PIR platen 2-zijdig aluminium

PIR 2-zijdig aluminium kopen? Deze PIR platen zijn aan twee zijden bekleed met een aluminium cachering. Deze toplaag beschermt de PIR tegen vocht en zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Dit komt doordat aluminium reflecteert. PIR 2-zijdig aluminium kunt u gebruiken voor veel toepassingen zoals isolatie voor daken, muren en vloeren. Wij verkopen uit ons assortiment verschillende uitvoeringen en diktes van PIR platen met een tweezijdig aluminium.

Bekijk hieronder ons assortiment.

Wat is PIR 2-zijdig aluminium?

In ons assortiment vindt u PIR platen die zijn voorzien van een alumium cachering. Oftewel, de platen zijn aan beide zijdes bekleed met een aluminium toplaag. Cachering betekent niets anders dan 'bedekking'. Deze cachering is een reflecterende, gasdichte en dampdichte toplaag, opgebouwd uit meerdere lagen. PIR platen met een cachering zijn de standaard PIR platen. Platen zonder deze cachering zijn niet in ons assortiment opgenomen.

Wat zijn de voordelen van PIR 2-zijdig aluminium?

PIR platen met een aluminium cachering is vooral van belang bij de isolatie van bijvoorbeeld platte daken, omdat daar vaak nog een bitumen dakbedekking overheen komt. Wanneer het dak dan gebrand wordt, beschermd de aluminium laag tegen smelten of branden van het isolatiemateriaal. Bovendien zorgt de cachering voor een aanvullende bescherming tegen vocht. PIR platen zijn van zichzelf al vochtwerend, maar bij PIR met aluminium cachering krijgt de vochtbestendigheid nog een extra boost. De aluminium toplaag zorgt er tevens voor dat zonlicht wordt weerkaatst zodat warmte als het ware terug wordt gereflecteerd.

Waar kan ik PIR 2-zijdig aluminium voor gebruiken?

PIR platen zijn geschikt voor de meest uiteenlopende doeleinden. Praktisch elk deel van uw woning kan met PIR geïsoleerd worden. Hellende daken, platte daken, zolders, spouwmuren, wanden en vloeren zijn allen geschikt voor PIR isolatie.

Omdat PIR geen flexibel materiaal is, zullen er bij het plaatsen van deze platen kieren en naden ontstaan. Het is uiterst belangrijk om deze allemaal te dichten. Wordt dit niet (goed) afgedicht, dan zal het resultaat een stuk minder zijn. Vocht en lucht (warmte en/of kou) kunnen nog steeds uw woning binnendringen. Dicht alle kieren en naden daarom af en gebruik daar speciale tape en purschuim voor die u tevens in onze webshop kunt vinden.

 

Heeft u vragen over PIR 2-zijdig aluminium?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over PIR 2-zijdig aluminium. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het isoleren met PIR isolatie.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten