Februari-Actie

PIR + Gips AK 260x60x8cm+12,5mm Rd:3,65 (=1,56 m²)

 • Rd-waarde: 3,65
 • Afmeting: 260x60cm
 • Type: Afgeschuinde kant 
PIR + Gips verlijmen wij speciaal voor u. Hierdoor is de levertijd 2 tot 4 werkdagen.
Bulkkorting
Aantal *
Prijs p/st
Prijs p/m²
Uw voordeel
1
€ 41,35
€ 26,51
0%

* Grotere hoeveelheden nodig? Offerte aanvragen

 • Verzendkosten € 60,- incl btw
 • Levering aan bedrijven en particulieren door heel Nederland
 • Altijd op de hoogte van de leverdatum en tijden door eigen tranport en planning
 • PIR + Gips verlijmen wij speciaal voor u. Hierdoor is de levertijd 2 tot 4 werkdagen.

Anderen kochten ook

Stel een vraag

Omschrijving

PIR + Gips platen met aan de lengtezijden een afgeschuinde kant (AK) zijn de ideale oplossing voor zolderdak isolatie, hellend dak isolatie of voorzetwandisolatie. Met PIR + Gips kunt u namelijk isoleren én afwerken in één handeling.  

Deze isolatieplaten worden door ons verlijmd met gipsplaten als toplaag. Hierdoor kunt u in één handeling isoleren en afwerken. Dit bespaart u veel tijd en arbeid. PIR platen zijn aan beide zijden voorzien van een dampdichte aluminium cachering. Het toepassen van een dampremmende folie om vocht tegen te houden is dus niet nodig. Met PIR platen bereikt u met een geringe dikte al een hoge isolatiewaarde. U kunt dus met PIR + Gipsplaten relatief dun isoleren. Dit is vooral handig wanneer u maar een beperkte ruimte hebt of zo weinig ruimte wilt inleveren voor het plaatsen van isolatie met een afwerklaag. Wilt u hoogwaardige isolatieplaten voor het isoleren en afwerken in één handeling, kies dan voor PIR + Gips.  

Voordelen van PIR + Gipsplaten met afgeschuinde kant:

 • Hoge isolatiewaarde
 • weinig ruimteverlies
 • Direct klaar voor afwerking
 • Tijd- arbeidsbesparend  

Deze PIR platen zijn voorzien van een toplaag van gipskarton, dit maakt de isolatieplaten licht en eenvoudig in de verwerking. Een nadeel van PIR + Gips is dat u het niet te zwaar kunt belasten en niet erg stootvast is. Als dit voor u wel belangrijk is, kunt u beter PIR + OSB, PIR + Underlayment of PIR + Fermacell gaan gebruiken. Fermacell platen zijn voorzien van speciale vezels en gips. Dit maakt de platen sterker, stootvaster en kunnen een hogere belasting aan. Underlayment kunt u gelijk gebruiken voor zichtwerk. Dit plaatmateriaal is van nature erg sterk, omdat het uit verschillende fineerlagen bestaat. OSB platen zijn de voordeligste van de drie, maar minder geschikt voor zichtwerk. PIR + OSB wordt veel gebruikt als verstevigde achterwand, waarna gipsplaten er overheen worden geschroefd. Hierdoor creëert u een sterke wand waar u allerlei zaken kunt ophangen.  

PIR + Gipsplaten zijn voorzien van twee afgeschuinde kanten (AK) aan beide lengtezijden. Hierdoor kunt u de naad tussen twee platen vlak afwerken met gaasband en een voegenvuller. Vervolgens kunt u de platen afwerken met een pleisterwerk of behang. Wilt u liever een afwerkplaat met een zichtbare naad? Dan kunt u ook kiezen voor PIR + Gips met ronde kant. Voor vochtige ruimtes verlijmen wij PIR + Gips WRAK. Dit zijn vochtwerende platen geschikt voor badkamers, toiletten en andere santaire voorzieningen.

Deze PIR + Gipsplaat AK heeft een afmeting van 260x60cm. De opbouw bestaat uit een 12,5mm dunne giplaat met een afgeschuinde kant (AK) verlijmd op een 8cm dikke PIR plaat met een Rd-waarde van 3,65. Heeft deze PIR + Gipsplaat niet de gewenste dikte of afmeting? Wij hebben ook andere PIR + Gips platen in ons assortiment.

Advies u om het volgende mee te bestellen:

 • Ventilatielatten: Met deze latten maakt u eenvoudig een rachelwerk voor een verbeterde ventilatie.
 • Flexibele purschuim: Voor het vullen van aansluitingen tussen de platen en rondom (ca. 13m² per bus).
 • Gipsplaatschroeven: voor het bevestigen van PIR + Gipsplaten tegen het rachelwerk

Heeft u vragen over PIR + Gipsplaten AK? Neem dan gerust contact met ons op.