswol rol van Knauf is opgedeeld in verschillende soorten stijfheden. Zo is er de naturoll 037035 en de 032. Iedere soort heeft zo zijn eigen kenmerken en diktes waarin het geleverd kan worden. Het wordt onder andere veel toegepast in daken, murenwanden en vloeren. De glaswolplaten zijn iets steviger dan de glaswol rollen en worden veel toegepast voor het akoestisch isoleren van daken, plafonds, scheidingswanden en vloeren om op die manier omgevingsgeluid zoveel mogelijk te minimaliseren.