Dampremmende folie

In tegenstelling tot dampopen folie wordt dampremmende folie aan de warme kant van het isolatiemateraal aangelegd. Deze folie voorkomt optrekkend vocht en zorgt ervoor dat de kans op beschadigingen, zoals houtrot, worden geminimaliseerd.

  1. Reden om een dampremmende folie te gebruiken
  2. Dampremmende of dampdichte folie
  3. Bij welke constructies geen dampremmende folie?

Bekijk hieronder ons assortiment

De reden om dampremmende folie te gebruiken

In principe is de reden om dampremmende folie te gebruiken altijd om beschadigingen, die kunnen ontstaan door vocht, te voorkomen. Dit is zeer belangrijk en een probleem dat niet te onderschatten is. Wanneer het dauwpunt wordt bereikt ontstaat er vrijwel altijd vocht. Om deze vocht weer snel te laten verdwijnen is het verstandig om dampremmende folie te gebruiken. Beschadigingen kunnen zo worden voorkomen. Ook bijvoorbeeld bij vochtige binnenruimtes wordt dampremmende folie regelmatig gebruikt.

Dampremmende of dampdichte folie?

Welke folie u het best kunt gebruiken is volledig afhankelijk van het type constructie. Het verschil is dat dampdichte folie veel meer damp tegenhoudt dan dampremmende folie. Voor sommige constructies is dit een voordeel, voor andere constructies echter weer een nadeel. Twijfelt u welke het best bij uw constructie past? Dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen, zodat wij u van gepast advies kunnen voorzien. Dampremmende folie wordt altijd aan de warme kant aangebracht. Voor vragen over het op de juiste wijze aanbrengen van de folie kunt u altijd contact opnemen.

Bij welke constructies geen dampremmende folie?

Hoewel dampremmende folie veel voordelen heeft, zijn er ook bepaalde situaties waarin het af te raden is om te gebruiken. Dit aangezien het dan meer nadelen dan voordelen met zich mee kan brengen. Maar welke situaties zijn dit? In principe bij alle constructies waarbij een dampremmende laag aan de buitenkant zit. Wanneer er dan gebruik wordt gemaakt van dampremmende folie kan dit ervoor zorgen dat het vocht juist moeilijker gaat wegtrekken en blijft. Voor meer informatie daarover kunt u altijd contact opnemen. We kunnen dan gepast advies geven voor uw specifieke situatie

 

Heeft u vragen over dampremmende folie? Neem gerust contact met ons op.

Comments (1)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.