Buitenaf isoleren van een plat dak

Voor het buitenaf isoleren van uw platte dak heeft Isolatienoord verschillende isolatiematerialen voor u op voorraad. Wilt u zo dun mogelijk isoleren en een hoge isolatiewaarde behalen? Kies dan voor PIR. Wilt u een goedkoper alternatief? Dan kunt u ook kiezen voor XPS en EPS isolatie. Al deze isolatiematerialen zijn niet alleen duurzaam, maar zorgen ook voor een gezond leefklimaat en een besparing op uw energierekening. Bekijk hieronder ons assortiment

Plat dak van buitenaf isoleren

Van buitenaf isoleren is de beste oplossing als u uw platte dak wilt isoleren.

Bij het isoleren van buitenaf, ook wel warm dak isolatie genoemd, brengt u de isolerende laag aan de buitenkant aan. Het isolatiemateriaal wordt direct op de dragende constructie geplaatst, waarna alles wordt afgesloten met een afdekking of waterkerende laag. Warm dak isolatie is komt vooral voor in de nieuwbouw. Bij een bestaand plat dat is het ook mogelijk, maar dan moet het hele dak vervangen worden.

Materiaal warm dak isolatie

Warm dak isolatie wordt veelvuldig gedaan met PIR of EPS. U kunt bij ons terecht voor PIR platen met tweezijdig aluminium cacheringafschot PIR platen en EPS platen. Alle isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en verschillende isolatiewaardes. Gebruik een dampfolie om uw isolatiemateriaal te beschermen tegen vocht.

Omgekeerd dak isolatie

Isoleren van buiten zonder het hele dak te moeten vervangen kan ook. Dit doet u door de isolatie losliggend op uw bestaande dakbedekking van bijvoorbeeld bitumen, epdm enz. te plaatsen. De bestaande dakbedekking vormt de waterdichte afdeklaag. Om de losliggende isolatielaag goed op z’n plek te houden, wordt deze afgedicht met een ballastlaag, bestaande uit bijvoorbeeld grind, tegels of hout. Deze vorm van isoleren noemen we omgekeerd dak isolatie en is veel minder ingrijpend dan warm dak isolatie. U kiest dan ook voor deze vorm als u wél graag van buiten wilt isoleren, maar niet uw dak wilt vervangen of wanneer uw dak veelvuldig belopen wordt.

 Materiaal omgekeerd dak isolatie

Deze vorm van isolatie moet goed bestand zijn tegen water en daarnaast een groot gewicht kunnen dragen. Er moet immers nog een ballastlaag gedragen worden. Er is eigenlijk maar één soort isolatiemateriaal echt geschikt voor deze isolatiemethode, namelijk de XPS plaat. XPS is een  lichtgewicht materiaal, maar toch hard genoeg om ballastbedekking te dragen en overheen te lopen.

 

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.