Voorzetwandisolatie

Wilt u een voorzetwand isoleren? U kunt met verschillende soorten isolatiematerialen een voorzetwand van isolatie voorzien. De meest gebruikte materialen zijn glaswol, steenwol, houtvezel- of katoenisolatie. Deze wolsoorten zijn goed geluidsisolerend, maar nemen wel meer ruimte in beslag. Daarnaast kunt u ook kiezen voor PIR platen. Met PIR kunt u slank isoleren, waardoor u minder binnenruimte inlevert. PIR platen verlijmen wij overigens ook met plaatmateriaal, zoals PIR + Gips, PIR + Fermacell, PIR + OSB en PIR + Underlayment. Met deze kant-en-klare produkten kunt u een voorzetwand in één handeling isoleren en afwerken.

Bekijk hier ons ruime assortiment

Voorzetwand isolatie

Wat is een voorzetwand?

Een voorzetwand is een wand die aan de binnenkant van de woning voor een bestaande muur wordt geplaatst. Een voorzetwand wordt meestal als oplossing gebruikt bij slecht geïsoleerde muren, vochtige muren en gehorige muren. Een voorzetwand bestaat meestal uit een raamwerk van houten balken of metal stud profielen gevuld met isolatiemateriaal. Deze wordt geplaatst met een paar centimeter spouw aan de binnenkant van de buitenmuur. Vervolgens wordt de wand afgewerkt met een plaatmateriaal zoals bijvoorbeeld, gipsplaten of Fermacell platen. Door een voorzetwand te plaatsen levert u wel wat binnenruimte in, maar krijgt er veel comfort voor terug.

Voorzetwand isoleren

Een voorzetwand kunt u met verschillende isolatiematerialen isoleren. Minerale wolsoorten zoals glaswol of steenwol zijn hier uitermate geschikt voor. De materialen zijn goedkoop in aanschaf en beschikken over goede thermische- en geluidsisolerende eigenschappen. Daarnaast is het een licht en flexibel materiaal wat zich goed laat klemmen in de constructie. Met iets betere eigenschappen, maar duurder in aanschaf zijn de ecologische isolatiematerialen katoen- en houtvezel isolatie. Deze materialen gemaakt van 100% natuurlijke en circulaire grondstoffen zijn uiterst milieuvriendelijk en duurzaam. Het kan vocht reguleren en beschikt over een hoge warmteopslagcapaciteit. Katoen- of houtvezel isolatie is inzetbaar voor zowel thermische- als geluidsisolatie. Om zo weinig mogelijk binnenruimte in te leveren Kunt u een voorzetwand ook isoleren met PIR platen of PIR maatwerk. Met deze materialen kunt u dunner isoleren en toch een hoge Rd-waarde bereiken. PIR wordt toegepast als warmte isolatie.

Komt u er niet uit?

Wanneer een voorzetwand plaatsen?

Wanneer u woning het technisch niet toelaat om uw buitenmuren te isoleren. Of onwille van de kosten, het vele arbeid en aanpassingen van uw woning, kunt u kiezen de buitenmuur langs binnen te isoleren. Dit doet u door een voorzetwand te plaatsen.  Een voorzetwand voorzien van goede isolatie zorgt voor een besparing op uw energierekening. Gemiddeld genomen kunt u bij een Rd-waarde van 3,5 op jaarbasis 9 tot 10 euro per vierkante meter besparen. Dit betekent dat u met een woonoppervlakte van zestig vierkante meter ongeveer 540 tot 600 euro op jaarbasis kunt besparen.

Wat kost voorzetwand isolatie?

De kosten om een voorzetwand te isoleren hangt af van het type isolatiemateriaal wat u wilt gebruiken. De keuze in aanbod is groot en elk type isolatie heeft weer een ander kostenplaatje. Wat de kosten van voorzetwand isolatie precies zijn, is natuurlijk niet exact te zeggen. De precieze prijs hangt onder meer ook af van de dikte en het aantal vierkante meters van het gekozen isolatiemateriaal. In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde minimum en maximum prijzen van voorzetwand isolatie met een oppervlakte van 50m².

bijgewerkt op een prijsweergave inclusief btw van (22-06-2022)

✔️ PIR isolatie €489,50   – €1825,50
✔️ Steenwol isolatie €177,00   – €971,00
✔️ Glaswol isolatie €117,00   – €763,50
✔️ Katoen isolatie €354,00   – €1247,00
✔️ Houtvezel isolatie €348,50   – €1028,50
✔️ PIR + Gips €814,50   – €2312,00
✔️ PIR + Fermacell €1043,00 – €2402,00
✔️ PIR + OSB €1249,15 – €2497,25
✔️ PIR + Underlayment €1651,50 – €3089,50

* Al deze isolatiematerialen uitgezonderd PIR maatwerk (2 tot 4 werkdagen) zijn uit voorraad leverbaar. Voor 12:00 besteld is de volgende werkdag in huis.

Geluidsisolatie voorzetwand

Een voorzetwand voorzien van geluidsisolatie is vaak de oplossing voor het verminderen van geluidsoverlast. Overlast wordt veroorzaakt door geluid dat zich verplaatst via de muur. Dit geluid kan afkomstig zijn van passerende autos, spelende kinderen of van aangrenzende buren. Door een geluidsisolerende voorzetwand te plaatsten kunt u dit geluid verminderen. Een voorzetwand plaatst u aan de binnenkant voor de buitenmuur of voor een tussenmuur die grenst met de buren. Geluidsisolatie zoals steenwolplaten, acoustifit glaswolplaten, katoen- of houtvezelplaten zijn hier uitemate geschikt voor. Deze isolatiematerialen absorberen het geluid en zorgen ervoor dat u minder overlast ervaart. Naast geluidsisolatie isoleren deze materialen ook goed tegen warmte en kou.

Voorzetwand plaatsen met glas of steenwol

Een voorzetwand plaatsen met glaswol of steenwol maakt u eerst met houten balken of metalen profielen een raamwerk. Deze plaatst u voor de binnenzijde van de buitenmuur. Laat hierbij een ruimte van circa 2-3 cm vrij tussen de buitenmuur en het raamwerk. Deze ruimte is belangrijk om een ventilerende luchtspouw te creëren. Maak in de buitenmuur een aantal stootvoegen vrij om de luchtstroom van buiten op gang te krijgen.

Wij raden u aan om tussen het raamwerk en de buitenmuur een dampopen folie te gebruiken. Deze folie houdt vocht van buitenaf tegen, maar geeft vocht wel de mogelijkheid van binnen naar buiten toe te condenseren.

Glas- of steenwol plaatst u vervolgens tussen uw raamwerk. Snijd het isolatiemateriaal op maat met een isolatiemes zodat alle ruimtes goed worden opgevuld. Als laatste brengt u een dampremmende folie aan. Deze folie houdt vocht van binnenuit tegen, condensatie krijgt hierdoor geen kans om in het isolatiemateriaal te trekken. Plak na het aanbrengen van folie naden en overlappen goed af met een bijbehorende isolatietape

U kunt nu uw voorzetwand afwerken met een plaatmateriaal naar keuze.

Voorzetwand plaatsen met PIR platen

Een voorzetwand plaatsen met PIR-platen is eenvoudig en snel te realiseren. PIR is een stevige hardschuimen plaat die u rechtstreeks tegen een rachelwerk kunt monteren. Gebruik hiervoor geïmpregneerde ventilatielatten als rachelwerk, deze latten zijn voorzien van een inkeping om de luchtstroom achter het isolatiemateriaal op gang te houden. Maak hiervoor wel een aantal stootvoegen in de buitenmuur vrij.

Vervolgens kunt u de PIR platen tegen het rachelwerk bevestigen. Dit doet u door ze te lijmen of met behulp van schroeven. Tussen de platen brengt u een ril met flexibele purschuim aan en plak de naden aan de zichtzijde af met aluminium tape. Als de wand staat vult u de kieren rondom af met flexibele purschuim. Zo creëert u een goed isolerend, lucht- en dampdicht geheel.

U kunt nu uw voorzetwand afwerken met een plaatmateriaal naar keuze.

Voor- en nadelen voorzetwand isolatie

Minder stookkosten Aangenamer leefklimaat
+  Eenvoudig te realiseren  U levert wat binnenruimte in

Kan ik subsidie op voorzetwand isolatie krijgen?

U kunt subsidie krijgen voor het aanbrengen van voorzetwand isolatie. Als u het slim aanpakt kunt u ongeveer €25,- per m² van de investering terugkrijgen via de ISDE-subsidie. Dit is een subsidie van de rijksoverheid. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u binnen twaalf maanden twee of meer ruimtes van uw huis laten isoleren. Hierbij kunt u ook denken aan, vloerisolatie of dakisolatie. Als u besluit om alleen voorzetwand isolatie aan te brengen, dan moet u uw aanvraag compleet maken met nog een andere isolatiemaatregel, zoals het aanschaffen van een zonneboiler, warmtepomp of een aansluiting op het warmtenet. Lees meer over subsidies..

Binnenmuur isoleren

Een binnenmuur isoleren en afwerken in één handeling? Dat kan met onze verlijmde PIR isolatieplaten. Wij bieden u een groot assortiment met verlijmde PIR isolatieplaten speciaal voor binnenmuren. Veel gebruikte plaatmaterialen zijn gipsplaten, gipsvezelplaten, OSB en underlayment. Gips- en gipsvezelplaten geven direct een mooie afwerking. OSB en underlayment zijn voorzien van een stootvaste toplaag. Combineren is natuurlijk ook een mogelijkheid. U isoleert een binnenmuur met PIR + OSB en werkt deze vervolgens af met een gipsplaat.

Een binnenmuur isoleren doet u door een voorzetwand te plaatsen. Met PIR + Gips, PIR + Fermacell, PIR + OSB of PIR + Underlayment kunt u dit snel en eenvoudig realiseren. Hiernaast vindt u een instructievideo waar wij stap-voor-stap uitleggen hoe u dit kunt realiseren.

Voordelen van een binnenmuur isoleren met verlijmde PIR isolatieplaten

  • U kunt in één handeling isoleren en afwerken
  • Stootvaste, mooie afwerking van de isolatie
  • Kant-en-klaar geleverd. U bespaart tijd en is minder arbeidsintensief.

Komt u er niet uit?

0 Veelgestelde vragen over Voorzetwand isolatie

Een voorzetwand is een wand die aan de binnenkant van de woning voor een bestaande muur wordt geplaatst. Een voorzetwand wordt meestal als oplossing gebruikt bij slecht geïsoleerde muren, vochtige muren en gehorige muren. Een voorzetwand bestaat meestal uit een raamwerk van houten balken of metal stud profielen gevuld met isolatiemateriaal. Deze wordt geplaatst met een paar centimeter spouw aan de binnenkant van de buitenmuur. Vervolgens wordt de wand afgewerkt met een plaatmateriaal zoals bijvoorbeeld, gipsplaten of Fermacell platen.

In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde minimum en maximum prijzen van voorzetwand isolatie met een oppervlakte van 50m². bijgewerkt op een prijsweergave inclusief btw van (22-06-2022)

✔️ PIR isolatie €489,50   – €1825,50
✔️ Steenwol isolatie €177,00   – €971,00
✔️ Glaswol isolatie €117,00   – €763,50
✔️ Katoen isolatie €354,00   – €1247,00
✔️ Houtvezel isolatie €348,50   – €1028,50
✔️ PIR + Gips €814,50   – €2312,00
✔️ PIR + Fermacell €1043,00 – €2402,00
✔️ PIR + OSB €1249,15 – €2497,25
✔️ PIR + Underlayment €1651,50 – €3089,50

Wanneer u woning het technisch niet toelaat om uw buitenmuren te isoleren. Of onwille van de kosten, het vele arbeid en aanpassingen van uw woning, kunt u kiezen de buitenmuur langs binnen te isoleren. Dit doet u door een voorzetwand te plaatsen.  Een voorzetwand voorzien van goede isolatie zorgt voor een besparing op uw energierekening.

U kunt subsidie krijgen voor het aanbrengen van voorzetwand isolatie. Als u het slim aanpakt kunt u ongeveer €25,- per m² van de investering terugkrijgen via de ISDE-subsidie. Dit is een subsidie van de rijksoverheid. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u binnen twaalf maanden twee of meer ruimtes van uw huis laten isoleren. Hierbij kunt u ook denken aan, vloerisolatie of dakisolatie. Als u besluit om alleen voorzetwand isolatie aan te brengen, dan moet u uw aanvraag compleet maken met nog een andere isolatiemaatregel, zoals het aanschaffen van een zonneboiler, warmtepomp of een aansluiting op het warmtenet. Lees meer over subsidies..

 

Heeft u vragen over voorzetwand isolatie?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over voorzetwand isolatie. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het isoleren van voorzetwanden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten