Gipsvezelplaten

Isolatienoord is uiteraard hét adres voor onder meer dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Maar daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor plaatmateriaal zoals gipsvezelplaten. Want ook op dat gebied bieden wij u het beste en altijd voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gipsvezelplaten zijn sterk en stootvast

Gipsvezelplaten bestaan uit gips, cellulosevezels, gerecycled papier en karton. Die combinatie maakt van een gipsvezelplaat een zeer sterke en stootvaste plaat. Tegelijkertijd betekent dit dat een gipsvezelplaat wél zwaarder is dan een normale gipsplaat, maar nog steeds ook makkelijk te verwerken.

Gipsvezelplaten zijn brandwerend

Gipsvezelplaten kopen betekent dat u vrijwel onbrandbare platen aanschaft. Deze eigenschap noemen we brandwerend. De brandwerendheid van gipsvezelplaten wordt bereikt door de samenstelling van het product. De brandwerenheid van gipsvezelplaten is ingedeeld in de brandklasse A2-sd1d0, wat betekent dat het om praktisch onbrandbaar materiaal gaat. Het kan een brand daarom wel 30 to 120 minuten vertragen. Bovendien is er met gipsvezelplaten nauwelijks sprake van rookvorming en druppelvorming bij een brand.

Akoestisch isoleren gipsvezelplaten

Gips- en gipsvezelplaten zijn makkelijk te verwerken. Ze zijn niet zwaar en eenvoudig te bevestigen. Gipsvezelplaten zijn geschikt voor het dichtmaken en afwerken van wand- als plafondconstructies. Ze hebben een geluidsisolerende werking, die we ook wel akoestische isolatie noemen. Ze verminderen dus de hoeveelheid geluid die doordringt door een wand of plafond. Gipsvezelplaten zijn daarom erg geliefd om scheidingswanden mee af te werken. Daarnaast zijn de gipsvezelplaten vochtbestendig, en dus ook geschikt om in natte en vochtige ruimtes zoals badkamers te gebruiken.

Fermacell gipsvezelplaten

Onze gipsvezelplaten zijn van het merk Fermacell. Uit ervaring weten wij dat deze platen van uitzonderlijk goede kwaliteit zijn. De Fermacell gipsvezelplaten hebben een hoge belastbaarheid en stabiliteit. Omdat ze een extreem goede weerstand bieden tegen mechanische belasting, kunnen de platen zowel dragen als verstijfd worden toegepast.
De Fermacell gipsvezelplaten leveren wij in diktes van 10 en 12,5 millimeter in verpakkingen van 1,56 vierkante meter.

Milieu en duurzaamheid gipsvezelplaten

Duurzaam bouwen is tegenwoordig de norm. Bouwmaterialen moeten zo milieuvriendelijk mogelijk zijn en voldoen aan diverse keurmerken. Met de Fermacell gipsvezelplaten voldoet u aan deze eisen. De platen worden namelijk op een milieuvriendelijke manier gemaakt van alleen natuurlijke materialen zoals gerecyled papier, gips en water. Er worden geen lijmen en bindmiddelen toegevoegd en de platen zijn vrij van formaldehyde. Na tests is gebleken dat de gipsvezelplaten vrijwel emissievrij zijn; Fermacell is daarom beloond met het certificaat ‘Low Emission Product’.

Vochtregulatie door gipsvezelplaten

Gipsvezelplaten van Fermacell kunnen de luchtvochtigheid in huis zeer goed reguleren. Overtollig vocht wordt opgenomen en vertraagd weer afgegeven wanneer de lucht binnenshuis te droog dreigt te worden. Op deze manier zorgen deze gipsvezelplaten voor een gezond woonklimaat.

Toepassen gipsvezelplaten

In ons rijke aanbod vindt u platen die prima toepasbaar zijn in scheidingswanden, voorzetwanden, plafonds en die ook wel gebruikt worden als afwerking aan de binnenkant van hellende daken. De platen in ons aanbod zijn beschikbaar met ronde kanten en afgeschuinde kanten.

Verwerken gipsvezelplaten

Om de gipsvezelplaten te verwerken leveren wij u diverse benodigdheden en accessoires, in de meeste gevallen ook van het merk Fermacell. Zo kunt u bij ons voegenlijm van Fermacell aanschaffen, evenals verschillende soorten schroeven voor het mechanisch bevestigen van de gipsvezelplaten.

Afwerken gipsvezelplaten

Voorts kunnen wij u voegengips leveren. Met dit product werkt u de afgeschuinde kanten tussen de gipsvezelplaten op de beste manier af. Dit product kunt u daarnaast gebruiken om schroefgaten en beschadigingen af te werken. Omdat we graag compleet zijn en u alleen het beste aan willen bieden, koopt u bij ons ook gaasband. Gaasband is perfect om aan te brengen over de afgeschuinde kanten van de gipsvezelplaten. Ook werkt u er de hoeken perfect mee af en kunt u scheuren repareren. Gaasband zorgt voor een betere hechting van voegenvuller en voorkomt dat de platen scheuren.
Gipsvezelplaten zijn geschikt om afgewerkt te worden met pleisterwerk, tegels, behang en verf.