Muurisolatie

Uw muur isoleren is een goede keuze als u er graag behaaglijk bij wilt zitten. Binnen is het lekker warm, de kou houdt u buiten de deur. Daarnaast wordt omgevingsgeluid afgeremd en, niet geheel onbelangrijk, uw energienota daalt. Bovendien voorkomt het isoleren van uw muren dat het binnenshuis te vochtig wordt. Dat is weer beter voor uw gezondheid, zeker als u bijvoorbeeld last heeft van astma. Tevens loopt u het risico dat er schimmels ontstaan als de luchtvochtigheid in huis te hoog wordt. Muurisolatie kan op meerdere manieren en met verschillende producten gerealiseerd worden. Denkt u bijvoorbeeld aan glaswol of steenwol in uw scheidingswand of isoleer uw spouwmuur met PIR platen. Ook om een voorzetwand te maken zijn er verschillende isolatiematerialen. Zoals PIR + Gips of PIR + OSB. Zelfs vochtige ruimtes, denk hierbij aan badkamers en toiletten, kunt u eenvoudig en goed isoleren en afwerken met vochtbestendige materialen, zoals XPS bouwplaten.

Scheidingswand isoleren

Scheidingswanden dienen meestal als doel om twee ruimtes van elkaar te scheiden. Het raamwerk tussen de twee ruimtes wordt meestal voorzien van een akoestische isolatie. Dit zijn open materialen zoals, glaswol of steenwol. Naast warmtewinst biedt dit ook geluidsisolerende voordelen. Denk hierbij aan het verminderen van contactgeluiden. Daarna kunt u uw scheidingswand netjes afwerken met gipsplaten.

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie is de meest gekozen optie om een buitenmuur te isoleren. Het betekent dat de spouwruimte tussen uw binnen- en buitenmuur gevuld wordt met isolatiemateriaal zoals PIR platen en in minder voorkomende mate met steenwol. 

Spouwmuurisolatie heeft een aantal voordelen. Zo gaat dit bijvoorbeeld niet ten koste van de ruimte die u binnenshuis heeft. Daarnaast hoeft u met deze vorm van muurisolatie geen rekening te houden met kabels en leidingen.

Voorzetwand isoleren

Is er in uw woning geen spouw aanwezig, dan kunt u uw muren isoleren met behulp van voorzetwandisolatie. Dit houdt in dat u aan de binnenkant van uw muur isoleert, dus in uw woning. Om een voorzetwand te isoleren kunt u steenwol of glaswol toepassen. Een andere optie is om de door ons verlijmde PIR + Gips of PIR OSB platen te gebruiken. Hiermee maakt u in een handomdraai een nette afgwerkte wand. Wanneer u de mogelijkheid heeft om muurisolatie vanaf de buitenkant toe te passen, raden wij u aan om daarvoor te kiezen. Een voorzetwand zal namelijk wel uw binnenruimte verkleinen, al is dit ruimteverlies maar heel gering met slechts een paar centimeter.

Badkamer isoleren

Een badkamer is een vochtige ruimte. Kans op condens en schimmelvorming is dus aanzienlijk aanwezig. Maar ook tijdens de koudere maanden kan het veel moeite kosten om de warmte binnen te houden. Om uw badkamer te voorzien van de beste isolatiematerialen raden wij u XPS badkamer bouwplaten aan. Een andere optie, maar zeker niet minder zijn onze eigen verlijmde vochtwerende PIR + Gipsplaten. Deze materialen zorgen voor een gezonde en warme leefomgeving van uw badkamer.

Al het benodigde materiaal voor muurisolatie

Bij Isolatienoord hebben we alles in huis dat u nodig heeft om uw muur te isoleren. Kiest u voor muurisolatie en wilt u de spouwmuur isoleren? Dan vindt u bijvoorbeeld de benodigde PIR-platen maar ook steenwol in ons assortiment. Kiest u voor voorzetwand isoleren? Ook in dat geval kunt u bij ons terecht. Wij bieden isolatiemateriaal van hoge kwaliteit aan tegen scherpe prijzen. Daarnaast werken wij altijd transparant. Zo weet u precies wat u van de verschillende isolatiematerialen kunt verwachten.

Meer weten over het isoleren van uw muren?

Bent u van plan om de muren van uw woning te isoleren? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij vertellen u graag meer over de verschillende vormen van isolatie en over de isolatiematerialen die u in onze webshop aantreft. We delen graag onze kennis met betrekking tot muurisolatie, dakisolatie en alle andere vormen van isolatie met u!