Isoleren van buitenaf

Een schuin dak van buitenaf isoleren? Met onze PIR isolatieplaten en PIR Renovatieplaten kunt u dit eenvoudig en snel realiseren. PIR renovatieplaten voorzien van verlijmde tengels kunnen net als PIR isolatieplaten op een bestaand dakbeschot worden geplaatst. Daarna hoeft u alleen nog maar panlatten te monteren om vervolgens het dak weer dicht te maken met dakpannen. Deze manier van isoleren wordt ook wel de warm dak methode genoemd.

Bekijk hieronder ons assortiment

Schuin dak na-isoleren met PIR Renovatieplaten

In een niet of minder goed geisoleerd hellend dak gaat ongeveer 30% warmte verloren, met name in woningen die in de vroegere jaren zijn gebouwd. Destijds werd geen isolatiemateriaal gebruikt. Dat is ook de reden waarom mensen gaan renoveren en na-isoleren, vooral met de stijgende energieprijzen van vandaag de dag. U kunt ervoor kiezen om uw hellend dak van binnuit te gaan isoleren of van buitenaf. Het laatste is natuurlijk een uitstekende optie als uw bestaand dakschot nog in goede staat is. Of omdat u juist van binnenuit de woning niet wilt afbreken en/of troep wilt maken, brengt het na-isoleren met PIR renovatieplaten van uw hellend dak veel voordelen.
De plaat is eenvoudig aan te brengen en te bevestigen. Het dakbeschot blijf intact en de isolatiewaarde gaat enorm omhoog. Daardoor kunt u veel geld gaan besparen op uw energierekening.

 

Komt u er niet uit?

Schuin dak isoleren met PIR isolatieplaten

Een schuin dak wordt in de meeste gevallen langs de binnenzijde geïsoleerd. Toch is isoleren vanaf de buitenzijde ook een prima optie. Een schuin dak dat aan de buitenkant geisoleerd is noemt men ook wel ‘Warm dak’. De dakpannen en panlatten worden verwijdert waarna u PIR isolatieplaten op het dakbeschot aanbrengt. Zorg ervoor dat naden en kieren luchtdicht worden gemaakt met purschuim en aluminium tape. Dit om lucht- en vochtlekken te voorkomen. Daarna kunt u panlatten met behulp van schroeven monteren. Deze schroeft u door de PIR platen en dakbeschot in de dragende dakbalken. Het schuine dak kan vervolgens weer worden gedicht met de dakpannen. PIR isolatieplaten zijn in ons assortiment in verschillende afmetingen en diktes verkrijgbaar en direct leverbaar.

Wilt u in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). dan moet de Rd-waarde van de dakisolatie minstens 3,5 m²K/W bedragen. Om aan deze waarde te komen heeft u een PIR isolatieplaat van 8cm dik nodig. Deze plaat bereikt een Rd-waarde van 3,60.

Wat zijn de voordelen van buitenaf isoleren?

+ De binnenzijde van de woning hoeft niet worden opengebroken. Hierdoor heeft u geen ruimteverlies.
+ Een warm schuin dak kan snel gerealiseerd worden. Bij het isoleren aan binnenzijde is de ruimte langere tijd onleefbaar.
+ Bij het isoleren van buitenaf blijft dakconstructie goed beschermd tegen kou, warmte, vocht en weersinvloeden.
+ De isolatieschil vormt één geheel van ononderbroken dakisolatie. Deze manier van isoleren voorkomt koudebruggen in tegenstelling van isoleren aan de binnenzijde.

Wat zijn de nadelen van buitenaf isoleren?

Een warm schuin dak isoleren vergt de nodige expertise. Zonder de juiste ervaring kan het lastig te realiseren zijn.

Schuin dak isoleren van buitenaf

Wat kost schuin dak isolatie van buitenaf?

Het isoleren van een schuin dak van buitenaf is in verhouding duurder dan isoleren vanuit de binnenzijde. De dakpannen moeten verwijderd worden om een nieuwe isolatielaag aan te brengen. Het dak komt hoger en dakgoten zullen aangepast  moeten worden.

Aangezien elk schuin dak zijn specifieke eisen heeft, is het moeilijk om een vaste prijs te bepalen. Wel kunnen we een prijsindicatie geven van onze producten per vierkante meter. In het volgende overzicht vindt u prijzen bij een afname van 75m² dakisolatie. Prijzen zijn inclusief btw (bijgewerkt op 22-07-2022)

✔️ PIR Renovatieplaten (dikte 4 t/m 14cm) €939,00    – €2738,25
✔️ PIR isolatieplaten (dikte 4 t/m 14cm) €1602,00  – €3932,25

 

Komt u er niet uit?

0 Veelgestelde vragen over het van buitenaf isoleren van een schuin dak

Het isoleren van een schuin dak van buitenaf is in verhouding duurder dan isoleren vanuit de binnenzijde. De dakpannen moeten verwijderd worden om een nieuwe isolatielaag aan te brengen. Het dak komt hoger en dakgoten zullen aangepast  moeten worden.

Aangezien elk schuin dak zijn specifieke eisen heeft, is het moeilijk om een vaste prijs te bepalen. Wel kunnen we een prijsindicatie geven van onze producten per vierkante meter. In het volgende overzicht vindt u prijzen bij een afname van 75m² dakisolatie. Prijzen zijn inclusief btw (bijgewerkt op 22-07-2022)

✔️ PIR Renovatieplaten (dikte 4 t/m 14cm) €939,00    – €2738,25
✔️ PIR isolatieplaten (dikte 4 t/m 14cm) €1602,00  – €3932,25
+ De binnenzijde van de woning hoeft niet worden opengebroken. Hierdoor heeft u geen ruimteverlies. + Een warm schuin dak kan snel gerealiseerd worden. Bij het isoleren aan binnenzijde is de ruimte langere tijd onleefbaar. + Bij het isoleren van buitenaf blijft dakconstructie goed beschermd tegen kou, warmte, vocht en weersinvloeden. + De isolatieschil vormt één geheel van ononderbroken dakisolatie. Deze manier van isoleren voorkomt koudebruggen in tegenstelling van isoleren aan de binnenzijde.

Met onze PIR isolatieplaten en PIR Renovatieplaten kunt u dit eenvoudig en snel realiseren. PIR renovatieplaten voorzien van verlijmde tengels kunnen net als PIR isolatieplaten op een bestaand dakbeschot worden geplaatst. Daarna hoeft u alleen nog maar panlatten te monteren om vervolgens het dak weer dicht te maken met dakpannen. Deze manier van isoleren wordt ook wel de warm dak methode genoemd.

Heeft u vragen over schuin dak isolatie van buitenaf?

Het is begrijpelijk dat u meer informatie wenst over schuin dak isolatie. Het team van Isolatienoord beantwoordt al uw vragen over het isoleren van uw schuine dak.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze andere producten