Met PIR platen kunt u slank isoleren. Met andere woorden: u heeft een minder dikke laag isolatiemateriaal nodig om een hoge Rd-waarde te halen. Dus heeft u ruimtes waar het eigenlijk niet mogelijk is om met dikke lagen isolatiemateriaal te werken, dan is PIR een uitkomst. Dit is vaak het geval wanneer voorzetwanden geïsoleerd worden. U wilt logischerwijs zo weinig mogelijk woonruimte inleveren. Dun isoleren is dan de uitkomst. Wanneer u dan ook nog eens kiest voor onze al afgewerkte PIR platen, zoals PIR platen verlijmd met gips, underlayment, OSB, of fermacell, dan wordt een voorzetwandje isoleren een nog makkelijkere klus. U heeft dan meteen een laag isolatie met afwerking.
Zoals we al eerder vertelden in dit artikel haalt u met een geringe dikte PIR een zeer hoge isolatiewaarde. Kijk maar eens in deze tabel waarin we verschillende isolatiematerialen vergelijken:

Isolatiemateriaal 8cm dik Gemiddelde Rd-waarde
PIR Iko 3,60
XPS 2,25
Steenwol Rockwool 2,15
EPS 2,50
Katoenisolatie 2,05

Uit bovenstaande is duidelijk op te maken dat PIR indrukwekkende isolatiewaardes haalt in dunnere lagen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Om dezelfde isolatiewaarde als PIR te halen zult u meerlaags of met dikker materiaal moeten isoleren. Meer weten over Rd-waardes? In ons artikel over Rd-waardes in de kennisbank leest u alles over deze waarde en hoe deze te berekenen is.