PIR + Gips

Wilt u in één handeling isoleren en afwerken? Dan zijn PIR + Gipsplaten de ideale oplossing! Deze kant-en-klare platen worden in onze eigen werkplaats speciaal voor u verlijmd. PIR + Gips kunt u gebruiken voor het isoleren van schuine daken, voorzetwanden, plafonds en badkamers. PIR + Gipsplaten zijn relatief licht van gewicht en daardoor eenvoudig te verwerken. In ons assortiment vindt u verschillende uitvoeringen, geschikt voor diverse toepassingen.

PIR + Gipsplaten

PIR met Gipsplaten verlijmd zijn de ideale oplossing wanneer u in één handeling wilt isoleren en afwerken. PIR + gips kunt u gebruiken voor het binnenuit isoleren van hellende daken, voorzetwanden en plafonds.

PIR + gipsplaten laten zich prima lenen voor renovatie en verbouw projecten. De platen zijn relatief licht van gewicht en daardoor eenvoudig te verwerken. Echter hebben PIR + gipsplaten wel een nadeel. Door de structuur van gips en PIR biedt het geen goede houvast om er zware belastingen aan te hangen. Om die reden kunt u beter kiezen voor PIR + OSB platen, mocht u veel aan de wand of plafond willen hangen. Wilt u een wand of plafond realiseren met PIR + gips? Zorg dan altijd voor een vlakke ondergrond waar u de platen tegenaan kunt bevestigen. Dit kunt u doen met behulp van ventilatielatten en afstandschroeven. Met een High Tack lijm of met gipsschroeven kunt u PIR met gipsplaten bevestigen tegen het rachelwerk. Gebruik een flexibele purschuim om de platen onderling lucht- en dampducht te verbinden. Daarna kunt u uw wand, zolder of plafond netjes afwerken door bijvoorbeeld te sauzen of om af te stucen met één van onze afwerkingsproducten. 

Komt u er niet uit?

Wat kost PIR + Gips?

PIR + Gipsplaten zijn een goede oplossing als u snel en efficiënt uw isolatieklus wilt klaren. Het is, omdat het een maatwerk product betreft een duurder alternatief dan wanneer u deze los van elkaar koopt. Of als u kiest voor een ander isolatiemateriaal zoals XPS, EPS, steenwol of glaswol. Deze materialen zijn in vergelijking met PIR + Gips vele malen goekoper. Maar zijn in de verwerking meer tijdsrovend en arbeidsintensief. Het grootste voordeel van PIR + Gips is dat u kunt isoleren en afwerken in één handeling. Daarnaast haalt u met PIR + Gipsplaten een optimale isolatiewaarde en kunt u relatief dun isoleren ten opzichte van andere isolatiematerialen. In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde minimum en maximum prijzen van PIR + Gips in verschillende uitvoeringen met een dikte van 2 t/m 14cm. Alle prijzen zijn berekend voor een afname van 50m² (bijgewerkt op en prijsweergave van 03-03-2022)

Uitvoeringen PIR + Gips en prijs dikte 2 t/m 14cm

✔️ PIR + Gips afgeschuinde kant (2AK)      €736,00   – €1837,00
✔️ PIR + Gips afgeschuinde kant (4AK) €936,00   – €1960,00
✔️ PIR + Gips ronde kant (2RK) €725,50   – €1819,00
✔️ PIR + Gips vochtwerend (2AK) €1001,50 – €1972,00

Wat kost PIR + Gips per m2?

Zoals gezegd staan in bovenstaande tabel de prijzen voor 50m² PIR + Gipsplaten. Maar waar komt de vierkante meter prijs dan op neer? Hieronder vermelden we van PIR + Gips de gemiddelde minimum en maximum prijzen per vierkante meter:

 

✔️ PIR + Gips afgeschuinde kant (2AK) €14,72 – €36,74
✔️ PIR + Gips afgeschuinde kant (4AK) €18,72 – €39,20
✔️ PIR + Gips ronde kant (2RK) €14,51 – €36,38
✔️ PIR + Gips vochtwerend (2AK) €20,03 – €39,44

 

Voordelen PIR + Gipsplaten

✔️ Eenvoudig te verwerken

✔️ Snel een mooi strak resultaat

✔️ Tijdsbesparend

✔️ Isoleren en afwerken in één handeling

zolder isoleren met PIR + Gips

Welke randafwerking PIR + Gips?

In ons assortiment vindt u PIR + gipsplaten in verschillende afmetingen en diktes. Ook heeft u keuze uit twee verschillende randafwerkingen; een afgeschuinde kant (AK) en een ronde kant (RK).

PIR + gipsplaat AK

Deze plaat is verkrijgbaar in twee varianten. PIR + gipsplaat met aan de lange zijden een afgeschuinde kant of helemaal rondom een afgeschuinde kant. Hierdoor ontstaat er een naad tussen de platen tijdens het aanbrengen. Deze naad kunt u met behulp van een voegenvuller en een spachtelmes netjes en vlak afwerken. Zo creëert u een mooi en strak afgewerkt geheel. Heeft u een vochtige ruimte die u wilt isoleren en afwerken? Kies dan voor onze PIR + Gipsplaat (WR) oftewel de bekende groene hydroplaat.

PIR + gipsplaat RK

Deze PIR + gipsplaat is aan de twee lange zijden voorzien van een ronde kant. De plaat wordt veel toegepast in plafonds. Tijdens het aanbrengen worden de ronde kanten tegen elkaar geplaatst. Daardoor vormt zich een fraaie naad over de lengte van de platen, die vervolgens een mooi verbroken geheel maakt in uw ruimte.

Komt u er niet uit?

Heeft u vragen over PIR + Gips?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over PIR + gipsplaten. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het isoleren met PIR + Gips.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten