“Heeft u vragen? Ons team helpt u verder!”
Knauf Naturoll
Knauf Naturoll is glaswol op rol. Het is een kwalitatief isolatiemateriaal en wordt daarom ook veelvuldig gebruikt, met name in de houtskeletbouw. Bij Isolatienoord vindt u Knauf Naturoll in verschillende diktes en met verschillende lambdawaardes. Deze lambdawaarde vindt u terug als toevoeging achter de Knauf Naturoll, bijvoorbeeld Knauf Naturoll 032, waarbij 032 de lambdawaarde aangeeft. Hoe lager het getal achter Knauf Naturoll, hoe beter de isolatiewaarde.
Knauf Naturoll glaswol
Knauf Naturoll is een hoogwaardig isolatiemateriaal. Omdat Knauf Naturoll glaswol is, is het geschikt voor zeer uiteenlopende doeleinden. Knauf Naturoll is bij Isolatienoord verkrijgbaar in verschillende lambdawaardes. Zo zijn er:
✅ Knauf Naturoll 037 ✅ Knauf Naturoll 035 ✅ Knauf Naturoll 032
Ook qua diktes is er een grote keuzemogelijkheid wat Knauf Naturoll betreft. Knauf Naturoll is er vanaf 90mm dikte en is bij Isolatienoord leverbaar tot een dikte van 220mm, afhankelijk van de gekozen variant (Knauf Naturoll 032, 035 of 037). Omdat Knauf Naturoll te verkrijgen is in meerdere lambdawaardes, verschillen uiteraard ook de Rd-waardes onderling. Zo zal Knauf Naturoll 037 90mm dik een Rd-waarde van 2,40 opleveren, maar wanneer gekozen wordt voor Knauf Naturoll 032 90mm dik, dan wordt de Rd-waarde 2,80. Nu valt dit verschil nog redelijk mee, maar hoe dikker de rol wordt, hoe groter dat verschil ook wordt. Zo heeft de Knauf Naturoll 037 170mm dik een Rd-waarde van 4,55, terwijl de Knauf Naturoll 032 170mm dik al een Rd-waarde van 5,30 weet te halen.
Dit verschil tussen de Rd-waardes komt door de betere lambdawaarde van de Knauf Naturoll 032.
Net als overige isolatiematerialen geldt ook bij Knauf Naturoll glaswol: hoe dikker het materiaal, hoe beter het isoleert. Maar daarin moet wel onderscheid tussen de verschillende soorten Knauf Naturoll gemaakt worden. We hadden immers al gezegd dat de Knauf Naturoll 032 de hoogste isolatiewaarde heeft. De Knauf Naturoll 035 scoort iets minder, maar wel weer beter dan de Knauf Naturoll 037. Dit alles heeft dus te maken met de lambdawaarde. Deze lambdawaarde wordt bepaald door de hoeveelheid materiaal per rol, ook wel de persing genoemd. Een Knauf Naturoll 032 van 200mm dik zal meer glaswol bevatten, en dus een hardere persing hebben, dan de Knauf Naturoll 037 200mm dik. Dit verklaart waarom de Knauf Naturoll 032 varianten telkens een hogere Rd-waarde halen dan de 035 en 037 Knauf Naturoll. Dit is tevens de verklaring van het prijsverschil tussen Knauf Naturoll 032, 035 en 037, waarbij de 037 uiteindelijk de goedkoopste is per vierkante meter.
Uiteraard kunt u met dit prijsverschil wél creatief omgaan. Stel u wilt een voorzetwand maken met glaswol en wilt daar Knauf Naturoll voor gebruiken. U wilt minimaal een Rd-waarde halen van 3,50. Omdat u voor het hoogst haalbare wilt gaan, kiest u voor Knauf Naturoll 032. Met de 120mm dikke Naturoll 032 haalt u een Rd-waarde van 3,75 in huis.
U kunt echter óók kiezen voor de Knauf Naturoll 037 van 140mm dik. Deze levert u dezelfde Rd-waarde: 3,75. Het grote verschil tussen beide is, naast het dikteverschil van 20mm, de prijs: er zit €4,- per m2 verschil tussen beide Naturoll rollen. Dus mocht u de ruimte hebben, dan kan op deze manier geïsoleerd worden met dezelfde isolatiewaarde, maar kost het uiteindelijk wel minder.
Het loont dus om op een rijtje te zetten hoe dik u maximaal kunt/wilt isoleren en wat de isolatiewaardes van verschillende varianten Knauf Naturoll zijn.
Let op: Knauf Naturoll is per dikte leverbaar in verschillende afmetingen. Sommige diktes Naturoll zijn zelfs in meerdere afmetingen beschikbaar. Kijk hier dus goed na wanneer u Knauf Naturoll gaat bestellen.
Populaire producten
Knauf Naturoll ecose
Glaswol staat net als steenwol bekend om irriterende eigenschappen tijdens het verwerken. Bij de producten van Knauf Naturoll wordt ecose gebruikt, een natuurlijk bindmiddel zonder formaldehyde of fenol. Dit zorgt voor een zachter materiaal dat vrijwel niet irriteert aan de huid, de slijmvliezen en de ogen en daarnaast stofarm te verwerken is. Bovendien zou deze ecose technologie er voor zorgen dat de Knauf Naturoll ook veel zachter aanvoelt. Toch raden wij aan om bij de verwerking van zowel glaswol als steenwol het zekere voor het onzekere te nemen, en zorg te dragen voor persoonlijke beschermingsmiddelen.
Knauf Naturoll brandklasse
Knauf Naturoll glaswol is niet brandbaar. Het valt daarom in de brandklasse A1, wat betekent dat het materiaal praktisch onbrandbaar is en niet bijdraagt aan een brand. Dit is dan ook waarom glaswol, en daarmee ook Knauf Naturoll, bekend staat als brandveilig isolatiemateriaal.
Knauf Naturoll geluidsisolatie
Naast thermische isolatie, kan Knauf Naturoll ook heel goed worden ingezet als geluidsisolatie. Net als steenwol is glaswol een zacht materiaal en daarom goed in staat om geluid te absorberen, oftewel isoleren. Knauf Naturoll glaswol is heel geschikt om te gebruiken wanneer u de overlast van luchtgeluid wilt verminderen of zelfs voorkomen. Ook contactgeluid kan met behulp van Knauf Naturoll worden aangepakt. In dat geval maakt u ook een voorzetwand, zwevend plafond of een zwevende vloer in combinatie met glaswol.
Wanneer u kiest voor Knauf Naturoll past u dus niet alleen thermische isolatie toe, maar dus ook geluidsisolatie.
Knauf Naturoll vloerisolatie
Een houten vloer is uitstekend te isoleren met Knauf Naturoll. U kunt dit op meerdere manieren doen. Wanneer de woning over een begaanbare kruipruimte beschikt, is het de beste optie om via de kruipruimte te isoleren. De Knauf Naturoll wordt dan tussen de balken van de vloer geplaatst. Om alles op de plaats te houden, kunnen er overdwars nog latten bevestigd worden. Zo blijft de glaswol op z’n plaats zitten.
Is er geen begaanbare kruipruimte aanwezig of kan er om een andere reden niet onder de vloer geïsoleerd worden, dan is het altijd nog mogelijk om de houten vloer van bovenaf met Knauf Naturoll te isoleren. Dit kan op twee manieren: door de houten vloerdelen één voor één weg te halen, waarna de holle ruimte daaronder opgevuld wordt met de Knauf Naturoll. Of door bovenop de huidige vloer te isoleren. Deze laatste optie is het minst aan te bevelen en ook het minst gewenst. De vloer wordt daardoor immers ook verhoogt, wat waarschijnlijk tevens gevolgen heeft voor deuren en kozijnen. Kijk ook in het geval van vloerisolatie met Knauf Naturoll of u folies nodig bent tijdens het isolatieproces.
Knauf Naturoll dakisolatie
Zoals we al eerder zeiden, Knauf Naturoll is toepasbaar in verschillende constructiedelen. Zo is het onder andere heel geschikt voor dakisolatie van binnenuit. Zowel het platte dak als het schuine dak kan van binnenuit met Knauf Naturoll worden geïsoleerd. Dit gebeurt met name bij reeds bestaande daken. Zeker wanneer de constructie uit hout is opgetrokken zijn ademende materialen zoals Knauf Naturoll de beste optie. Hoewel u het dak meestal om thermische redenen isoleert, kunnen veel mensen ook het geluidsisolerende effect erg waarderen wanneer glaswol is gebruikt. Check bij het gebruik van materialen als glaswol en steenwol altijd wel of u ook folies nodig hebt om vochtophopingen in het materiaal te voorkomen.
Knauf Naturoll muurisolatie
Muurisolatie is goed te realiseren met Knauf Naturoll. De meest bekende manier om de muur te isoleren, is middels voorzetwandisolatie. Door het creëren van een voorzetwand met Knauf Naturoll kan er zowel thermisch als tegen geluid geïsoleerd worden. Daarnaast kan Knauf Naturoll ook gebruikt worden in een scheidingswand, zeker wanneer deze geluidsisolerend moet zijn. De opbouw van een scheidingswand met Knauf Naturoll gaat bijna hetzelfde als met een voorzetwand. Een scheidingswand moet uiteraard in plaats van aan één kant wel aan beide kanten worden bekleed met plaatmateriaal als gipsplaten, OSB platen of Fermacell platen. Een spouwmuur kan ook geïsoleerd worden met glaswol. Echter is Knauf Naturoll hier niet geschikt voor. In dit geval kiest u voor glaswol spouwplaten.
Knauf Naturoll thermische isolatie
Knauf Naturoll is zeer geschikt om als thermische isolatie toe te passen binnenshuis. Het scoort erg goede isolatiewaardes. Knauf Naturoll zal daarom goed in staat zijn om in de zomermaanden de warmte zo lang mogelijk buiten de deur te houden. In de wintermaanden betekent het juist dat het materiaal de warmte in uw woning houdt. Door thermisch te isoleren met Knauf Naturoll kunt u bovendien zorgen dat vocht- en schimmelproblemen niet de kop op kunnen steken. Zo draagt Knauf Naturoll bij aan een beter leefklimaat en een hoger wooncomfort.
Alles over isoleren
Artikelen en nieuws