Isoleren van binnenuit

U bent van plan uw schuin dak vanuit de binnenzijde te isoleren. Bekijk voor u begint hoe uw dak is opgebouwd, meestal is het dak ontworpen op een balken structuur met daarop een houten dakbeschot. Tussen de balken is een open ruimte dat u kunt opvullen met isolatiemateriaal. Meet de afstand tussen de balken en de diepte van de balken. Op deze manier kunt u zelf bepalen welk materiaal u gaat toepassen. Wilt u een hoge isolatiewaarde halen? Kies dan voor PIR. Wilt u een goedkoper alternatief, dan zijn steenwol of glaswol geschikt. Bekijk hieronder ons assortiment.

Schuin dak isoleren tussen balken

Schuine daken zijn meestal opgebouwd uit een spant- en keperstructuur. Dit zijn houten balken welke de dakconstructie ondersteunen. Om een schuin dak van binnenuit te isoleren wordt het isolatiemateriaal tussen de balken tegen het dakbeschot aangebracht. Open isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol en ecologische isolatie zijn hier uitermate geschikt voor. Deze materialen bereiken een goede isolatiewaarde, zijn brandveilig en zijn daarnaast geluidsisolerend. Als u dun wilt isoleren en toch een hoge isolatiewaarde wilt behalen dan kunt u kiezen voor PIR platen. Dit zijn harde kunststof platen die aan beide zijden voorzien zijn van een aluminium laag. Deze laag is lucht- en dampdicht en heeft een reflecterende werking.

Wilt u isoleren en afwerken in één handeling? Dan kunt u ook kiezen voor onze maatwerk producten PIR + Gips, PIR + Fermacell, PIR + OSB en PIR + Underlayment. Maatwerk platen verlijmen wij speciaal voor u in onze eigen werkplaats en worden kant-en-klaar bij u afgeleverd. U kunt direct beginnen met uw isolatieklus waardoor u veel tijd en arbeid bespaart.

 

Komt u er niet uit?

Wat kost isolatie hellend dak van binnenuit?

U vindt voor het van binnenuit isoleren van een hellend dak een verscheidenheid aan isolatiematerialen. De kosten hiervan kunnen per product enorm van elkaar verschillen. Zo zijn glaswol en steenwol ten opzichte van houtvezel- en katoen isolatie relatief goedkoop. Een duurder alternatief zijn de PIR platen en PIR maatwerk produkten. In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde minimum en maximum prijzen van isolatiematerialen welke geschikt zijn voor hellend dakisolatie. Prijzen zijn inclusief btw bij een afname van 50 vierkante meter.

✔️ PIR platen €476,50   – €1833,50
✔️ Steenwol €177,00   – €971,00
✔️ Glaswol €117,00   – €763,50
✔️ Katoen isolatie €273,00   – €1247,00
✔️ Houtvezel isolatie €348,50   – €1028,50
✔️ PIR + Gips €814,50   – €2312,00
✔️ PIR + Fermacell €1043,00 – €2402,00
✔️ PIR + OSB €1249,15 – €2497,25
✔️ PIR + Underlayment €1651,50 – €3089,50

* Alle bovenstaande isolatiematerialen zijn uit voorraad leverbaar.

Schuin dak isoleren met glaswol of steenwol

Het goedkoopste alternatief, maar zeker niet de minste is een schuin dak van binnenuit isoleren met steenwol of glaswol. Dit zijn open materialen met een flexibele structuur en beschikken over goede brandveilige, thermische- en geluidsisolerende eigenschappen. Steenwol en glaswol zijn licht van gewicht en laten zich goed klemmen tussen de balken of het raamwerk. Na dat u het isolatiemateriaal heeft aangebracht dient u altijd een folie te gebruiken. Deze wordt aan de warme kant van het isolatiemateriaal geplaatst. Check voor het isoleren altijd het dakbeschot. Wanneer deze aan de buitenkant damp- en luchtdicht is, gebruik dan aan de binnenzijde een klimaatfolie. Is het dakbeschot aan de buitenkant dampopen, gebruik dan een dampremmende folie aan de binnenkant. Op deze manier blijft de dakconstructie in goede staat en kan het overtollige vocht worden afgevoert.

Schuin dak isoleren met ecologische isolatie

Naast steenwol of glaswol kunt u ook kiezen voor een duurder alternatief. Ecologische isolatie zoals katoen- en houtvezel isolatie winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Deze isolatiematerialen zijn uitermate geschikt voor het isoleren van binnenuit en beschikken over zeer goede eigenschappen. Zo is katoen- en houtvezel isolatie dampopen, vochtregulerend, thermisch- en geluidsisolerend en kan het veel warmte opslaan. Katoen- en houtvezel isolatie is net zoals steenwol- en glaswol zeer flexibel, licht van gewicht en eenvoudig aan te brengen tussen de balken tegen het dakbeschot. Een voordeel van ecologische isolatie is dat u bijna geen folies hoeft te gebruiken. Dit komt met name door het vochtregulerende vermogen van deze materialen. Houd er wel rekening mee dat de buitenschil (dakbeschot) dampopen moet zijn. Lees hier meer over ecologische isolatie.

Hoe kan ik een schuin dak van binnenuit isoleren?

Een schuin dak van binnenuit isoleren kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Daarnaast hangt het af van welke isolatiematerialen u gaat gebruiken. In de video hiernaast leggen wij stap-voor-stap uit hoe u een schuin dak van binnenuit isoleert met PIR + Gips. Dit kan eventueel ook met PIR + Fermacell, PIR + OSB of PIR + Undelayment.

Gaat u uw dak isoleren met PIR platen? Volg dan onderstaande stappen.

  • Reken uit hoeveel vierkante meter u nodig heeft
  • Snijd het isolatiemateriaal op de juiste maat
  • Plaats vervolgens het isolatiemateriaal
  • Vul naden en kieren op met flexibele purschuim
  • Plak met aluminium tape de tegen elkaar geplaatste PIR platen luchtdicht af
  • Nu kunt u afwerken met bijvoorbeeld gipsplaten of fermacell gipsvezelplaten

Komt u er niet uit?

0 Veelgestelde vragen over het van binnenuit isoleren van een schuin dak

Het goedkoopste alternatief, maar zeker niet de minste is een schuin dak van binnenuit isoleren met steenwol of glaswol. Dit zijn open materialen met een flexibele structuur en beschikken over goede brandveilige, thermische- en geluidsisolerende eigenschappen. Steenwol en glaswol zijn licht van gewicht en laten zich goed klemmen tussen de balken of het raamwerk.

In het volgende overzicht vindt u de gemiddelde minimum en maximum prijzen van isolatiematerialen welke geschikt zijn voor hellend dakisolatie. Prijzen zijn inclusief btw bij een afname van 50 vierkante meter.

✔️ PIR platen €476,50   – €1833,50
✔️ Steenwol €177,00   – €971,00
✔️ Glaswol €117,00   – €763,50
✔️ Katoen isolatie €273,00   – €1247,00
✔️ Houtvezel isolatie €348,50   – €1028,50
✔️ PIR + Gips €814,50   – €2312,00
✔️ PIR + Fermacell €1043,00 – €2402,00
✔️ PIR + OSB €1249,15 – €2497,25
✔️ PIR + Underlayment €1651,50 – €3089,50
Naast steenwol of glaswol kunt u ook kiezen voor een duurder alternatief. Ecologische isolatie zoals katoen- en houtvezel isolatie winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Deze isolatiematerialen zijn uitermate geschikt voor het isoleren van binnenuit en beschikken over zeer goede eigenschappen

Heeft u vragen over schuin dak isoleren van binnenuit?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over schuin dak isolatie. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het van binnenuit isoleren van uw schuine dak.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten