Wandisolatie

Houtskeletbouw wanden zijn goed te isoleren. Het maakt uw huis in de winter warmer en in de zomer koeler en houdt bovendien geluid tegen. Uw houtskelet wanden isoleert u met steenwol of glaswol. Welke wolsoort u kiest, is persoonlijk. Wilt u toch graag advies, neemt u dan gerust contact met ons op.

Goedkoop isoleren met steenwol en glaswol

Steenwol en glaswol zijn ademende, minerale wolsoorten. Met beide isolatiematerialen behaalt u hoge isolatiewaardes én optimale geluidswerende resultaten. Het isolatiemateriaal plaatst u in het houten raamwerk dat uw wand vormt. Zowel steenwol als glaswol houdt vocht en schimmels tegen en is onbrandbaar. De materialen zijn relatief goedkoop en bieden wij u tegen scherpe tarieven. Zo vindt u bij ons de prettig te verwerken glaswolplaten van Knauf. Deze Acoustifit platen zijn uitermate geschikt voor zowel thermische als akoestische isolatie. Daarnaast hebben wij voor u ook de Minerale wol MW35. Deze vernieuwde isolatieplaten zijn ten opzichte van de acoustifit platen iets beter als het gaat om de isolatiewaardes. Natuurlijk bieden wij u ook glaswol op rol. Zo is Naturoll zeer geschikt voor de isolatie van houtskeletbouw woningen. Zowel de Acoustifit als de MW35 platen en de Naturoll worden gemaakt met het speciale ECOSE bindmiddel van Knauf. De producten zijn daardoor geurloos en irriteren niet.

Naast glaswolplaten heeft Isolatienoord ook steenwolplaten in het assortiment. Daarin heeft u keuze uit drie varianten, Steenwolplaat 041steenwolplaat 037 en steenwolplaat 035. De eerste twee opties bieden daarin weer verschillende diktes. De 041 plaat is minder stug dan de 037. Het is een zeer lichte plaat waarin minder wol is verwerkt dan de andere opties. De isolatiewaarde is dan ook minder hoog. Dit merkt u ook in de prijs, die lager is ten opzichte van de andere varianen. De 037 is stugger, maar klemt wel beter tussen de regels van uw constructie. Hij is iets duurder in de aanschaf, maar presteert ook hoger qua isolatiewaarde dan de 041 plaat. 
Steenwol bieden wij aan van het merk Rockwool.

Heeft u hier nog vragen over? Neem gerust contact met ons op.