Dakisolatie

Dakisolatie is bij houtskeletbouw eenvoudig aan te brengen. Omdat uw dak als een open frame is opgebouwd kan isolatiemateriaal ín de constructie geplaatst worden. Zo verliest u geen ruimte, maar kunt u wel optimaal profiteren van alle voordelen van dakisolatie. Uw stookkosten worden verlaagd en uw woning behoudt zijn warmte. Met dakisolatie verkleint u de kans op vocht- en schimmelproblemen zeer sterk.

 

Profiteren van dakisolatie met steenwol of glaswol

Bij Isolatienoord kunt u zowel voor steenwol als glaswol terecht. De Naturoll van Knauf is een absolute topper in de categorie glaswol. Knauf gebruikt voor de productie hiervan ECOSE® Technology. Met een speciaal bindmiddel wordt ervoor gezorgd dat de Naturoll niet ruikt, niet prikt en niet jeukt. Het materiaal is dan ook prettig en snel te verwerken. Glaswol is brandveilig en geluidsreducerend.
Steenwol kent ook deze goede eigenschappen. Het is iets duurder dan glaswol, maar is akoestisch gezien ook iets sterker dan glaswol. Wij bieden u steenwol van het merk Rockwool tegen scherpe prijzen.

Verwerking van dakisolatie

Omdat steenwol en glaswol zeer dynamische materialen zijn, kunt u het zeer eenvoudig verwerken in uw dakconstructie. Meet voor u te werk gaat de afstand tussen de balken en/of kepers. De diepte van de balken tot aan uw dakbeschot bepaalt de dikte van uw isolatiemateriaal. Met een isolatiemes kunt u gemakkelijk glaswol of steenwol op maat snijden. Daarna plaatst u het isolatiemateriaal tussen de balken/kepers. Vervolgens gebruikt u een dampremmende folie om uw constructie lucht en dampdicht af te sluiten. Werk vervolgens u constructie netjes af met een plaatmateriaal. Denk hierbij aan gipsplaten.

Heeft u vragen over het dak isoleren voor de houtskeletbouw? Neem dan gerust contact met ons op.