Glaswol

Glaswol is een bekend isolatiemateriaal dat veel wordt toegepast bij dakisolatie en muurisolatie, maar ook wand- en (houten) vloerisolatie wordt vaak gedaan met glaswol. In ons assortiment vindt u zowel glaswol rollen, Akoestische glaswol platen en glaswol spouwplaten. Glaswol is een uitmuntend isolatiemateriaal in thermische én akoestische isolatie. Het materiaal is prettig om mee te werken en is met een isolatiemes eenvoudig op maat te snijden. 

Bekijk hieronder ons assortiment

Wat is glaswol?

Glaswol is een minerale wolsoort dat voornamelijk gemaakt wordt van zand en gerecycled glas. Alles wordt verhit en daarna tot een flexibele mat gemaakt. Aan de mix van zand en glas worden soms nog kalk, soda, bindmiddelen en/of organische materialen toegevoegd.
Dankzij de samenstelling is glaswol niet brandbaar en neemt het geen water op. Bovendien is glaswol erg licht en daardoor makkelijk te verwerken.
Glaswol is een relatief goedkoop isolatiemateriaal en wordt gebruikt voor zowel warmte als geluidsisolatie.

Welke soorten glaswol zijn verkrijgbaar?

Glaswol is verkrijgbaar als platen en op rol. In ons assortiment vindt u de akoestische glaswolplaat, glaswol spouwplaat en de glaswol rol. De akoestische glaswolplaten worden veel gebruikt voor het thermisch en akoestisch isoleren van scheidingswanden en voorzetwanden. Glaswol spouwplaten zijn speciaal ontwikkelt voor het isoleren van spouwmuren en open vliesgevels. Tenslotte zijn de glaswol rollen geschikt voor meerdere toepassingen. Denk als isolatie voor hellende- als platte daken, plafonds, wanden en houten vloeren. Uit ons assortiment verkopen wij zowel platen als rollen in verschillende afmetingen en diktes.

Glaswol of steenwol

Glaswol en steenwol zijn vergelijkbare isolatiematerialen. Ze hebben veel dezelfde eigenschappen. Zo zijn ze praktisch onbrandbaar, licht van gewicht en op dezelfde manier te verwerken. Gaan we kijken naar de verschillen, dan zijn die maar klein. Glaswol is beter in thermische isolatie, maar steenwol kent een wat betere geluidsisolatie. Let u vooral op de kosten van het materiaal, dan is glaswol de beste optie. Glaswol is van beide wolsoorten de goedkopere optie. In ons kennisbank artikel over de verschillen en overeenkomsten tussen glaswol en steenwol vindt u meer informatie.

Hoe kan ik glaswol snijden?

Glaswol is makkelijk verwerkbaar. Ook het op maat snijden is een eenvoudige klus. Hiervoor gebruikt u het best een isolatiemes. Deze is goed scherp en bovendien lang genoeg om door een dikke deken of plaat glaswol te snijden. Stukjes snij afval kunt u weer gebruiken om kieren en gaten op te vullen.
Let tijdens het werken met glaswol wel op uw persoonlijke bescherming. Glaswol kan uw luchtwegen en huid namelijk flink irriteren. Werk daarom met handschoenen aan en een veiligheidsbril op. Bescherm ook uw mond en neus met een stofmasker. Belangrijk is om van tevoren en ook na het isoleren goed te stofzuigen zodat er geen rondzwevende glaswol vezels in de ruimte blijven die alsnog vervelende klachten kunnen geven.

 

Wat kost glaswol?

Glaswol is een van de goedkopere isolatiematerialen die u kunt kiezen. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van de grootte en toepassing van de woning dat u wilt isoleren, eveneens het type glaswol isolatie waar u voor kiest. Maar ook de exacte kosten van glaswol per vierkante meter verschillen per dikte, isolatiewaarde en isolatie type (glaswol rol of glaswol plaat). In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde minimum en maximum prijzen van glaswol isolatie dat nu beschikbaar is in onze webshop. Alle prijzen zijn berekend voor een afname van 50m² (bijgewerkt op en prijsweergave van 03-03-2022)

 

✔️ Timber frame rol 37

€161,00  – €347,00

✔️ Timber frame rol 35

€251,00  – €470,00

✔️ Timber frame rol 32

€267,50  – €606,00

✔️ Naturoll plus 40

€128,50  – €379,50

✔️ Acoustifit plaat 37

€117,50  – €341,00

✔️ Walltec Black 32

€446,00  – €711,50

✔️ Waltec Reflex 32

€648,50 

Wat kost glaswol per m²

Zoals gezegd staan in de linker tabel de prijzen voor 50m² glaswol isolatie. Maar waar komt de vierkante meter prijs dan op neer? Hieronder vermelden we van deze isolatiermaterialen de gemiddelde minimum en maximum prijzen per vierkante meter:

   

✔️ Timber frame rol 37

€3,22  – €6,94

✔️ Timber frame rol 35

€5,02  – €9,40

✔️ Timber frame rol 32

€5,35  – €12,12

✔️ Naturoll plus 40

€2,57  – €7,59

✔️ Acoustifit plaat 37

€2,35  – €6,82

✔️ Walltec Black 32

€8,92  – €14,23

✔️ Waltec Reflex 32

€12,97 

Dak isoleren met glaswol

Glaswol kopen?

Glaswol kopen doet u eenvoudig en snel in onze webshop. Wij hanteren scherpe, concurrerende prijzen. Let ook op eventuele outletpartijen. Deze bieden wij regelmatig zeer goedkoop aan. Het betreft altijd A keus materiaal (wij verkopen geen B keus), dus met de kwaliteit is niets mis. Deze outletpartijen ontstaan meestal omdat er magazijnopruiming plaatsvindt, vanwege overgang naar nieuwe leveranciers of door een verandering in het assortiment.

Wat is de isolatiewaarde van glaswol?

De isolatiewaarde van glaswol is gewoonweg goed te noemen. Het is redelijk vergelijkbaar met steenwol, maar als het om warmte isolatie gaat, scoort glaswol over het algemeen wel beter.
Als we kijken naar de glaswol op rol, verkopen wij de Ursa glaswol Timber frame roll 32, 35 en 37. Deze waardes geven de lambda waarde aan. Dus de Ursa 32 heeft een lambda waarde van 0,032. Hoe lager deze waarde, hoe hoger de Rd-waarde, de isolatiewaarde die vaak als belangrijkst wordt gezien. Deze Rd-waarde vermelden wij bij alle isolatiematerialen in ons assortiment.

Glaswol 12 cm dik met een gemiddelde RD-waarde

✔️ Timber frame roll 32

RD: 3,75

✔️ Timber frame roll 35

RD: 3,40

✔️ Timber frame roll 37

RD: 3,20

✔️ Naturoll plus 40

RD: 3,00

✔️ Acoustifit plaat 37

RD: 3,20

✔️ Waltltec black 32

RD: 3,75

 

Komt u er niet uit?

0 Veelgestelde vragen over Glaswol

Glaswol is een minerale wolsoort dat voornamelijk gemaakt wordt van zand en gerecycled glas. Alles wordt verhit en daarna tot een flexibele mat gemaakt. Aan de mix van zand en glas worden soms nog kalk, soda, bindmiddelen en/of organische materialen toegevoegd.
Dankzij de samenstelling is glaswol niet brandbaar en neemt het geen water op. Bovendien is glaswol erg licht en daardoor makkelijk te verwerken.
Glaswol is een relatief goedkoop isolatiemateriaal en wordt gebruikt voor zowel warmte als geluidsisolatie.

Glaswol is een van de goedkopere isolatiematerialen die u kunt kiezen. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van de grootte en toepassing van de woning dat u wilt isoleren, eveneens het type glaswol isolatie waar u voor kiest. Maar ook de exacte kosten van glaswol per vierkante meter verschillen per dikte, isolatiewaarde en isolatie type (glaswol rol of glaswol plaat).

Glaswol is verkrijgbaar als platen en op rol. In ons assortiment vindt u de akoestische glaswolplaatglaswol spouwplaat en de glaswol rol. De akoestische glaswolplaten worden veel gebruikt voor het thermisch en akoestisch isoleren van scheidingswanden en voorzetwanden. Glaswol spouwplaten zijn speciaal ontwikkelt voor het isoleren van spouwmuren en open vliesgevels. Tenslotte zijn de glaswol rollen geschikt voor meerdere toepassingen. Denk als isolatie voor hellende- als platte daken, plafonds, wanden en houten vloeren. Uit ons assortiment verkopen wij zowel platen als rollen in verschillende afmetingen en diktes.

De isolatiewaarde van glaswol is gewoonweg goed te noemen. Het is redelijk vergelijkbaar met steenwol, maar als het om warmte isolatie gaat, scoort glaswol over het algemeen wel beter.
Als we kijken naar de glaswol op rol, verkopen wij de Ursa glaswol Timber frame roll 32, 35 en 37. Deze waardes geven de lambda waarde aan. Dus de Ursa 32 heeft een lambda waarde van 0,032. Hoe lager deze waarde, hoe hoger de Rd-waarde, de isolatiewaarde die vaak als belangrijkst wordt gezien. Deze Rd-waarde vermelden wij bij alle isolatiematerialen in ons assortiment.

Heeft u vragen over glaswol?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over glaswol isolatie. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het isoleren met glaswol.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten