PIR + Fermacell

Met PIR + Fermacell platen kunt u isoleren en afwerken in één handeling. PIR + Fermacell platen zijn Fermacell gipsvezelplaten verlijmd op PIR isolatieplaten. Deze combinatie van verlijmde isolatieplaten kunt u gebruiken voor het isoleren en afwerken van voorzetwanden, plafonds of het van binnenuit isoleren van hellende daken. PIR + Fermacell is verkrijgbaar in verschillende diktes en randafwerkingen. Zo vindt u in ons assortiment PIR + Fermacell platen met rondom rechte kanten, twee afgeschuinde kanten, vier afgeschuinde kanten of een plaat met een facetrand.

Bekijk hieronder ons ruime assortiment

Wat kan ik met PIR + Fermacell isoleren?

U kunt met PIR + Fermacell platen verschillende ruimtes van de woning isoleren en afwerken. Een ongeïsoleerde woning met enkel een buitenmuur kunt u prima van binnenuit voorzien van PIR + Fermacell platen als voorzetwand. PIR + Fermacell met rechte als afgeschuinde kanten zijn hier uitermate geschikt voor. Voor het (na)isoleren van plafonds met een houten of betonnen ondergrond vindt u in ons assortiment PIR + Fermacell facet. Dit zijn platen met een rondom 45 graden facetrand en kunnen direct na het plaatsen worden afgeschildert met een plafond saus. Op deze manier creëert u een mooi strak esthetisch aanzicht. Daarnaast kunt u met PIR + Fermacell platen ook het hellende dak vanuit de binnenzijde isoleren en afwerken. Ons assortiment PIR + Fermacell biedt een tal van mogelijkheden voor na-isolatie. U kunt zowel PIR + Fermacell gebruiken met een afgeschuinde kant of met een rechte kant. Platen met afgeschuinde kanten kunt u na het plaatsen afwerken met stucmaterialen van Fermacell. 

 

Komt u er niet uit?

Wat kost PIR + Fermacell?

PIR + Fermacell platen zijn een goede oplossing als u snel en efficiënt uw isolatieklus wilt klaren. Het is, omdat het een maatwerk product betreft een duurder alternatief dan wanneer u deze los van elkaar koopt. Of als u kiest voor een ander isolatiemateriaal zoals XPS, EPS, steenwol of glaswol. Deze materialen zijn in vergelijking met PIR + Fermacell vele malen goekoper. Maar zijn in de verwerking meer tijdsrovend en arbeidsintensief. Het grootste voordeel van PIR + Fermacell platen is dat u kunt isoleren en afwerken in één handeling. Daarnaast haalt u met PIR + Fermacell een optimale isolatiewaarde en kunt u relatief dun isoleren ten opzichte van andere isolatiematerialen. In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde minimum en maximum prijzen van PIR + Fermacell in verschillende uitvoeringen met een dikte van 2 t/m 14cm. Alle prijzen zijn berekend voor een afname van 50m² (bijgewerkt op en prijsweergave van 01-06-2022)

Uitvoeringen PIR + Fermacell en prijs dikte 2 t/m 14cm

✔️ PIR + Fermacell rechte kant      €1043,00   – €2402,00
✔️ PIR + Fermacell 2AK €1128,50   – €2453,00
✔️ PIR + Fermacell 4AK €1150,50   – €2495,50
✔️ PIR + Fermacell Facet €1366,00   – €2675,50

Wat kost PIR + Fermacell per m2?

Zoals gezegd staan in bovenstaande tabel de prijzen voor 50m² PIR + Fermacell platen. Maar waar komt de vierkante meter prijs dan op neer? Hieronder vermelden we van PIR + Fermacell de gemiddelde minimum en maximum prijzen per vierkante meter:

✔️ PIR + Fermacell recht €20,86 – €48,04
✔️ PIR + Fermacell 2AK €22,57 – €49,06
✔️ PIR + Fermacell 4AK €23,01 – €49,91
✔️ PIR + Fermacell Facet €27,32 – €53,51

 

Voordelen PIR + Fermacell

✔️ Eenvoudig te verwerken

✔️ Stootvast en goed belastbaar

✔️ Tijdsbesparend

✔️ Isoleren en afwerken in één handeling

Voordelen van PIR + Fermacell platen

Wat is verschil tussen PIR + Fermacell en PIR + Gips?

Wat is het verschil tussen PIR + Fermacell en PIR + gips? Gipsplaten worden gemaakt van gips, bindmiddel en een laag karton als toplaag. Fermacell gipsvezelplaten worden gemaakt van gips, papiervezels en water. Beide materialen lijken veel op elkaar maar hebben toch verschillen. Een gipsvezelplaat is sterker en heeft meer draagkracht dan een gipsplaat. Daarintegen is een gipsplaat weer veel lichter en handzamer dan een gipsvezelplaat. Als het gaat om de brandveiligheid, vochtbestendigheid en geluidsdemping dan scoort de gipsvezelplaat vele malen beter dan de gipsplaat. Als het laatste belangrijk voor u is, dan kunnen wij u zeker gipsvezelplaten van Fermacell aanraden. Kijken we naar de kosten van beide materialen dan zijn gipsplaten goedkoper. Is prijs voor u belangrijk, kijk dan even bij gipsplaten. Voor de verlijming van PIR met gipsvezelplaten- of gipsplaten worden voor beide maatwerk producten PIR platen gebruikt met een tweezijdig aluminium cachering. Deze cachering is dampdicht en zorgt daarnaast voor reflectie wat een hogere isolatiewaarde oplevert.

Komt u er niet uit?

Heeft u vragen over PIR + Fermacell?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over PIR + Fermacell platen. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het isoleren met PIR + Fermacell.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten