Vloerisolatie

Vloerisolatie staat bij veel mensen bovenaan het isolatie wensenlijstje. Niet heel gek, aangezien een vloer vaak het koudste segment van een woning is. En koude voeten, daar zit niemand op te wachten. Vloerisolatie is gelukkig geen ingrijpende klus, relatief goedkoop en in vrijwel alle gevallen goed mogelijk. De manier van isoleren hangt af van de soort vloer. Gaat het om een houten of betonnen vloer? Belangrijk is ook of er wel of geen kruipruimte aanwezig is. Vloerisolatie wordt veelal gedaan met PIRglaswol of EPS. Komt u er niet uit, dan adviseren wij uw graag.

 

Pluspunten vloerisolatie

Warmer huis

Met vloerisolatie zal uw wooncomfort flink verbeteren. Een geïsoleerde vloer voorkomt dat er warmte verloren gaat aan de ruimte onder uw vloer. De temperatuur in de woning wordt optimaal verdeeld en de warmte blijft veel beter hangen. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat uw vloer een stuk aangenamer aanvoelt voor uw voeten.

Gezonder huis

Met een geïsoleerde vloer wordt uw huis veel droger van binnen. Vocht kan namelijk niet meer optrekken van onder uw vloer. Verschillen in luchtvochtigheid worden daarmee beperkt, wat weer heel voordelig is voor mensen met longaandoeningen of reumatische klachten.

Huisstofmijt gedijt goed op vochtige, koude vloeren. Met vloerisolatie kunt u huisstofmijt flink reduceren. Hetzelfde geldt voor schimmels. Ook die zijn gek op vocht. Dankzij de barrière die de isolatie in uw vloer vormt, heeft u geen last meer van schimmelproblemen.

Lagere energiekosten

Het spreekt natuurlijk voor zich dat een goed geïsoleerde vloer veel kan schelen in de stookkosten. Per vierkante meter vloer kunt u wel 5 tot 7 m³ gas besparen. Voor een gemiddeld huis komt dat al gauw op een besparing van 320 m³ gas per jaar, wat weer neerkomt op een bezuiniging van zomaar honderden euro’s op uw jaarrekening. Bovendien zijn er subsidies en premies beschikbaar waardoor het isoleren van uw vloer nóg aantrekkelijker wordt.

 

Heeft u vragen over het isoleren van vloeren? Neem gerust contact met ons op.