Fermacell

Met ons aanbod van Fermacell kunt u praktisch uw hele huis afwerken. Denk hierbij aan gipsvezelplaten en vloerelementen. Maar ook de bijbehorende accessoires zorgen ervoor dat u uw klus snel kunt klaren. Ook voor maatwerk kunt u bij Isolatienoord terecht: wij verlijmen  Fermacell gipsvezelplaten met PIR isolatieplaten tot een kant-en-klare oplossing. Hiermee kunt u isoleren en afwerken in één handeling wat veel tijd en arbeid bespaart

Bekijk hieronder ons ruime assortiment.

Geschiedenis van Fermacell

Ergens in de jaren zeventig van de vorige eeuw rolde bij producent Fermacell een eerste gipsvezelplaat van de band. Daarmee veranderde veel op het gebied van deze platen en werd de lat standaard hoger gelegd. De Duitse onderneming was destijds voorloper en is dat nog steeds. Niet voor niets staat Fermacell bekend om de innovaties die het biedt. Het is daarom voor ons niet meer dan logisch dat wij juist de gipsvezelplaten van deze aanbieder voor u hebben geselecteerd. Het is ons streven om u altijd alleen de beste producten te aan te bieden.

Effectief isoleren en afwerken met Fermacell

Net als Fermacell zijn ook wij ooit klein begonnen met het aanbieden van vooral minerale wolsoorten. Gaandeweg zijn we gaan groeien en nog steeds breiden we ons aanbod en onze service verder uit. We willen effectief isoleren voor iedereen mogelijk maken, en bieden inmiddels ook een breed aanbod aan afwerkingsmaterialen, zodat u na het isoleren makkelijk en snel kunt afwerken. Dit kan bijvoorbeeld met de materialen van Fermacell, de beste in hun soort. Wij bieden van dit merk onder meer gipsvezelplaten en vloerelementen aan, maar u kunt ook Fermacell gipsvezelplaten bestellen die al zijn verlijmd op PIR platen, zodat u kunt isoleren en afwerken in één handeling.

Fermacell producten zijn breed toepasbaar

Met de producten van Fermacell kunt u praktisch uw hele huis afwerken. De gipsvezelplaten gebruikt u in wanden en plafonds, de vloerelementen zijn uiteraard geschikt voor (verdiepings)vloeren. De egalisatiekorrels kunnen de vloer ophogen of egaliseren wanneer deze niet vlak is en de Fermacell randstroken kunnen langs de randen worden toegepast om geluidsoverdracht via de wanden te voorkomen. Bevestigen doet u met de lijmen en schroeven van Fermacell.

Gipsvezelplaten Fermacell; sterk en brandwerend

De gipsvezelplaten van Fermacell zijn sterke platen, samengesteld uit gips en papiervezels. De platen zijn stootvast en brandwerend. Ze werken 30 tot 120 minuten brandvertragend en zijn daarom ingedeeld in de brandklasse A2-s1d0, wat betekent dat de Fermacell platen als niet brandbaar worden beschouwd.
De gipsvezelplaten hebben een geluidsisolerende werking en hebben tot een bepaalde mate ook een warmteisolerende werking. Daarnaast zijn de Fermacell platen vochtbestendig. Ze zijn daarmee goed geschikt voor gebruik in ruimtes waar de vochtigheid hoger is dan normaal. Vocht- en schimmelproblemen worden zo voorkomen, wat het leefklimaat in uw woning ten goede komt.
De Fermacell gipsvezelplaten gebruikt u voor de afwerking van scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds. Ook kunnen hellende daken er aan de binnenkant mee afgewerkt worden.
Deze gipsvezelplaten zijn verkrijgbaar met rechte en afgeschuinde platen en in 10 of 15 millimeter dikte. De platen zijn verpakt per 1,56 vierkante meter.

Fermacell gipsvezelplaten verlijmd met PIR isolatie

Om het u gemakkelijker te maken, bieden wij u ook PIR platen verlijmd met Fermacell platen aan. Het grote voordeel van deze PIR + Fermacell platen is dat u zowel kunt isoleren als afwerken in één keer. U heeft hiermee de best mogelijke isolatie met een sterke en stootvaste afwerking. Dat scheelt een hoop tijd en handelingen.
Deze PIR + Fermacell platen maken wij voor u op maat in onze eigen productiehal. U kunt zowel platen bestellen met rechte kanten als met afgeschuinde kanten.
De PIR isolatieplaten zijn voorzien van tweezijdige aluminium cachering. Deze cachering werkt als een dampremmende laag.

Fermacell: een gerenommeerd merk

Fermacell is een aanbieder die doet wat het belooft en er buitengewoon goed op staat in de wereld van plaatwerk. De platen staan bekend om hun stabiliteit en hoge belastingweerstand. Behalve de al genoemde platen, biedt het merk heel veel meer. Zo zijn eerder de vloerelementen al genoemd. Deze Fermacell vloerelementen maken een zeer hoogwaardige vloerconstructie mogelijk. Ook binnen het segment van de droge binnenafbouw speelt Fermacell een prominente rol. Dat betekent dat u met de producten eigenlijk alles kunt verbouwen: van kelder tot aan het dak. Het feit dat bekende bedrijven die actief zijn in de houtbouw al ruim veertig jaar kiezen voor juist de producten van Fermacell, zegt heel veel.

De beste prijs/kwaliteitsverhouding Fermacell platen

U koopt Fermacell platen en aanverwante zaken bij ons nooit voor de hoofdprijs. Zoals gezegd willen we effectief isoleren en afwerken voor iedereen mogelijk maken en daar hoort dus ook een scherpe prijs bij. Daarmee bieden we u de beste prijs/kwaliteitsverhouding, iets dat geldt voor eigenlijk al onze producten. Alleen op die manier kan het op perfecte wijze isoleren ook daadwerkelijk voor iedereen een mogelijkheid worden. Belangrijk is voor ons is ook het meevaren op de nieuwste technologieën die gebruikt worden. U bent bij ons daarom verzekerd van steeds de beste en nieuwste producten. U weet dus precies bij wie u aan moet kloppen als u alleen het beste wilt.