Gipsplaten

Bij Isolatienoord vindt u ook het meest bekende plaatmateriaal, want zo mag men gipsplaten toch wel noemen, in het assortiment. We onderscheiden deze gipsplaten in de AK en de RK uitvoering en bieden daarnaast ook perfecte producten voor de afwerking en bevestiging hiervan. Dat zoveel mensen gebruik maken van gipsplaten is overigens logisch. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken en licht van gewicht. Bovendien is het, niet geheel onbelangrijk, een relatief goedkoop plaatmateriaal. Uiteraard kunt u bij ons de beste kwaliteit gipsplaten kopen tegen de laagste prijs.

Gipsplaat, een zeer veelzijdig plaatmateriaal

Een gipsplaat wordt veel gebruikt voor de afwerking in gebouwen, bijvoorbeeld in scheidingswanden en plafonds. De platen hebben een kern van gips, soms met de toevoeging van glasvezels, bedekt met karton. Dit karton zorgt voor de stabiliteit en dat de trekkrachten op de juiste manier worden opgevangen. Wij verkopen gipsplaten van het merk Siniat. Deze gipsplaten zijn 100% recyclebaar en hebben een BES6001-certificaat met de vermelding ‘Uitmuntend’ voor verantwoordelijk aangekochte materialen. De platen zijn makkelijk te verwerken, zijn brandwerend en hebben een geluidsisolerende werking. Ze zorgen voor een gladde, strakke afwerking. Een gipsplaat is dankzij al deze eigenschappen een zeer veelzijdig plaatmateriaal dat bovendien aantrekkelijk is geprijsd.

Voegnaad tussen gipsplaten wegwerken weg met voegenvuller

Gipsplaten met de aanduiding AK hebben afgeschuinde kanten op de lange zijdes. De dikte van deze platen is 12,5 millimeter. De AK platen worden vaak gebruikt voor de afwerking van isolatie van wanden en plafonds. Met speciale gipsschroeven worden de platen eenvoudig bevestigd op zowel hout als staal. De afgeschuinde kanten worden tegen elkaar gemonteerd waardoor een voegnaad ontstaat. Die naad is vervolgens makkelijk weg te werken met een voegenvuller of met gipspleisters

Kiezen voor een afgeschuinde of voor een ronde kant?

Naast de AK gipsplaten leveren wij ook RK gipsplaten. De RK platen hebben aan beide lengtezijden ronde kanten. Deze platen zijn 9,5 millimeter dik. Ze worden vaak gebruikt als afwerking van plafonds. Ook voor deze platen geldt dat ze makkelijk worden bevestigd met gipsschroeven. De naad die bij het gebruik van RK gipsplaten ontstaat wordt meestal met rust gelaten en wordt zelfs als sierlijk beschouwd. Het voordeel daarvan is dat de plaat verder niet afgewerkt hoeft te worden met een gipspleister o.i.d.
AK en RK gipsplaten hebben behalve de kanten en dikte dezelfde eigenschappen. Ze zijn makkelijk te verwerken en zeer licht van gewicht. Dankzij de grootte van de platen zijn grote oppervlakken snel voorzien van gipsplaten.

Schroeven zijn geschikt voor beide gipsplaten

Gipsplaten kopen en monteren? Doe dan bij voorkeur een beroep op schroeven van het merk PGB. De lengtes van de schroeven variëren tussen de 25 en 170 millimeter. U krijgt ze geleverd per 200 of per 1000 stuks. De schroeven zijn uitstekend op hun taak berekend. Ze zijn PH gefosfateerd met een fijne of grove draad. Als u aan de slag gaat met het bevestigen van gipsplaten houdt er dan rekening mee dat per vierkante meter tussen de 15 en 20 schroeven nodig zijn. De schroeven kunnen zowel voor de AK als RK gipsplaten worden gebruikt.  

De beste producten voor zeer aantrekkelijke prijzen

Gipsplaten kopen? Vergeet dan niet om ook accessoires om gipsplaten af te werken aan te schaffen. Ook hierin bieden we de beste producten voor de scherpste prijzen. In ons assortiment onder meer zelfklevend voegband, acrylaatkit, afwerkmortel, voegenvuller, uitvlakmiddel en voorstrijkmiddel. Eén van de meest gebruikte producten uit dit rijtje is acrylaatkit. We bieden deze kit aan van het merk Connect. De kit is overschilderbaar en dient tegelijk als voeg-, vul- en reparatiemiddel. Het dient om te dichten, vullen, repareren, voegen. Ook naden, scheuren en gaatjes zijn zo gevuld met deze acrylaatkit. De kit is vooral bedoeld voor gebruik binnenshuis, hoewel toepassing buiten ook mogelijk is. De kit is goed verwerkbaar en geurloos.

Maak gebruik van zelfklevend gaasband

Zelfklevende gaasband wordt gebruikt om de naden van afgeschuinde gipsplaten en hoeken mee af te plakken alvorens u ze verder afwerkt en opvult. Dankzij gebruik van gaasband ontstaat een betere hechting van de voegenvuller en worden scheuren in uw afwerking voorkomen. De gaasband kan zowel horizontaal als verticaal toegepast worden. Een rol is verkrijgbaar met 45 of 90 strekkende meter van 48mm breed.

Ander plaatmateriaal

Bent u op zoek naar ander plaatmateriaal zoals gipsvezelplaten, constructieplaten, houtvezelcementplaten en bouwhout? Dan bent u ook bij ons aan het juiste adres. Of u nu onze scherp geprijsde gipsplaten besteld of andere producten, vergeet in ieder geval niet ook de benodigde producten voor afwerken en monteren. Ook daarin zijn wij de goedkoopste.

Verschil gipsplaten en gipsvezelplaten

In ons aanbod plaatmateriaal vindt u ook gipsvezelplaten. Deze platen lijken erg op de gewone gipsplaat, maar zijn wel stootvaster, veel sterker en daarmee ook zwaarder. Waar de gipsplaat bestaat uit gips bekleed met karton, bestaat een gipsvezelplaat uit gips, vermengd met cellulosevezels en gerecycled papier dat vervolgens is bedekt met karton. Voor de bevestiging van gipsvezelplaten zijn ook andere schroeven nodig dan de normale gipsschroeven.
De gipsvezelplaten die wij leveren zijn brandwerend en geluidsisolerend.  

Symbool voor onze groei

Het aanbod plaatmateriaal staat symbool voor de groei die wij als bedrijf hebben doorgemaakt. Klein begonnen met enkel minerale wolsoorten zoals steenwol en glaswol, zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een grote speler op de markt met een breed en alsmaar groeiend assortiment. Wat echter wel hetzelfde is gebleven, is onze nuchtere inslag én dat wij de beste kwaliteit willen leveren tegen de beste prijzen. Dit maakt dat wij al jarenlang tevreden en terugkerende klanten hebben. Bent u de volgende tevreden klant?
Ondernemen doen we met Friese nuchterheid en duurzaamheid is voor ons ontzettend belangrijk, net als eerlijkheid en veiligheid. We doen alleen zaken met gerenommeerde en betrouwbare bedrijven die in dezelfde lijn ondernemen om u zo altijd het neusje van de zalm te kunnen bieden.
Behalve voor gipsplaten ben je bij ons ook aan het juiste adres als het gaat om advies over en de aanschaf van andere kwaliteits producten zoals PIR, XPS, EPS steen- en glaswol, houtvezel en katoen isolatie.

 

Heeft u vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.