Fermacell

Met ons aanbod van Fermacell kunt u praktisch uw hele huis verbouwen. Denk hierbij aan gipsvezelplaten en vloerelementen. Maar ook de bijbehorende accessoires zoals egalisatiekorrels, schroeven en lijmen zorgen ervoor dat u uw klus snel kunt klaren. Ook voor maatwerk kunt u bij Isolatienoord terecht. Wij verlijmen namelijk ook Fermacell gipsvezelplaten met PIR isolatieplaten tot een kant-en-klare oplossing. Hiermee kunt u isoleren en afwerken in één handeling wat veel tijd en arbeid bespaart

Bekijk hieronder ons ruime assortiment.

Toepassingen van Fermacell

Fermacell platen kunt u gebruiken voor vele toepassingen in zowel elke ruimte binnen uw huis. Zo vindt u in ons assortiment vloerelementen en gipsvezelplaten en de door ons zelf verlijmde PIR + Fermacell platen. Deze kunt u onder andere gebruiken voor de volgende toepassingen:

  • Geluidsisolatie voor een houten vloer
  • Thermische isolatie voor een betonnen vloer
  • Scheidings- en voorzetwanden
  • Isolatie en afwerking voor zolders en plafonds 

Wat is Fermacell?

Fermacell platen worden gemaakt van gips en papiervezels. Deze papiervezels zijn gerecycled van oud papier. Deze twee natuurlijke grondstoffen worden met elkaar vermengd. Vervolgens wordt er water toegevoegd waarna er onder hoge druk stevige platen worden van geperst. Gipsvezelplaten hebben in tegenstelling tot de gewone gipskartonplaten een veel sterkere structuur. Dat maakt gipsvezel extreem belastbaar en stootvast.

Eigenschappen van Fermacell

Naast het feit dat gipsvezelplaten extreem belastbaar en stootvast zijn, hebben Fermacell platen nog meer goede eigenschappen. Fermacell platen reduceren geluid en werken daardoor geluidsisolerend. Bovendien hebben Fermacell platen een goede brandwerende werking en zijn ze vochtbestendig. Ze zijn dan ook ideaal om vochtige ruimtes mee te isoleren. Deze eigenschappen tezamen maken Fermacell tot een uniek product en daardoor veelzijdig toepasbaar in vrijwel elke ruimte.

Stootvast en extreem belastbaar

De unieke samenstelling van gips en papiervezel maken fermacell platen stootvast. Daardoor zijn ze in tegenstelling tot gipskartonplaten makkelijker te plaatsen in de wat krappere ruimtes. Omdat de platen een stootje kunnen hebben zijn ze ook snel te verwerken. Fermacell is een sterk product. Het kan zware zaken goed dragen. Dankzij de structuur is Fermacell extreem belastbaar.  

Brandwerendheid

Fermacell platen werken brandwerend van 30 tot 120 minuten. Hierdoor zijn de platen conform EN 13501-1 ingedeeld in klasse A2-s1d0 en geclassificeerd als een niet brandbaar product. U werkt op deze manier met een veilig product voor uw vloer, wand en plafond constructies.

Geluids- en warmte-isolerende werking

Naast de vloerelementen hebben ook gipsvezelplaten van Fermacell een goede geluidsisolerende werking. Ze zijn ook bijzonder geschikt om warmte tegen te houden. Al met al verhoogt isoleren met Fermacell voor een gezond binnenklimaat en een hoger woongenot.

Vochtbestendig

Heeft u ruimtes waar de vochtigheid hoger is dan normaal, dan zijn Fermacell platen geschikt om uw vloeren, wanden en plafonds mee af te werken. Fermacell platen hebben een vochtbestendige werking. Hierdoor is kans klein dat u last krijgt van vocht- en schimmelproblemen in uw constructie. Dit zorgt voor een gezond leefklimaat in uw huis.