Wandisolatie

Houtskeletbouw wanden zijn goed te isoleren. Het maakt uw huis in de winter warmer en in de zomer koeler en houdt bovendien geluid tegen. Uw houtskelet wanden isoleert u met steenwol of glaswol. Welke wolsoort u kiest, is persoonlijk. Wilt u toch graag advies, neemt u dan gerust contact met ons op.

Goedkoop isoleren met steenwol en glaswol

Steenwol en glaswol zijn ademende, minerale wolsoorten. Met beide isolatiematerialen behaalt u hoge isolatiewaardes én optimale geluidswerende resultaten. Het isolatiemateriaal plaatst u in het houten raamwerk dat uw wand vormt. Zowel steenwol als glaswol houdt vocht en schimmels tegen en is onbrandbaar. De materialen zijn relatief goedkoop en bieden wij u tegen scherpe tarieven. Zo vindt u bij ons de prettig te verwerken glaswolplaten van Knauf. Deze Acoustifit platen zijn uitermate geschikt voor zowel thermische als akoestische isolatie. Daarnaast hebben wij voor u ook de Minerale wol MW35. Deze vernieuwde versie isolatieplaten zijn ten opzichte van de acoustifit platen iets beter als het gaat om de isolatiewaardes. Natuurlijk bieden wij u ook glaswol op rol. Zo is Naturoll zeer geschikt voor de isolatie van houtskeletbouw woningen. De Acoustifit als de MW35 platen en de Naturoll worden gemaakt met het speciale ECOSE bindmiddel van Knauf. De producten daardoor geurloos en irriteren niet.

Naast glaswol heeft Isolatienoord ook steenwol in het assortiment. Daarin heeft u keuze uit 2 varianten. Steenwolplaat 041 en steenwolplaat 037. Het verschil van deze beide broertjes is de stijfheid en de prijs. De 041 is een zeer lichte plaat waarin veel minder wol is verwerkt. De isolatiewaarde is echter ook lager dan de steenwolplaat 037. Maar in aanschaf veel aantrekkelijker. Steenwolplaat 037 is voor verwerking een iets stuggere plaat. Het klemt namelijk beter tussen de regels van uw constructie. In aanschaf iets duurder dan de 041 maar presteert wel hoger als het gaat om de isolatiewaarde. Steenwol bieden wij van het merk Rockwool.

 

Heeft u hier nog vragen over? Neem gerust contact met ons op.