Muurisolatie

Uw muur isoleren is een goede keuze als u er graag behaaglijk bij wilt zitten. Binnen is het lekker warm, de kou houdt u buiten de deur. Daarnaast wordt omgevingsgeluid afgeremd en, niet geheel onbelangrijk, uw energienota daalt. Muurisolatie kan op meerdere manieren en met verschillende producten gerealiseerd worden. Denkt u bijvoorbeeld aan glaswol of steenwol in uw scheidingswand of isoleer uw spouwmuur met PIR platen. Ook om een voorzetwand te maken zijn er verschillende isolatiematerialen. Zoals PIR + Gips of PIR + OSB. Zelfs voor vochtige ruimtes, denk hierbij aan badkamers en toiletten kunt u eenvoudig isoleren en afwerken met vochtbestendige materialen. Zoals XPS bouwplaten.

Scheidingswand isoleren

 Scheidingswanden dienen meestal als doel om twee ruimtes van elkaar te scheiden. Het raamwerk tussen de twee ruimtes wordt meestal voorzien van een akoestische isolatie. Dit zijn open materialen zoals, glaswol of steenwol. Naast warmtewinst biedt dit ook geluidsisolerende voordelen. Denk hierbij aan het verminderen van contactgeluiden. Daarna kunt u uw scheidingswand netjes afwerken met gipsplaten.

 

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie is de meest gekozen optie om een buitenmuur te isoleren. Het betekent dat de spouwruimte tussen uw binnen- en buitenmuur gevuld wordt met isolatiemateriaal zoals PIR platen en in minder voorkomende mate met steenwol.

 

Voorzetwand isoleren

Is er in uw woning geen spouw aanwezig, dan kunt u uw muren isoleren met behulp van voorzetwandisolatie. Dit houdt in dat u aan de binnenkant van uw muur isoleert, dus in uw woning. Om een voorzetwand te isoleren kunt u steenwol of glaswol toepassen. Een andere optie is om de door ons verlijmde PIR + Gips of PIR OSB platen te gebruiken. Hiermee maakt u in een handomdraai een nette afgwerkte wand.

 

Badkamer isoleren

Een badkamer is een vochtige ruimte. Kans op condens en schimmelvorming is dus aanzienlijk aanwezig. Maar ook tijdens de koudere maanden kan het veel moeite kosten om de warmte binnen te houden. Om uw badkamer te voorzien van de beste isolatiematerialen raden wij u XPS badkamer bouwplaten aan. Een andere optie, maar zeker niet minder zijn onze eigen verlijmde vochtwerende PIR + Gipsplaten. Deze materialen zorgen voor een gezonde en warme leefomgeving van uw badkamer.

 

Heeft u vragen over het isoleren van muren? Neem gerust contact met ons op.