Fermacell

Met ons aanbod van Fermacell kunt u praktisch uw hele huis afwerken. Ook voor maatwerk kunt u bij Isolatienoord terecht: wij verlijmen Fermacell gipsvezelplaten met PIR isolatieplaten tot een kant-en-klare oplossing.

Wat is Fermacell?

Fermacell is één van de bekendste producenten van gipsvezelplaten voor gebruik op de wand, plafond en de vloer. Fermacell levert tevens aanverwante afwerkingsmaterialen.

Fermacell platen en toebehoren

Bij Isolatienoord vindt u Fermacell gipsvezelplaten, Fermacell vloerelementen en een groot assortiment aan Fermacell afwerkingsmaterialen zoals onder andere voegengips, montagelijm en schroeven.
Daarnaast kunt u bij ons ook Fermacell platen verlijmd met PIR isolatieplaten kopen, zodat u isoleert en afwerkt in één handeling.

Fermacell plaat

De Fermacell gipsvezelplaten zijn sterke, stootvaste en brandwerende platen. De platen hebben een geluidsisolerende werking en zijn vochtbestendig. Dat betekent dat Fermacell platen ook gebruikt kunnen worden in ruimtes waar de luchtvochtigheid hoger is dan normaal.
Fermacell platen worden gebruikt voor de afwerking van scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds. Ook de binnenkant van hellende daken kunnen met deze platen bekleed worden. De gipsvezelplaten van Fermacell zijn verkrijgbaar met rechte of afgeschuinde kanten in 10 of 15 millimeter dikte.

Fermacell vloer

Naast de gipsvezelplaten produceert Fermacell ook vloerelementen. Dit zijn elementen opgebouwd uit twee lagen gipsvezelplaat. De beide platen zijn met een verspringing op elkaar verlijmd, zodat er een liplasverbinding ontstaat. De Fermacell vloerelementen passen hierdoor goed in elkaar en zijn makkelijk te leggen. Omdat Fermacell vloerelementen zijn vervaardigd van gipsvezelplaten, hebben ze dezelfde voordelen als de Fermacell platen.
Wij leveren de vloerelementen Fermacell 2E11, welke 20 mm dik is, en de Fermacell 2E32 die een dikte van 30 mm heeft.
Fermacell vloerelementen zijn geschikt voor gebruik bij vloerverwarming. Let wel op: de vloerelementen zijn geen isolatieplaten. Voor warmte isolatie heeft u nog een laag isolatiemateriaal nodig.

Fermacell estrich

Een estrichvloer is een dekvloer die bestaat uit estrich elementen en die zich tussen de draagvloer en de vloerbedekking bevindt. Een Fermacell estrich element is dan ook hetzelfde als een Fermacell vloerelement.

Hoe Fermacell afwerken?

Fermacell levert haar eigen afwerkingsmaterialen die de afwerkingsklus van Fermacell producten een stuk makkelijker maken.
Voor u met de vloerelementen aan de slag gaat, zorgt u ervoor dat de vloer egaal en vlak is. Is dit niet het geval, dan kunnen de Fermacell egalisatiekorrels uitkomst bieden. Met de Fermacell randstroken zorgt u ervoor dat geluidsoverdracht via de wanden wordt voorkomen. De liplassen van vloerelementen zijn onderling te verlijmen met de Fermacell montagelijm. Ook een extra laag gipsvezelplaten zijn op deze manier te bevestigen op de vloerelementen. Wilt u de vloerelementen ook nog mechanisch bevestigen, doe dit dan binnen 10 minuten na het verlijmen met de Fermacell snelbouwschroeven, zodat oneffenheden door uitzetten van lijm wordt voorkomen.
Ook gipsvezelplaten zijn met deze snelbouwschroeven te monteren. Met de Fermacell voegenlijm kunnen de platen met rechte kanten tegen elkaar gelijmd worden. Breng voor het mooiste resultaat de lijm in het midden op de zijkant van de gipsvezelplaat aan.
Gebruik Fermacell voegengips om gipsvezelplaten met afgeschuinde kanten netjes af te werken. Tevens kunnen schroefgaten en kleine beschadigingen hiermee weggewerkt worden. U kunt ervoor kiezen om voor het voegenvullen de afgeschuinde kanten af te plakken met zelfklevende gaasband, zodat er een betere hechting plaatsvindt tussen de plaat en voegenvuller.