Gipsplaten

Gipsplaten zijn het meest bekende plaatmateriaal om isolatieklussen binnenshuis mee af te werken. In ons assortiment vindt u gipsplaten met afgeschuinde kanten (AK) en met ronde kanten (RK). Tevens kunt u bij ons groene gipsplaten kopen en uiteraard kunt u ook voor de afwerking van gipsplaten bij ons terecht.

Gipsplaten

Gipsplaten zijn platen van gips en karton. Het gips bevindt zich in de kern van de plaat en is aan beide zijdes bekleed met karton. Dit karton zorgt voor de stabiliteit en zorgt er tevens voor dat de trekkrachten op de juiste manier worden opgevangen.
Gipsplaten worden veel gebruikt voor de afwerking in gebouwen en woningen, bijvoorbeeld scheidings- en voorzetwanden en plafonds.

Gipsplaat

Wij verkopen gipsplaten van het merk Siniat met afgeschuinde kanten, afgekort tot AK, en gipsplaten met ronde kanten, ook wel RK genoemd. Deze gipsplaten zijn 100% recyclebaar en hebben een BES6001-certificaat met de vermelding ‘Uitmuntend’ voor verantwoordelijk aangekochte materialen. De platen zijn makkelijk te verwerken, zijn brandwerend en hebben een geluidsisolerende werking. Ze zorgen voor een gladde, strakke afwerking. Een gipsplaat is dankzij al deze eigenschappen een zeer veelzijdig plaatmateriaal dat bovendien aantrekkelijk is geprijsd.

Groene gipsplaat

In ons assortiment vindt u ook groene gipsplaten van Siniat. Een groene gipsplaat is speciaal geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers, toiletten en washokken. Groene gipsplaten zijn voorzien van een geïmpregneerde laag, waardoor ze vochtbestendig zijn; ze nemen geen vocht op. De groene gipsplaten van Siniat herkent u behalve aan de groene kleur, ook aan de toevoeging WR, zoals bijvoorbeeld de Siniat WR 260x60cmx12,5mm AK.

Badkamer gipsplaat

Voor badkamers adviseren wij groene gipsplaten. Zoals in de voorgaande alinea omschreven zijn deze groene gipsplaten bedoeld voor vochtige ruimtes.

Gipsplaten plafond

Gipsplaten worden veelvuldig gebruikt om het plafond af te werken. Hiervoor kunt u zowel gipsplaten AK als RK gebruiken. Met speciale gipsschroeven worden de platen eenvoudig bevestigd op zowel hout als staal. Gebruikt u AK gipsplaten dan worden de afgeschuinde kanten tegen elkaar gemonteerd waardoor een voegnaad ontstaat. Die naad is vervolgens makkelijk weg te werken met een voegenvuller of met gipspleisters. Bij gebruik van RK gipsplaten ontstaat ook een naad, maar die wordt meestal als sierlijk beschouwd met niet verder afgewerkt.

Wat kost een gipsplaat?

Omdat gipsplaten in verschillende maten verkrijgbaar zijn, hangt er niet aan iedere gipsplaat hetzelfde prijskaartje. Zo kost de kleinste gipsplaat bij ons maximaal €3,10, de prijs wordt lager bij een hogere afname. In onderstaande tabel ziet u een prijsoverzicht van de gipsplaten per stuk met tussenhaakjes de prijs per stuk met staffelkorting.

Wat kost een gipsplaat per m2?

Hoewel gipsplaten meestal met een stuksprijs worden verkocht, kan het soms handig zijn om de vierkante meterprijs van gipsplaten te weten. Hieronder ziet u de vanaf prijs per m2 van onze gipsplaten.

Hoe dik is een gipsplaat?

Gipsplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De diktes zijn minder variabel. De gipsplaten met afgeschuinde kanten (AK) hebben een standaard dikte van 12,5mm. Gipsplaten met ronde kanten (RK) zijn 9,5mm dik. De groene gipsplaten voor in de badkamer zijn net als AK gipsplaten 12,5 mm dik.