EPS platen

Als u EPS platen gaat kopen of zegt Tempex platen aan te schaffen; in beide gevallen schaft u hetzelfde materiaal aan. EPS wordt daarnaast ook wel piepschuim genoemd.
De EPS platen die wij verkopen zijn van het merk Dawo. Dit betekent strakke platen van hoge kwaliteit.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 13

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 13

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

EPS platen voor daken en vloeren

De EPS 100 isolatieplaten in ons assortiment zijn zeer licht en makkelijk te verwerken. Wij leveren EPS platen met rechte kanten en in verschillende diktes. EPS is vooral geliefd bij het isoleren van platte daken en betonnen vloeren. De platen hebben een hoge drukvastheid. Dat wil zeggen dat ze veel gewicht aan kunnen en ook zwaar beloopbaar zijn. Ze zullen niet inzakken of kapot gaan. Handig, want zowel op een plat dak als onder een beton vloer zullen de platen EPS zwaar materiaal moeten kunnen dragen. In de vloer wordt er immers nog een laag beton gestort en op het dak komt er nog dakbedekking over de platen heen.

Nieuwe generatie EPS: van wit naar grijs

Heel lang was een plaat van EPS wit. U kent deze platen piepschuim ongetwijfeld wel. De tijd heeft echter niet stil gestaan en deze witte plaat is vervangen door een nieuwe generatie. De kleur is vervangen door grijs. Deze grijze kleur ontstaat door de toevoeging van grafiet poeder aan de EPS platen. Dit poeder zorgt er ook voor dat de isolatiewaarde omhoog gaat. Een grijze EPS plaat isoleert daarom beter dan een witte met dezelfde dikte. Zo kan er dan ook slanker geïsoleerd worden met de grijze EPS platen.
Met deze nieuwe tempex platen kunt u dus een optimale isolatie bewerkstelligen. De investering verdient zich vaak al snel terug, want de maandelijkse energierekening zal meteen naar beneden gaan.

Druksterkte EPS platen

Kiest u voor de EPS 100 platen, dan geldt een druksterkte van 100 kPa. Deze platen zijn geschikt voor een aanbouw, garage en schuur, zowel onder beton met een cement dekvloer als in het platte dak. Heeft u EPS platen met een druksterkte van 150 of 200 kPa nodig, dan kunnen wij die op aanvraag leveren.

Toebehoren EPS platen

Als u op het punt staat om EPS platen te kopen, denk dan ook aan de benodigde andere materialen. Moeten de platen verlijmd worden, bijvoorbeeld tegen het plafond van de kruipruimte (dus onder de vloer), dan doet u dat het best met PU-lijm. Om het geheel lucht- en dampdicht te maken, dient u naden en kieren af te plakken met aluminium tape. En wanneer u beton op zand gaat storten met EPS platen als isolatielaag, is het wellicht verstandig ook een dampremmende folie mee te bestellen. Deze plaatst u tussen het zand en de EPS platen. Al deze benodigdheden en meer vindt u onder het kopje accessoires.

Isolatienoord: kwaliteit voor de laagste prijs

Bekijkt u zeker ook al ons andere aanbod aan isolatiemateriaal. Voor elke toepassing heeft Isolatienoord de oplossing in huis. En dat met de wetenschap dat u bij ons nooit teveel betaalt voor kwaliteitsproducten.