PIR renovatieplaat

Bent u van plan uw hellend dak van buitenaf opnieuw te gaan isoleren? Dan kunnen wij u de oplossing bieden door PIR renovatieplaten te leveren. Deze platen zijn voorzien van verlijmde panlatten (tengels) en zijn licht van gewicht. Is uw dakbeschot nog in goede staat, dan kunt u snel en eenvoudig PIR renovatieplaten er op aanbrengen. Deze oplossing zorgt voor een warm huis en een flinke besparing op uw energierekening.


Na-isoleren met PIR renovatieplaten

Reden om PIR renovatieplaten aan te brengen

In een niet of minder goed geisoleerd hellend dak gaat ongeveer 30% warmte verloren, met name in woningen die in de vroegere jaren zijn gebouwd. Destijds werd geen isolatiemateriaal gebruikt. Dat is ook de reden waarom mensen gaan renoveren en na-isoleren, vooral met de stijgende energieprijzen van vandaag de dag.
U kunt ervoor kiezen om uw hellend dak van binnuit te gaan isoleren of van buitenaf. Het laatste is natuurlijk een uitstekende optie als uw bestaand dakschot nog in goede staat is. Of omdat u juist van binnenuit de woning niet wilt afbreken en/of troep wilt maken, brengt het na-isoleren met PIR renovatieplaten van uw hellend dak veel voordelen.
De plaat is eenvoudig aan te brengen en te bevestigen. Het dakbeschot blijf intact en de isolatiewaarde gaat enorm omhoog. Daardoor kunt u veel geld gaan besparen op uw energierekening.

Aanbrengen van PIR renovatieplaten

Voor het aanbrengen van PIR renovatieplaten moet u altijd controleren of het dakbeschot nog genoeg draagkracht heeft. Is dat het geval, dan kunt u de dakpannen, panlatten en daktengels verwijderen. Daarna bevestigt u een voetregel aan de gootzijde. Dit om de krachten van het afschuiven te verminderen. Vervolgens plaatst u de renovatieplaten met de tengels naar boven op het dakbeschot. Een plaat is van drie tengels voorzien. Hiervan steekt één tengel aan de lange zijde er half erover heen. Dit is om de volgende plaat te laten aansluiten onder de tengel. Op deze manier werkt u de naden tussen de platen uit het zicht en worden luchtkieren voorkomen. Voor het vastmaken van renovatieplaten kunt u gebruikmaken van dakschroeven. Wij adviseren voor platen tot 9 cm dik een schroef toe te passen met een minimale lengte van 16 cm om de stevigheid te garanderen. Vervolgens brengt u de panlatten horizontaal aan op de tengels. Deze bevestigt u op elke kruising van een tengel met een draadnagel, schroef of door middel van nieten. Controleer het nieuwe dak op naden en kieren en dicht deze af met een flexibele purschuim. U bent nu klaar om de dakpannen te leggen.

Eventuele aandachtspunten

Voor dakhellingen met een afschot minder dan 25° dient u een dampopen folie te gebruiken. Regenwater kan bij hellingen lager dan 25° minder goed wegstromen. De folie zorgt er dan voor dat het water niet bij uw constructie kan komen. 

U wilt natuurlijk een zo hoog mogelijke isolatiewaarde halen met renovatieplaten. Daarbij speelt de dikte van de plaat een grote rol. Voor het aanbrengen van renovatieplaten dient u er wel rekening mee te houden dat het dak hoger komt te liggen. Dakgoten moeten dan waarschijnlijk worden aangepast zodat deze op meer afstand van de woning komen. Zo kan regenwater niet over de dakgoot heen stromen.

Wilt u toch liever van binnuit gaan isoleren? Kijk dan eens bij onze overige isolatiematerialen zoals PIR + OSBPIR + Gips of steenwol en glaswol.

Heeft u nog vragen over het verwerken van PIR renovatieplaten? Neem gerust contact met ons op.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 13

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 13

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren