EPS

EPS is een relatief goedkoop isolatiemateriaal, wat ook wel onder de namen tempex en piepschuim bekend staat. EPS isolatiemateriaal wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo is EPS geschikt voor de isolatie van betonvloeren en voor plat dakisolatie. Met de EPS parels kunt u bodemisolatie of kruipruimte isolatie realiseren. 

 

EPS

EPS is een isolatiemateriaal dat als plaat vaak wordt gebruikt bij de isolatie van betonvloeren en bij plat dakisolatie. Ook kruipruimtes kunnen prima met EPS geïsoleerd worden.

EPS isolatie

EPS isolatie is een zeer licht isolatiemateriaal dat ongevoelig is voor vocht en schimmel. EPS is drukvast en goed beloopbaar.
Onze EPS wijkt qua kleur af van de bekendere witte tempex of piepschuim isolatie. Deze nieuwe generatie EPS isolatie is grijs door de toevoeging van grafiet poeder. Dankzij dit poeder is een hogere isolatiewaarde haalbaar ten opzichte van de witte EPS. Zo kan er met een dunnere plaat of laag een hogere Rd-waarde gerealiseerd worden.

Betekenis EPS 

EPS is de afkorting voor geëxpandeerd polystyreen.

Wat is EPS?

Zoals gezegd is EPS een isolatiemateriaal. EPS is in feite niks anders dan korrels polystyreen die samengeperst worden tot platen of parels. Dankzij de toevoeging van een blaasmiddel expanderen de korrels. Vervolgens worden de korrels EPS met behulp van stoom op temperatuur gebracht. Op die manier zet het geheel uit en blijft het aan elkaar vastkleven. Is de EPS daarna afgekoeld, dan vormt het een blok of een plaat. Opvallend aan EPS is dat het isolatiemateriaal slechts uit 2% grondstof bestaat; de overige 98% is stilstaande lucht.

EPS platen

EPS isolatie is onder andere verkrijgbaar als plaat. EPS platen zijn de meest gebruikte isolatieplaten om een nieuw te storten betonvloer te isoleren. Een bestaande betonvloer kan ook met EPS platen worden geïsoleerd, de EPS wordt dan tegen de onderkant van de vloer geplaatst, dus in de kruipruimte. Daarnaast worden EPS platen veelvuldig toegepast bij plat dakisolatie.

EPS parels

EPS is tevens verkrijgbaar als parels, ook wel EPS korrels genoemd. Met EPS parels zijn koude, vochtige en moeilijk begaanbare kruipruimte makkelijk te isoleren. Dankzij de EPS parels zijn vocht- en schimmelproblemen op te lossen of te voorkomen. Net als aan de EPS platen is aan de EPS parels grafietpoeder toegevoegd, zodat een uitstekende isolatiewaarde behaald wordt. De parels van EPS koopt u in zakken van 333 liter. Hiermee is tussen de 1,5 en 2 vierkante meter te isoleren met een laagdikte van tussen de 15 en 20 centimeter.