XPS isolatieplaten

XPS is beschikbaar als isolatieplaat. Omdat XPS isolatieplaten zeer drukvast en vochtbestendig zijn, is het een populair isolatiemateriaal voor onder meer (plat) dakisolatie en vloerisolatie. Ook vochtige kelderruimtes zijn uitstekend met XPS te isoleren, juist ook vanwege de drukvastheid en vochtbestendigheid. Dankzij de vochtbestendigheid van XPS platen is het materiaal beschermd tegen schimmels.
XPS isolatieplaten zijn makkelijk op hun plek te monteren. Ze zijn namelijk zeer licht en daarom ook makkelijk wendbaar. XPS is daarna makkelijk vast te maken met lijmkit en/of schroeven, welke u vindt bij onze accessoires.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 10

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 10

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

XPS dakisolatie

Een plat dak is van buitenaf met XPS platen te isoleren, zeker wanneer u gebruik maakt van de omgekeerd dakisolatie methode. Hierbij isoleert u op uw bestaande platte dak waarna de isolatielaag wordt afgewerkt met een ballast laag zoals grind, tegels of hout. De isolatielaag moet deze ballast dan uiteraard wel kunnen dragen. XPS heeft een zeer hoge druksterkte en kan veel dragen. Daarom is XPS het meest geschikte isolatiemateriaal voor deze manier van isoleren. 

XPS vloerisolatie

Een nieuw te storten betonvloer kan met XPS geïsoleerd worden. Zeker als de vloer zwaar belast zal worden, wordt XPS isolatie aangeraden. Een bestaande betonvloer kan via de kruipruimte geïsoleerd worden met XPS platen. U plaatst de XPS platen dan tegen het plafond van de kruipruimte, dus tegen de onderkant van de betonvloer. Op de pagina over vloerisolatie leest u met welke materialen u een betonvloer ook kunt isoleren of hoe u een houten vloer isoleert.

XPS badkamer isoleren

XPS platen zijn zeer geschikt voor de isolatie van de badkamer. XPS is immers goed bestand tegen vocht, en daarom ideaal isolatiemateriaal voor de badkamer. Gebruikt u XPS Marmox platen, dan kunt u na het isoleren meteen tegen de XPS plaat tegelen. De XPS Marmox platen vindt u onder de categorie ‘XPS bouwplaten’.