Garage isolatie

De garage isoleren levert veel voordelen op. In de winter is de ruimte aangenaam warm en in de zomer lekker koel. De temperatuur wordt op peil gebracht en het vochtgehalte blijft onder controle. De garage kunt u op verschillende manieren isoleren. Platdak isolatie is hiermee de meest toegepaste vorm om een garage te voorzien van isolatie. Dit kunt u zowel vanuit de binnenzijde- als vanaf de buitenzijde aanbrengen. Naast platdak isolatie kunt u ook muurisolatie en betonvloer isolatie aanbrengen om een prettig leefklimaat te creëren.

Garage isoleren

Waarom uw garage isoleren?

De garage isoleren kan om verschillende redenen belangrijk zijn. 

Minder verlies van warmte: Een ongeïsoleerde garage wat aangrenst aan de woning kan een koudebrug vormen. Dit komt omdat de woning sneller afkoelt wanneer het in de garage kouder is. Door het aanbrengen van isolatie blijft de garage warmer en hoeft u in de woning minder te stoken. De temperatuur blijft in de woning en garage op peil en levert daarnaast een mooie besparing op uw energierekening.

Een constant vochtgehalte: Door het isoleren van de garage worden vocht probelemen voorkomen. Het vochtgehalte blijft constant wat een gezonder leefklimaat oplevert. Daarnaast worden opgeslagen spullen in de garage niet aangetast door vochtschade.

Door de garage te isoleren blijft het aangenaam warm, tochtvrij en droog. Hierdoor kunt u de ruimte in de garage ook voor andere doeleinden gaan gebruiken. Zoals er een hobby, klus- of speelkamer van te maken.

 

Komt u er niet uit?

Garage dak isoleren

Platdak isolatie van een garage kunt u op twee manieren toepassen. U kunt ervoor kiezen om het platdak van buitenaf te isoleren of van binnenuit te isoleren. Wanneer uw platdak voorzien is van een bestaande dakbedekking zoals bitumen, en deze is nog in goede staat. Dan kunt ervoor kiezen om het dak van binnenuit te gaan isoleren. Dit doet u door tussen de draagbalken en tegen het dakbeschot isolatie aan te brengen. Hiervoor kunt u het beste een open isolatiemateriaal voor gebruiken zoals steenwol, glaswol, houtvezel- of katoen isolatie. Deze isolatiematerialen kunnen ademen en moeten in combinatie met een klimaatfolie worden aangebracht. De reden hiervoor is dat het dak met een bitumen dakbedekking damp- en luchtdicht is. Hierdoor kan overtollig vocht en condens niet naar buiten worden afgevoerd. Door het aanbrengen van een klimaatfolie kan overtollig vocht aan de binnenzijde van het dak worden gereguleert. De constructie en het isolatiemateriaal blijven op deze manier in goede conditie. Deze manier van isoleren wordt ook wel de koud dak methode genoemd. Wilt u de bestaande dakbedekking vervangen? Dan is het een goed plan om ook gelijk isolatie van buitenaf aan te brengen. Dit kunt u doen met PIR, XPS of EPS isolatieplaten. Dit zijn hardschuimplaten met een uitstekende isolatiewaarde en druksterkte. De isolatieplaten worden op het dakbeschot geplaatst waarna de nieuwe dakbedekking kan worden aangebracht. Deze manier van isoleren wordt ook wel de warm dak methode genoemd. U kunt er ook voor kiezen om op de bestaande dakbedekking XPS platen te leggen. XPS platen zijn vocht- en schimmelwerend en worden daarna geballast met grind. Deze manier van isoleren wordt ook wel omgekeerd dak methode genoemd.

Garage muur isoleren

Een niet-geïsoleerde muur van een garage verliest veel warmte. Dit kunt u oplossen door voorzetwand isolatie te plaatsen. Vaak is de muur van een garage voorzien van enkel- of halfsteens muur. Dit betekent dat de metselstenen de enige barriere zijn tussen buiten en binnen. Hierdoor kan kou en warmte makkelijk doordringen van buiten naar binnen en andersom. Door voorzetwand isolatie langs de binnenzijde van de buitenmuur te plaatsen verhoogd u het leefcomfort. Een voorzetwand is het makkelijkst te realiseren met onze verlijmde producten zoals PIR + Gips, PIR + Fermacell, PIR + OSB of PIR Underlayment. Deze isolatieplaten worden door ons verlijmd met een afwerklaag en kunnen direct geplaatst worden. Hiermee bespaart u veel tijd en arbeid. Wilt u isoleren en afwerken in één handeling? Bekijk dan onze instructievideo met stap-voor-stap uitleg over isoleren van een garagemuur.

Garage vloer isoleren

Een garage is vaak voorzien van een gestorte betonvloer. Wanneer deze niet geïsoleerd is kan kou omhoog trekken en de stookkosten doen verhogen. Dit is nadelig voor uw energierekening. U kunt dit oplossen door op de betonvloer isolatie te plaatsen. Fermacell vloerelementen of PIR + Spano vloerplaten zijn hier uitermate geschikt voor. Een nadeel van deze toepassing is wel dat de vloer iets omhoog komt. Hierdoor kan het zijn dat deuren ingekort moeten worden. Bestaat uw garagevloer uit bestrating direct op zand. Dan kunt u de tegels of klinkers verwijderen en het zand dieper uitgraven. Vervolgens kunt u isolatieplaten zoals EPS of XPS platen direct op het zand plaatsen. Hier bovenop wordt een betonnet geplaatst waarna het beton kan worden gestort. Een goed geïsoleerde betonvloer bepaart stookkosten en draagt bij aan een comfortabel leefcomfort. Bevindt eronder uw garagevloer een kruipruimte? Kijk dan voor meer informatie naar kruipruimte isolatie.

Wat kost garage isolatie?

Een garage isoleren kan door platdak isolatie, voorzetwand isolatie en betonvloer isolatie aan te brengen. Deze toepassingen hebben alle drie een ander kostenplaatje, maar ook allemaal hun eigen werkwijze van isoleren en aanbrengen. In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde minimum en maximum prijzen van garage isolatie dat nu beschikbaar is in onze webshop. Alle prijzen zijn berekend voor een afname van 50m² (bijgewerkt op en prijsweergave van 04-11-2022)

Platdak binnenzijde Prijs per 50m² Platdak buitenzijde Prijs per 50m²
✔️ Steenwol €185,50   -  €736,50 ✔️ EPS €334,50  -  €937,00
✔️ Glaswol €130,50   -  €807,50 ✔️ XPS €176,00  -  €981,50
✔️ Katoen €273,00   -  €1247,50 ✔️ PIR €471,50  -  €1833,50
✔️ Houtvezel €348,50   -  €1192,50    
Betonvloer   Voorzetwand  
✔️ EPS €334,50   -  €937,00 ✔️ PIR + Gips €862,00   - €2361,00
✔️ XPS €176,00   -  €981,50 ✔️ PIR + Fermacell €1153,50 - €2703,00
✔️ Fermacell  €1105,00 -  €1502,50 ✔️ PIR + Underlayment €1931,00 - €3553,00
✔️ PIR + Spano €1672,50 -  €2741,00 ✔️ PIR + OSB €1169,00 - €3007,00
Garagedeur isoleren

Garagedeur isoleren

Als u toch van plan bent om de garage te isoleren, dan is het verstandig om ook de garagedeur mee te isoleren. Omdat de garagedeur geregeld open en dicht moet is er niet veel ruimte om een dikke isolatielaag aan te brengen.

Hoe een garagedeur isoleren?

Hoe u het best een garagedeur kunt isoleren hangt vooral af van het materiaal. Een metalen garadeur kunt u het beste isoleren met isolatieplaten. PIR, XPS en EPS platen zijn hier uitermate geschikt voor. Deze isolatieplaten zijn eenvoudig aan te brengen met behulp van High tack lijm. Deze methode kunt u ook toepassen bij een houten garagedeur. Wilt u een hoge isolatiewaarde bereiken. Kies dan voor PIR platen. Hiermee kunt u dun isoleren en een maximale Rd-waarde bereiken. Een andere mogelijkheid is om de oude garagedeur te vervangen door een nieuwe. U kunt hierbij kiezen voor een sectionale garagedeur. Dit zijn deuren voorzien van dubbele wanden gevuld met een isolatiemateriaal zoals PIR isolatie.

Komt u er niet uit?

0 Veelgestelde vragen over garage isolatie

De garage isoleren kan om verschillende redenen belangrijk zijn. 

Minder verlies van warmte: Een ongeïsoleerde garage wat aangrenst aan de woning kan een koudebrug vormen. Dit komt omdat de woning sneller afkoelt wanneer het in de garage kouder is. Door het aanbrengen van isolatie blijft de garage warmer en hoeft u in de woning minder te stoken. De temperatuur blijft in de woning en garage op peil en levert daarnaast een mooie besparing op uw energierekening.

Een constant vochtgehalte: Door het isoleren van de garage worden vocht probelemen voorkomen. Het vochtgehalte blijft constant wat een gezonder leefklimaat oplevert. Daarnaast worden opgeslagen spullen in de garage niet aangetast door vochtschade.

Door de garage te isoleren blijft het aangenaam warm, tochtvrij en droog. Hierdoor kunt u de ruimte in de garage ook voor andere doeleinden gaan gebruiken. Zoals er een hobby, klus- of speelkamer van te maken.

Een garage isoleren kan door platdak isolatie, voorzetwand isolatie en betonvloer isolatie aan te brengen. Deze toepassingen hebben alle drie een ander kostenplaatje, maar ook allemaal hun eigen werkwijze van isoleren en aanbrengen. In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde minimum en maximum prijzen van garage isolatie dat nu beschikbaar is in onze webshop. Alle prijzen zijn berekend voor een afname van 50m² (bijgewerkt op en prijsweergave van 04-11-2022)

Platdak binnenzijde Prijs per 50m² Platdak buitenzijde Prijs per 50m²
✔️ Steenwol €185,50   -  €736,50 ✔️ EPS €334,50  -  €937,00
✔️ Glaswol €130,50   -  €807,50 ✔️ XPS €176,00  -  €981,50
✔️ Katoen €273,00   -  €1247,50 ✔️ PIR €471,50  -  €1833,50
✔️ Houtvezel €348,50   -  €1192,50    
Betonvloer   Voorzetwand  
✔️ EPS €334,50   -  €937,00 ✔️ PIR + Gips €862,00   - €2361,00
✔️ XPS €176,00   -  €981,50 ✔️ PIR + Fermacell €1153,50 - €2703,00
✔️ Fermacell  €1105,00 -  €1502,50 ✔️ PIR + Underlayment €1931,00 - €3553,00
✔️ PIR + Spano €1672,50 -  €2741,00 ✔️ PIR + OSB €1169,00 - €3007,00

Hoe u het best een garagedeur kunt isoleren hangt vooral af van het materiaal. Een metalen garadeur kunt u het beste isoleren met isolatieplaten. PIRXPS en EPS platen zijn hier uitermate geschikt voor. Deze isolatieplaten zijn eenvoudig aan te brengen met behulp van High tack lijm. Deze methode kunt u ook toepassen bij een houten garagedeur. Wilt u een hoge isolatiewaarde bereiken. Kies dan voor PIR platen. Hiermee kunt u dun isoleren en een maximale Rd-waarde bereiken. Een andere mogelijkheid is om de oude garagedeur te vervangen door een nieuwe. U kunt hierbij kiezen voor een sectionale garagedeur. Dit zijn deuren voorzien van dubbele wanden gevuld met een isolatiemateriaal zoals PIR isolatie.

Heeft u vragen over Garage isolatie?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over garage isolatie? Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het isoleren en afwerken van u garage.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten