Radiatorfolie

Radiatorfolie is een simpele, doch zeer effectieve manier om energie te besparen. Met radiatorfolie kunt u ervoor zorgen dat uw radiatoren geen of minder warmte meer naar buiten toe verliezen. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Radiatorfolie kopen

Iedereen die wel eens voor een radiator heeft gestaan, weet hoeveel warmte er vanaf kan stralen. Heel handig, want zo warmt de ruimte op. Maar deze warmte verspreidt zich óók via de achterkant van de radiator. En dat is zonde, want de lucht aan de achterkant van de radiator hoeft helemaal niet verwarmd te worden. Om nog maar niet te spreken over alle warmte die via de muur naar buiten verdwijnt, zeker wanneer de muurisolatie (nog) niet optimaal is. Een radiatorfolie kan dan helpen energie te besparen. Als de radiatorfolie geplaatst is, reflecteert deze de warmte die via de achterkant uitstraalt, terug de ruimte in.
Het plaatsen van de folie is een eenvoudige klus. Bovendien is radiatorfolie slechts een kleine investering, een rol folie kost nog niet eens €30,00. Maar het toepassen van radiatorfolie kan wél al binnen één winterseizoen terugverdiend zijn en een besparing van zo’n 10 m3 gas per vierkante meter opleveren, volgens Milieu Centraal.

Folie achter radiator

Radiatorfolie is een folie die u tegen de muur achter de radiator plaatst. De radiatorfolie heeft een reflecterende laag. Deze laag reflecteert de warmte afkomstig van achterkant van de radiator terug de leefruimte in. Door gebruik van een radiatorfolie achter de radiator kan het warmteverlies aan de achterkant van een radiator wel tot 95% gereduceerd worden. Er gaat dus veel minder warmte verloren dan zonder radiatorfolie, waardoor de radiator minder hard hoeft te stoken om de ruimte te verwarmen. De ruimte wordt immers ook verwarmd door de warmte die teruggekaatst wordt via de radiatorfolie. Dit zorgt voor een besparing in energiekosten. Zonder radiatorfolie gaat er veel warmte verloren naar buiten en zal de radiator harder moeten werken om de ruimte op temperatuur te houden.

Radiatorfolie aanbrengen

Radiatorfolie kunt u gemakkelijk zelf aanbrengen achter de radiator. Meet van tevoren goed de maten van de radiator op, zodat u geen radiatorfolie hoeft te verspillen. Daarna kunt u de rol radiatorfolie een beetje afrollen en de maten hierop aftekenen. Vervolgens kunt u de afgetekende stukken folie knippen of snijden. Daarna is de radiatorfolie met dubbelzijdige tape of magneetjes aan de muur te bevestigen, of gebruik folielijm om de radiatorfolie te verlijmen tegen de muur.

Reflecterende radiatorfolie

Wij verkopen de Alkreflex One reflectie radiatorfolie. De Aklreflex One bestaat uit meerdere lagen waartussen zich stilstaande lucht bevindt. De buitenzijden van deze radiatorfolie bestaan uit puur aluminium. Deze aluminiumlagen zijn verantwoordelijk voor het reflecteren van de stralingswarmte terug de ruimte in. De stilstaande lucht in de binnenste kern van de radiatorfolie zorgt voor een extra isolerende factor. Stilstaande lucht is de beste warmte isolator. Dit is dan ook precies wat het hier doet: warmte isoleren. De Alkreflex One radiatorfolie werkt dus zowel isolerend als reflecterend om zo de meeste energie te besparen. Bovendien is deze radiatorfolie water- en dampdicht.

Hoe bevestig je radiatorfolie?

Radiatorfolie kan met folielijm verlijmd worden tegen de muur achter de radiator. Plaatst u de folie direct tegen de achterkant van de radiator, dan gebruikt u best een dubbelzijdige tape. De Alkreflex One radiatorfolie kan ook met dubbelzijdige tape tegen de wand geplakt worden. Tevens kan deze radiatorfolie met magneetjes bevestigd worden.

Wat kost radiatorfolie?

De Alkreflex One radiatorfolie in onze webshop kost €25,29 per rol. Op één rol radiatorfolie zit 10x0,6 m. In totaal kunt u hiermee dus een oppervlakte van 6 vierkante meter voorzien van radiatorfolie.