PIR + Gips

Gipsplaten verlijmd op PIR platen

Gipsplaten verlijmd op PIR isolatieplaten hebben het grote voordeel dat isoleren en afwerken in één handeling gaan. PIR + gips wordt veelal gebruikt voor het isoleren van voorzetwanden en plafonds.

PIR + gipsplaten laten zich prima lenen voor renovatie en verbouw projecten. De platen zijn relatief licht van gewicht en daardoor eenvoudig te verwerken. Echter hebben PIR + gipsplaten wel een nadeel. Door de structuur van gips en PIR biedt het geen goede houvast om er zware belastingen aan te hangen. Om die reden kunt u beter kiezen voor PIR + OSB platen, mocht u veel aan de wand of plafond willen hangen. Wilt u een wand of plafond realiseren met PIR + gips? Zorg dan altijd voor een vlakke ondergrond waar u de platen tegenaan kunt bevestigen. Dit kunt u doen met behulp van lijm of gipsschroeven die wij in verschillende maten op voorraad hebben. Daarna kunt u uw wand of plafond netjes afwerken door bijvoorbeeld te sauzen of om af te stucen met één van onze afwerkingsproducten. 

Voordelen PIR + gips

  • Eenvoudig te verwerken;
  • Snel een mooi strak resultaat;
  • Relatief goedkoop;
  • Tijdsbesparend.

Nadelen PIR + gips

  • Niet geschikt voor zware belastingen;
  • Snel beschadigd.

Kies PIR + gips met de juiste randafwerking

In ons assortiment vindt u PIR + gipsplaten in verschillende afmetingen en diktes. Ook heeft u keuze uit twee verschillende randafwerkingen; een afgeschuinde kant (AK) en een ronde kant (RK).

PIR + gipsplaat AK

Deze plaat is verkrijgbaar in twee varianten. PIR + gipsplaat met aan de lange zijden een afgeschuinde kant of helemaal rondom een afgeschuinde kant. Hierdoor ontstaat er een naad tussen de platen tijdens het aanbrengen. Deze naad kunt u met behulp van een voegenvuller en een spatel netjes en vlak afwerken. Zo creëert u een mooi en strak afgewerkt geheel. Heeft u een vochtige ruimte die u wilt isoleren en afwerken? Kies dan voor onze PIR + Gipsplaat (WR) oftewel de bekende groene hydroplaat.

PIR + gipsplaat RK

Deze PIR + gipsplaat is aan de twee lange zijden voorzien van een ronde kant. De plaat wordt veel toegepast in plafonds. Tijdens het aanbrengen worden de ronde kanten tegen elkaar geplaatst. Daardoor vormt zich een fraaie naad over de lengte van de platen, die vervolgens een mooi verbroken geheel maakt in uw ruimte.

Heeft u vragen over PIR + gipsplaten? Neem gerust contact met ons op.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 91

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 91

per pagina
Van hoog naar laag sorteren