PIR + OSB

OSB platen verlijmd op PIR platen. Deze combinatie biedt als voordeel dat u kunt isoleren en afwerken in één handeling. PIR + OSB 3 platen worden veel gebruikt voor het isoleren van voorzet- en scheidingswanden, plafonds en voor de binnenzijde van hellende daken.

Bekijk hieronder ons assortiment

Eigenschappen PIR + OSB 3 platen

OSB 3 platen worden gemaakt van drie lagen geperste houtvezels en vermengd met water en lijm. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het plaatmateriaal een stevig, stootvast geheel vormt. PIR platen daarin tegen bieden een hoge isolatiewaarde en is voorzien van een tweezijdig aluminium cachering. Deze laag heeft als werking dat condens- en vocht niet kan binnendringen in uw constructie. Doordat wij PIR + OSB zelf verlijmen maakt het een uniek product en biedt het vele voordelen voor u.

Voordelen van PIR + OSB platen

  • Isoleren en afwerken in één.
  • Voorzien van een dampremmende laag
  • Eenvoudig te verwerken
  • Tijdsbesparend
  • Stevige en stootvaste ondergrond

Nadelen van PIR + OSB platen

  • OSB is minder geschikt voor zichtwerk (ruwe structuur)
  • Minder vochtbestendig en alleen geschikt voor binnenwerk

Afmetingen en diktes

Omdat wij PIR + OSB zelf verlijmen kunnen wij u een maatwerk product leveren. Het OSB plaatmateriaal wat wij verlijmen op PIR is 9mm of 18mm dikte. OSB 9mm is voorzien van rondom rechte kanten en OSB 18mm rondom van veer en groef. Dit zorgt voor een betere verbinding om onderling de platen te bevestigen. De dikte van de PIR platen kunt u zelf kiezen. Dit hangt af van welke isolatiewaarde u wilt behalen. In ons brede assortiment vindt PIR + OSB 3 platen in de meeste voorkomende maten en diktes. Isoleert u liever met PIR + Gipsplaten? Kijk dan bij PIR + Gips.

 

Heeft u nog vragen over het verwerken van PIR + OSB platen? Neem dan gerust contact met ons op.

Comments (1)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.