Dakisolatie

U wilt graag uw dak isoleren. Heel begrijpelijk, het verhoogt uw wooncomfort en verlaagt juist uw energierekening. Dakisolatie kan op verschillende manieren en ook met diverse materialen. Wat voor u geschikt is, hangt af van een aantal factoren. Heeft u bijvoorbeeld een plat dak, of wilt u juist uw hellende dak isoleren? Zoekt u PIR isolatie of juist steenwol? Heeft u bevestigingsmateriaal, zoals dakschroeven of purschuim nodig? Op onze website kunt u alle benodigde informatie vinden. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Alle benodigdheden voor dak isolatie

Dak isolatie kent veel voordelen. Nieuwbouw woningen worden tegenwoordig standaard goed geïsoleerd. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om hun oude woning van dak isolatie te voorzien.

Het isoleren van uw woning zal zichzelf op de langere termijn altijd terugbetalen. Kiest u ervoor om het benodigde materiaal bij Isolatienoord te bestellen, dan zal het minder lang duren voordat u de kosten eruit heeft. Bij ons kunt u namelijk al het benodigde materiaal bestellen, tegen een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Ongeacht of het een woning met een plat of een hellend dak betreft, vindt u bij Isolatienoord al het materiaal dat u nodig heeft om de woning te isoleren. Minerale wolsoorten, PIR, EPS, XPS platen, folies en bevestigingsmateriaal kunt u allemaal in onze webshop bestellen. Wij leveren door heel Nederland en de producten worden binnen 1 tot 3 werkdagen bij u thuisbezorgd.

Welk materiaal heeft u nodig?

Welke materiaal u voor dak isolatie nodig heeft, is afhankelijk van uw woning en uw eigen wensen. Zo kunt u voor plat dak isolatie voor drie verschillende vormen van isolatie kiezen. Alhoewel dak isolatie van buitenaf in dat geval meestal de voorkeur krijgt, is dit ook afhankelijk van de situatie.

Wanneer u het dak niet compleet wilt vervangen, kan het ook met een plat dak beter zijn om de woning van binnenuit te isoleren. In dat geval kunt u er ook voor kiezen om andere materialen te gebruiken.

Indien u twijfelt over welke manier van isoleren in uw geval het meest geschikt is, voorzien wij u graag van advies. Samen met u gaan we na welke mogelijkheid in uw geval het meest geschikt is. Ook als u vragen heeft over het aanbrengen van de isolatielaag, kunt u contact met ons opnemen.

Ook voor andere vormen van dak isolatie kunt u bij ons terecht

Dak isolatie is slechts één van de manieren waarop een woning geïsoleerd kan worden. Voor het beste resultaat is het aan te raden om de gehele woning goed te isoleren. Behalve voor dak isolatie, vindt u in onze webshop ook nuttige informatie en het benodigde materiaal voor andere vormen van isolatie. Wilt u uw vloeren, muren of kruipruimte isoleren? Ook dan is Isolatienoord de juiste partij.

Voor informatie over dak isolatie en andere vormen van isolatie kunt u gebruik maken van onze kennisbank. Daar leest u alles over de verschillende manieren waarop u een woning kunt isoleren. Zo leest u hier onder andere welke materialen u nodig heeft en wat de voordelen en kosten van de verschillende isolatiemethodes zijn.

Plat dak isolatie

Uw platte dak kan van buiten of van binnen worden geïsoleerd, en eventueel boven de bestaande dakbedekking. De voorkeur gaat naar isoleren van buitenaf, ook wel warm dakisolatie genoemd. Bij deze methode komt de isolerende laag van bijvoorbeeld PIR of EPS aan de buitenkant van uw platte dak, dus op de dragende constructie. Isoleren op de bestaande dakbedekking met behulp van XPS platen is ook mogelijk. Uw bestaande dakbedekking functioneert dan als waterdichte afdeklaag.

Isoleren van binnenuit kennen we ook onder de noemer koud dak isolatiemethode. Hierbij plaatst u steenwol of glaswol als isolerende laag aan de binnenzijde van uw dak. U gebruikt een folie om vocht tegen te gaan.

Hellend dak isolatie

Een hellend dak wordt meestal van binnenuit geïsoleerd, vaak met steenwol en glaswol of met PIR. Het gebruik van een dampremmende folie wordt ten zeerste aangeraden. Zo weet u zeker dat condensvorming verleden tijd is en vocht niet in aanraking komt met uw isolatiemateriaal of dakconstructie. Om na het isoleren alles mooi en strak af te werken raden wij u het gebruik van onze gipsplaten aan.

Een hellend dak kan ook van buitenaf geïsoleerd worden met PIR platen. Bij een dakhelling kleiner dan 25 graden is het noodzakelijk om eerst een waterkerende dampopen folie te plaatsen.

De service van Isolatienoord

Bij Isolatienoord kunt u er zeker zijn dat de dakisolatie die u koopt van een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding is. Daarnaast bieden wij u echter ook de beste service. Bij ons weet u precies wat u kunt verwachten. Bovendien zijn we altijd bereid om uw vragen te beantwoorden en om u advies te geven voor de isolatie van uw woning. 98% van de klanten die een review over ons heeft achtergelaten, zou ons aanbevelen.

Gemiddeld beoordelen onze klanten ons met een 9,2. Wij staan bekend om onze Friese nuchterheid, uitstekende service en producten van hoge kwaliteit, en daar zijn we bij Isolatienoord trots op!

Heeft u nog vragen over het isoleren van daken? Neem gerust contact met ons op.