Houtenvloer isolatie

Houtenvloer isolatie vanuit de kruipruimte

Een ongeïsoleerde houten vloer brengt veel kou met zich mee en kan daarnaast redelijke geluidsoverlast geven. Een oplossing is isoleren via de kruipruimte. Dit doet u door isolatiemateriaal tussen de draagbalken te plaatsen. Het is belangrijk dat u een ademend materiaal kiest, zoals steenwol of glaswol. Gebruikt u geen ademend materiaal onder uw houten vloer, dan is dat een garantie voor vochtproblemen. Het vocht kan met een ‘dicht’ materiaal als PIR of EPS geen kant op. Glaswol en steenwol houden behalve de kou ook zeer goed geluid tegen. Een win-win situatie dus.

Isoleren met glaswol

Glaswol is ideaal om een houten vloer mee te isoleren. Dankzij de flexibiliteit is het makkelijk tussen de draagbalken te drukken. Glaswol is een goedkoop materiaal en behoudt zijn isolatiewaarde langdurig. Het is een lichtgewicht materiaal en is vocht- en schimmelwerend. Bij Isolatienoord heeft u keuze uit 2 varianten glaswol isolatieplaten. De Acoustifit en MW35. Maar ook glaswol op rol is verkrijgbaar in diverse variaties. Dankzij de ECOSE®-technology is glaswol van Knauf geurloos en zachter ten opzichte van andere merken glaswol. Daarnaast irriteert het de huid niet.

Isoleren met steenwol

Steenwol kent praktisch dezelfde eigenschappen als glaswol. Het is echter iets duurder. De thermische isolatiewaarde van de beide soorten is nagenoeg gelijk, maar steenwol scoort wel beter op geluidsisolatie. Steenwol is net als glaswol brandwerend en ook vocht en schimmels maken bij steenwol geen schijn van kans. Ook steenwol bieden wij u op rol en als isolatieplaat. Beide wolsoorten zijn moeiteloos op maat te maken met ons isolatiemes.

Heeft u vragen over het isoleren van houten vloeren? Neem gerust contact met ons op.