XPS bouwplaten

XPS bouwplaten zijn uitermate geschikt als ondergrond voor alle soorten tegels, stuc- en pleisterwerk. XPS bouwplaten kunt u aanbrengen op bijna alle ondergronden, is waterdicht, thermisch-isolerend, licht, stabiel en veelzijdig toepasbaar. XPS bouwplaten bestaan uit een kern van geëxtrudeerd polystyreen XPS, aan beide zijden voorzien van een glasvlies gewapende mortellaag. XPS bouwplaten zijn ideaal voor het gebruik in vochtige ruimtes, zoals badkamers, toiletten en wasruimtes.

Bekijk hieronder ons assortiment.

Wat zijn XPS bouwplaten?

XPS bouwplaten zijn in feite isolatieplaten gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen met aan beide zijden voorzien van een dunne, harde microbetonlaag, waar een wapeningsnet van glasvezel in verwerkt is. De oppervlaktelaag bestaande uit een laag betonmortel met daarin een wapeningsnet heeft een ribbelige structuur om een optimale hechting van de lijm te garanderen. De kern gemaakt van XPS is een volledig waterdicht, rot en schimmelvrij materiaal. Hierdoor zijn XPS bouwplaten uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Daarnaast zijn XPS bouwplaten drukvast. Dit betekent dat het materiaal over een hoge druksterkte beschikt en geschikt zijn om op een hout- of betonvloer te plaatsen, waarna u het gaat afwerken.

Waar kunt u XPS bouwplaten voor gebruiken?

XPS bouwplaten zijn kwalitatief hoogwaardige platen geschikt voor veel toepassingen. XPS bouwplaten worden met name gebruikt als stuc- of tegelement op onder- en achterconstructies in vochtige ruimtes. Denk hierbij aan vloeren, wanden, muren en plafonds van een badkamer, toilet of een washok. De XPS bouwplaten kunt u direct bevestigen op dragende en niet-dragende constructies van oude tegels, gips- en gipsvezelplaten, regelwerk, onder vloerverwarmingssystemen, houten- of betonnen ondergronden. U creëert hierdoor een drukbestendig, waterdicht en warmte-isolerende ondergrond, welke u direct kunt afwerken met een stuclaag, pleisterwerk of een tegelbekleding.

Zorg altijd voor een droge, stof- en vrije ondergrond voordat u XPS bouwplaten aanbrengt. XPS bouwplaten kunt u zowel horizontaal als vericaal aanbrengen. Het materiaal is warmte-isolerend, stabiel, licht van gewicht en hierdoor eenvoudig te verwerken.

 

XPS bouwplaten monteren in badkamer XPS bouwplaten monteren in badkamer
XPS toilet afbouwset in badkamer XPS toilet afbouwset in badkamer

Welke soorten XPS bouwplaten zijn verkrijgbaar?

U vindt XPS bouwplaten in ons ruime assortiment van het merk Botament. Botament levert een uitgebreid progamma aan XPS bouwplaten voor veel toepassingen. Naast XPS bouwplaten vindt u ook toilet afbouwsets, hoekelementen, doucheboard systemen en de nodige lijm, bevestiging- en afwerkingsmaterialen. XPS bouwplaten leveren wij in verschillende afmetingen en diktes. In ons assortiment heeft u keuze uit een groot en klein formaat XPS bouwplaten. Het grote formaat 2600x600mm wordt het meest gebruikt voor wanden en muren. Terwijl het kleine formaat 1200x600mm ideaal is voor vloeren en plafonds. Daarnaast heeft u keuze uit verschillende diktes variërend van 4mm tot 50mm.

Hoe kunt u XPS bouwplaten bevestigen? 

U kunt XPS bouwplaten met zowel een flexibele tegellijm, een afdichtingskit of schroeven met rozetten bevestigen op verschillende ondergronden. Vooral vochtige ruimtes, zoals badkamers is het belangrijk om deze lucht- en waterdicht te maken. U vindt in ons assortiment een groot aanbod van bevestigings- en afwerkingsmaterialen die u kunt gebruiken om uw isolatieklus succesvol af te ronden. 

0 Veelgestelde vragen over XPS bouwplaten

XPS bouwplaten zijn in feite isolatieplaten gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen met aan beide zijden voorzien van een dunne, harde microbetonlaag, waar een wapeningsnet van glasvezel in verwerkt is. De oppervlaktelaag bestaande uit een laag betonmortel met daarin een wapeningsnet heeft een ribbelige structuur om een optimale hechting van de lijm te garanderen. De kern gemaakt van XPS is een volledig waterdicht, rot en schimmelvrij materiaal. Hierdoor zijn XPS bouwplaten uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Daarnaast zijn XPS bouwplaten drukvast. Dit betekent dat het materiaal over een hoge druksterkte beschikt en geschikt zijn om op een hout- of betonvloer te plaatsen, waarna u het gaat afwerken.

XPS bouwplaten zijn kwalitatief hoogwaardige platen geschikt voor veel toepassingen. XPS bouwplaten worden met name gebruikt als stuc- of tegelement op onder- en achterconstructies in vochtige ruimtes. Denk hierbij aan vloeren, wanden, muren en plafonds van een badkamer, toilet of een washok. De XPS bouwplaten kunt u direct bevestigen op dragende en niet-dragende constructies van oude tegels, gips- en gipsvezelplaten, regelwerk, onder vloerverwarmingssystemen, houten- of betonnen ondergronden. U creëert hierdoor een drukbestendig, waterdicht en warmte-isolerende ondergrond, welke u direct kunt afwerken met een stuclaag, pleisterwerk of een tegelbekleding.

Zorg altijd voor een droge, stof- en vrije ondergrond voordat u XPS bouwplaten aanbrengt. XPS bouwplaten kunt u zowel horizontaal als vericaal aanbrengen. Het materiaal is warmte-isolerend, stabiel, licht van gewicht en hierdoor eenvoudig te verwerken.

U vindt XPS bouwplaten in ons ruime assortiment van het merk Botament. Botament levert een uitgebreid progamma aan XPS bouwplaten voor veel toepassingen. Naast XPS bouwplaten vindt u ook toilet afbouwsets, hoekelementen, doucheboard systemen en de nodige lijm, bevestiging- en afwerkingsmaterialen. XPS bouwplaten leveren wij in verschillende afmetingen en diktes. In ons assortiment heeft u keuze uit een groot en klein formaat XPS bouwplaten. Het grote formaat 2600x600mm wordt het meest gebruikt voor wanden en muren. Terwijl het kleine formaat 1200x600mm ideaal is voor vloeren en plafonds. Daarnaast heeft u keuze uit verschillende diktes variërend van 4mm tot 50mm.

U kunt XPS bouwplaten met zowel een flexibele tegellijm, een afdichtingskit of schroeven met rozetten bevestigen op verschillende ondergronden. Vooral vochtige ruimtes, zoals badkamers is het belangrijk om deze lucht- en waterdicht te maken. U vindt in ons assortiment een groot aanbod van bevestigings- en afwerkingsmaterialen die u kunt gebruiken om uw isolatieklus succesvol af te ronden. 

Een greep uit ons assortiment XPS bouwplaten

Heeft u vragen over XPS bouwplaten?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over XPS bouwplaten. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over XPS bouwplaten.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten